Ki az aki inkább Izraelt támogatja ebben a konfkiktusban, és miért?
Sajnos nagyon sok a bizonytalanság, nehéz eldönteni a hírekről, mi igaz, mi nem. De valahogy mégis inkább Izraelt tudom támogatni, hiszen ők csak magukat védik a Hamas-szal szemben, akiknek köszönhetően a palesztinai arabok sem lehetnek szabadok.
Izrael egyébként egy nagyon szimpatikus ország nekem. Fejlett gazdaság, 5000 éves történelem, a kereszténység szülőföldje, befogadó kultúra a melegekkel, külföldiekkel kapcs.
Megértem persze azt is, hogy sokan ellenzik az izraeli kormányt, meg amit tesz. Illetve az is sajnálatos, hogy ennyi emberi áldozattal jár az egész.
"Megértem persze azt is, hogy sokan ellenzik az izraeli kormányt, meg amit tesz. Illetve az is sajnálatos, hogy ennyi emberi áldozattal jár az egész."
Pont ez a probléma. Amikor Izrael létrejött, meg lett mondva a zsidóknak, hogy nem terjeszkedhetnek, ehhez képest azóta megháromszorozták a területüket, az ENSZ számtalanszor figyelmeztette rá Őket, hogy ezt nem kellene, de nem hallgattak rájuk. Ettől még persze amit a Hamász tett, megbocsájthatatlan, de ebben a konfliktusban még úgyis egyik kutya másik eb a szememben, hogy negyedrészt zsidó vagyok.
"Sajnos nagyon sok a bizonytalanság, nehéz eldönteni a hírekről, mi igaz, mi nem."
Az a pár ezer rakéta csak elindult Gázából, nem?
#2 az osszes haborut az arabok kezdtek.
mivel veszitettek, ezert tudta Izrael novelni a teruleteit.
Amugy majd' 20 eve onkent kivonultak Gazabol, az arabok meg sok milliard dollaros segelybol nem epitettek maguknak egy kis kozel keleti paradicsomot, hanem fegyverkeztek.
"Megmondták a zsidóknak, hogy nem terjeszkedhetnek, aztán megháromszorozták a területeiket és a mai napig terjeszkednek, szóval azért Őket mosdatni sem annyira okos dolog."
Nem mosdatás, ezek szimpla tények. Semmilyen területfoglalás nem úgy történt, hogy a zsidók felkeltek hogy na, ma szívassuk már meg a palesztinokat. Mindegyik alkalommal a palesztin agresszióra adott válasz volt, hogy leverték őket és bevonultak.
De ha tudsz olyan országot mondani ami a törtenelem folyamán némán tűrte az ellene irányuló rendszeres támadásokat, hallgatom!
"Az a pár ezer rakéta csak elindult Gázából, nem?"
Az a pár ezer gyerek mégis Gázában halt meg, nem Izraelben...
"Az a pár ezer gyerek mégis Gázában halt meg, nem Izraelben..."
... a Hamasz által kiprovokált ellentámadásban, ráadásul sok esetben a terroristák általi élő pajzskánt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!