Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki az aki inkább Izraelt...

Ki az aki inkább Izraelt támogatja ebben a konfkiktusban, és miért?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon sok a bizonytalanság, nehéz eldönteni a hírekről, mi igaz, mi nem. De valahogy mégis inkább Izraelt tudom támogatni, hiszen ők csak magukat védik a Hamas-szal szemben, akiknek köszönhetően a palesztinai arabok sem lehetnek szabadok.

Izrael egyébként egy nagyon szimpatikus ország nekem. Fejlett gazdaság, 5000 éves történelem, a kereszténység szülőföldje, befogadó kultúra a melegekkel, külföldiekkel kapcs.

Megértem persze azt is, hogy sokan ellenzik az izraeli kormányt, meg amit tesz. Illetve az is sajnálatos, hogy ennyi emberi áldozattal jár az egész.

jan. 12. 10:48
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
18%

Attól, hogy egy ország 10-szer népirtást követ el, 10-szer meg nem, nem az jön ki, hogy nem követ el népirtást. Mondjuk ha a menekülőket csak néha bombázza, máskor meg nem, mert nagyon rosszul nézne ki. A civileket azért küldték el, mert még ennél is sokkal több áldozat lenne, ami rosszul jönne Izraelnek. Az izraeli kormánytagok és Netanjahu meg a katonai vezetők is sokszor kifejezte szándékát a népirtásra, úgyhogy valószínűleg azt teszik.

Egy kinti "magyar" zsidó pl. azt mondta, hogy odatettek egy kórház mellé pár kanna benzint, meg pár üres doboz pakolgattak, és lefényképezgették, hogy pakolnak valamit a civileknek, miután hetek óta nem volt benzin, áram, szétbombázták a kórházat, stb. Tehát ez csak propaganda. Jó Izrael sajtója, a palesztinoké pedig rossz, rájuk lehet fogni, hogy terroristák és ők támadtak.

jan. 12. 13:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!