Izrael valódi célja a palesztinok kiirtása és zsidók betelepítése a Gázai övezetbe?
Korábbi izraeli politikus most úgy nyilatkozott hogy ki kell írtani minden palesztint a Gázai övezetben, majd pedig betelepülhetnek oda a zsidók.
Ma már minek? Akkoriban muszáj volt elfogadni, ha valamit akartak, mert az volt a jogalapjuk az államuk létrehozásának. Megmondtam, abból kellett főzni, amit eléjük raktak. Hát abból főztek, szerencséjükre az arabok saját maguk kikanalazták a keserű részt.
Izrael tehát már létrejött, innentől kezdve más játékszabályok léptek életbe. Maga a terület is Izrael lett, egy szuverén független állam lett, a maradék helyen pedig más arab állam(ok) jött(ek) létre. Palesztina elmulasztotta az 1947-es lehetőséget, amikor Izrael elismerte a határozatot (ami palesztinát is elismerte volna azonnal) a saját államuk létrejöttének érdekében.
Onnantól kezdve bejött a képbe Izrael is, és már nem csak, mint játékos, az államalapítás miatt már a játékszabályokba is beleszóltak részben.
De ez nem jelentette azt, hogy ez a hajó elment volna. Palesztina elismerésének lett egy új követelménye: a béke. Ezt a szabályt hozta Izrael.
Most ebből kell főzni. Lehetőség lett volna rá, tucatszámra. És akkor innen visszakanyarodhatunk kb 20 válasszal ezelőtti beszélgetésig. Minden alapja a béke lenne. Palesztina valós létrejöttének a feltétele egy béke, Amíg nem késő.
Emlékszünk a százalékokra, 100 évvel ezelőtt Izrael 5%-kal kezdett, és látjuk ma mi van. Abból kell főzni, ami van, mert ha sokat vársz, a meglévő alapanyag rád rohad. Ma már csak az alapanyag 20%-a van meg. És lehet pár év múlva csak 10% lesz. Izraelnek nem sürgős, az arabok vesztenek napról napra métereket. Tudod, az éhségsztrájkos példa. Ha az az ősellenséged éhségsztrájkol, az nem biztos, hogy túl hatékony lesz ellene.
"Palesztina elmulasztotta az 1947-es lehetőséget, amikor Izrael elismerte a határozatot (ami palesztinát is elismerte volna azonnal) a saját államuk létrejöttének érdekében."
Ja totál hülyék a palesztinok hogy nem fogadták el 1947-ben :) A zsidóknak volt 5% területük, a béketerv pedig odaadta volna a terület felét a zsidóknak, a palesztinok pedig hülyék hogy nem fogadtak el egy ilyen remek béketervet :))))
Mind a ketten jogosan hivatkoznak a dokumentumra. Hát nem figyelsz oda? Izrael is erre hivatkozva alakult meg 1948-ban. És Palesztina is 1988-ban.
De Izraelnek volt lehetősége Palesztina nélkül létrejönni, mert a palesztinok maguk határolódtak el a Palesztin Államtól. Így világos? Elfogadták a határozatot, hogy létrejöjjön Palesztina és Izrael is. Izrael meg így meg is alakult, Palesztinok viszont nem alapítottak államot. Így aztán végül csak 1 állam született meg. Ügy megoldva. Palesztina megszűnt örökre, mint mandátum. Onnantól Izrael volt.
I
Én?
Elég sok hasonló idiótának válaszoltam, általában elég bennfentesek ezek a kérdések. Van 1-2 hülyegyerek, aki tudása majdnem nulla, és van pár ember aki segít a felvilágosodásban.
"Ja totál hülyék a palesztinok hogy nem fogadták el 1947-ben :) A zsidóknak volt 5% területük, a béketerv pedig odaadta volna a terület felét a zsidóknak"
Na hát ez az! Erről van szó. 5%-ról 30 év alatt 50% lett. És azóta ez a szám még kisebb. Ha Palesztina, mint egész területet nézzük, akkor elég sokat bukott el Palesztína államként. De ha csak az Izraeli részhez viszonyítunk, akkor is. Még 2-3 évtized és megoldódik az ügy. Nem lesz Palesztina állam, lehetőségük sem lesz már, mert elfogy a területük. Jól kitolnak a zsidókkal!
Ja várj, túl hamar küldtem el a választ, van egy rész ami biztos nem kötődik hozzám: "ha a palesztinok arabok akkor nincs joguk saját államhoz mert csak kisebbség" Ez így hülyeség akárki mondta vagy extrém hiányos a megfogalmazás. Elég fontos, hogy milyen arab, honnan származó arab, van-e már máshol hazájuk. Hiszen Szlovákiában sem lehetne létrehozni a magyaroknak egy miniállamot, hiszen van anyaországuk, Magyarország. Csak kisebbségként élhetnek ott.
Így ebbe a kontextusba másold bele a dolgokat, aztán kiderül, hogy mi a helyzet.
Nagyon alap példa, ha Palesztinába Iraki arabok élnek, akkor tényleg nincs joguk államhoz. Most direkt egy olyan példát hoztam, amit nem tartok valószínűnek, csak, hogy értsd mire gondol a költő, vagyis én.
"De Izraelnek volt lehetősége Palesztina nélkül létrejönni, mert a palesztinok maguk határolódtak el a Palesztin Államtól. Így világos? Elfogadták a határozatot, hogy létrejöjjön Palesztina és Izrael is. Izrael meg így meg is alakult, Palesztinok viszont nem alapítottak államot. Így aztán végül csak 1 állam született meg. Ügy megoldva. Palesztina megszűnt örökre, mint mandátum. Onnantól Izrael volt."
De én a máról beszélek. Ha Izrael létrejött akkor miért nem ismeri el Palesztinát ha ugyanazok a dokumentumok hozták létre mindkettőt?
"Na hát ez az! Erről van szó. 5%-ról 30 év alatt 50% lett. És azóta ez a szám még kisebb. Ha Palesztina, mint egész területet nézzük, akkor elég sokat bukott el Palesztína államként. De ha csak az Izraeli részhez viszonyítunk, akkor is. Még 2-3 évtized és megoldódik az ügy. Nem lesz Palesztina állam, lehetőségük sem lesz már, mert elfogy a területük. Jól kitolnak a zsidókkal!"
Még 2-3 évtized és a Nyugat maga fogja felszámolni Izraelt ha így folytatják. És akkor kérdés hogy a zsidók kihez fognak menekülni? A muszlimokhoz? Szóval a zsidók magukkal tolnak ki.
"Ez így hülyeség akárki mondta vagy extrém hiányos a megfogalmazás. Elég fontos, hogy milyen arab, honnan származó arab, van-e már máshol hazájuk."
Mi az hogy milyen arab? :) Jó szerintem te vagy az aki ezt a marhaságot ismételgeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!