Az oroszok célja az, hogy a NATO vonuljon ki Magyarországról, Lengyelországról, Litvániaból, Lettországból, Észtországból és Romániából?
Miért, most vannak nálunk NATO csapatok? Nincsenek.
Amúgy inkább a Fekete-tenger térsége zavarja őket.
Az eredeti megállapodások szerint,Németországnak az egyesülés után ugyanolyan semlegességi státuszt kellett volna kapnia, mint ami Ausztriának van.
A többi volt szociális állammal nem tudom mi a helyzet,de gyanítom ott is hasonló a helyzet.
Előbbi esetben az amerikaiak súlyosan megszegtek nemzetközi egyezményeket.
Értem. Vajon mi lesz a vége? Csak Ukrajnáról mond le a NATO vagy más országokról is?
*Az eredeti megállapodások szerint,Németországnak az egyesülés után ugyanolyan semlegességi státuszt kellett volna kapnia, mint ami Ausztriának van"
Ez tévedés. Ez az '50-es években merült fel utoljára. Mire a két ország egyesült, semmiféle ilyen megegyezés nem volt (ahogy korábban is csupán mint elképzelés létezett ez a dolog, nem volt akkor sem egyezmény).
"A többi volt szociális állammal nem tudom mi a helyzet,de gyanítom ott is hasonló a helyzet."
Nem. Ott sem volt semmi semlegességi egyezmény.
"Előbbi esetben az amerikaiak súlyosan megszegtek nemzetközi egyezményeket."
Semmilyen nemzetközi egyezmény nem volt az USA és a Szovjetunió, később Oroszország között, amiben felosztották volna Európát a 2. világháború befejezése után. A Jaltai, illetve a Postdami Konferenciák osztották fel Európát, de ezek igazából csak Németország és Lengyelországot érintették, a többi európai ország sorsának megvitatása befejezetlen maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!