Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael valódi célja a paleszti...

Izrael valódi célja a palesztinok kiirtása és zsidók betelepítése a Gázai övezetbe?

Figyelt kérdés

Korábbi izraeli politikus most úgy nyilatkozott hogy ki kell írtani minden palesztint a Gázai övezetben, majd pedig betelepülhetnek oda a zsidók.

[link]

2023. dec. 26. 10:15
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/188 anonim ***** válasza:
100%

Milyen etnikai tisztogatást végezett Izrael, ha közti kétmilliós arab/muszlim állampolgára van, akik teljes jogegyenlőséget élveznek?

A valóság az, hogy Izrael sem korábban, sem most nem követ el népirtást/etnikai tisztogatást

A háború, amit az arabok kezdtek és ők szítják fel újra meg újra, sajnos áldozatokkal jár.

2023. dec. 30. 17:52
 122/188 A kérdező kommentje:

"Milyen etnikai tisztogatást végezett Izrael, ha közti kétmilliós arab/muszlim állampolgára van, akik teljes jogegyenlőséget élveznek?"

Nincs semmiféle jogegyenlőség Izraelben. Minden emberijogi szervezet és az ENSZ is megállapította hogy Izrael egy apartheid állam ami elnyomja a palesztinokat, elveszi a földjüket.

Amnesty International:

Izrael apartheid-állam. A jelentés súlyos megállapításokat tesz Izrael palesztinpolitikájával kapcsolatban, az összegzés szerint Izrael egy olyan rendszert működtet, mely szegregációra, megfosztásra, kizárásra épül. Mindez kimeríti az emberiesség elleni bűncselekmények fogalmát – állítja a szervezet.

Human Rights Watch:

Ez a részletes tanulmány azt mutatja, hogy az izraeli hatóságok már befordultak ezen a sarkon, és ma már az apartheid és az üldözés emberiesség elleni bűncselekményeit követik el.

António Guterres ENSZ főtitkár:

„A palesztin népet 56 éve vetik alá egy olyan elnyomásnak, amelybe belefulladnak. Végig kellett nézniük, amint fokozatosan, településenként elrabolják a földjüket, és erőszakot szenvedtek el; a gazdaságuk romba dőlt; a népüknek menekülnie kellett, az otthonaikat lerombolták.

B’Tselem izraeli emberjogi szervezet:

Israel’s regime of apartheid and occupation is inextricably bound up in human rights violations.

"A háború, amit az arabok kezdtek és ők szítják fel újra meg újra, sajnos áldozatokkal jár."

A 21 ezer meggyilkolt palesztin amiből 8 ezer gyerek, nálad az "áldozatokkal jár" kategória? Normális embernél ez a népirtás kategória.

2023. dec. 30. 18:19
 123/188 anonim ***** válasza:
56%

"A 21 ezer meggyilkolt palesztin amiből 8 ezer gyerek, nálad az "áldozatokkal jár" kategória? Normális embernél ez a népirtás kategória."

És mennyinél húzod meg a határt, mennyitől népirtás már, és meddig még nem? A sokszáz zsidó halott az még belefér, amit a Hamasz művelt, az még nem népirtás? Csak hogy tudjuk, hogy szerinted mennyi embert szabad legyilkolni, mennyi halottra mondod azt, hogy az még belefér, azzal még nincs semmi probléma.

2023. dec. 30. 18:26
 124/188 A kérdező kommentje:

"A sokszáz zsidó halott az még belefér, amit a Hamasz művelt, az még nem népirtás?"

Hát ha nálad néhány száz zsidó megölése népirtás akkor a 21 ezer palesztin legyilkolása miért nem népirtás? Egyébként pedig még az is kérdéses hogy tényleg a Hamasz ölte-e meg azt a 7-800 zsidót. Szemtanúk beszámolója szerint a Hamasz csak foglyul akarta ejteni őket, és az Izraeli hadsereg gyilkolta le a túszokat.

2023. dec. 30. 18:48
 125/188 anonim ***** válasza:

"Hát ha nálad néhány száz zsidó megölése népirtás akkor a 21 ezer palesztin legyilkolása miért nem népirtás?"

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintem mi van, hanem arra, hogy szerinted mi van. Szerinted mennyi ember megölése fér még bele, hogy ne nevezd népirtásnak? 1000? 2000? 5000? Ennyi még oké, ennyit le szabad öldösni?

Gondolom a 21.000 az már túlesik a határodon, ezért hoztad ezt példának. Akkor mondjuk 15.000 még belefér, az még nem probléma?

2023. dec. 30. 18:59
 126/188 anonim ***** válasza:
100%
1967-ben 250ezer arab indult meg, hogy lemészároljanak 2.5millió embert. Az is ingerküszöbön alul van.
2023. dec. 30. 19:36
 127/188 A kérdező kommentje:

"Nem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintem mi van, hanem arra, hogy szerinted mi van. Szerinted mennyi ember megölése fér még bele, hogy ne nevezd népirtásnak? 1000? 2000? 5000? Ennyi még oké, ennyit le szabad öldösni?"

Egy civil sem fér bele, és mindenképpen bűncselekmény. A válaszom hogy nem tudom, de nem is az én dolgom a népirtás megállapítása hanem a Hágai Emberi Jogok Bíróságé. De tudjuk például a Srebrenica mészárlásban 9 ezer áldozat volt, a bíróság pedig népirtásnak ítélte, Izrael pedig már most több mint a dupláját gyilkolta meg.

2023. dec. 30. 20:20
 128/188 A kérdező kommentje:

"1967-ben 250ezer arab indult meg, hogy lemészároljanak 2.5millió embert. Az is ingerküszöbön alul van."

Nem érdekel mit hallucinálsz. Itt tényekről beszélünk, tény pedig az hogy Izrael 21 ezer palesztint gyilkolt meg amiből 8 ezer gyerek. Ez mindenhol népirtás.

2023. dec. 30. 20:24
 129/188 anonim ***** válasza:

"Egy civil sem fér bele, és mindenképpen bűncselekmény. A válaszom hogy nem tudom, de nem is az én dolgom a népirtás megállapítása hanem a Hágai Emberi Jogok Bíróságé."

Ez így van, én is így látom a dolgot. Épp ezért, az a javaslatom, hogy hagyjuk meg a népirtás kérdésének eldöntését a Hágai Bíróság részére, ha már ilyen szépen egyetértünk abban, hogy ők az illetékesek a "népirtás" cimkék kiaggatásában.

2023. dec. 30. 20:30
 130/188 A kérdező kommentje:

"Ez így van, én is így látom a dolgot. Épp ezért, az a javaslatom, hogy hagyjuk meg a népirtás kérdésének eldöntését a Hágai Bíróság részére, ha már ilyen szépen egyetértünk abban, hogy ők az illetékesek a "népirtás" cimkék kiaggatásában."

A népirtás nem kérdés. Ha Srenbrenica népirtás 9 ezer áldozattal akkor Izrael is népirtást követett el 21 ezer áldozattal. És még ki tudja hol a vége. Izrael már most több palesztin gyereket gyilkolt meg mint a srebrenicai áldozatok száma összesen.

2023. dec. 30. 21:01
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!