Ki az aki inkább Izraelt támogatja ebben a konfkiktusban, és miért?
Sajnos nagyon sok a bizonytalanság, nehéz eldönteni a hírekről, mi igaz, mi nem. De valahogy mégis inkább Izraelt tudom támogatni, hiszen ők csak magukat védik a Hamas-szal szemben, akiknek köszönhetően a palesztinai arabok sem lehetnek szabadok.
Izrael egyébként egy nagyon szimpatikus ország nekem. Fejlett gazdaság, 5000 éves történelem, a kereszténység szülőföldje, befogadó kultúra a melegekkel, külföldiekkel kapcs.
Megértem persze azt is, hogy sokan ellenzik az izraeli kormányt, meg amit tesz. Illetve az is sajnálatos, hogy ennyi emberi áldozattal jár az egész.
Attól, hogy egy ország 10-szer népirtást követ el, 10-szer meg nem, nem az jön ki, hogy nem követ el népirtást. Mondjuk ha a menekülőket csak néha bombázza, máskor meg nem, mert nagyon rosszul nézne ki. A civileket azért küldték el, mert még ennél is sokkal több áldozat lenne, ami rosszul jönne Izraelnek. Az izraeli kormánytagok és Netanjahu meg a katonai vezetők is sokszor kifejezte szándékát a népirtásra, úgyhogy valószínűleg azt teszik.
Egy kinti "magyar" zsidó pl. azt mondta, hogy odatettek egy kórház mellé pár kanna benzint, meg pár üres doboz pakolgattak, és lefényképezgették, hogy pakolnak valamit a civileknek, miután hetek óta nem volt benzin, áram, szétbombázták a kórházat, stb. Tehát ez csak propaganda. Jó Izrael sajtója, a palesztinoké pedig rossz, rájuk lehet fogni, hogy terroristák és ők támadtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!