Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?
Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:
https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA
Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.
Akkor mégegyszer: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?
Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.
@Alex Fly
Én pedig megparancsolom neked, hogy az Úr nevében szavazz Orbán atyánkra, mert ezt írja a Biblia és neked nincs jogod eldönteni, hogy mire gondol a Biblia, mert ez istenkáromlás. Ha én a saját szájízem szerint úgy értelmezem, hogy a Biblia a Fideszt támogatja, akkor neked Orbánra kell szavaznod. Pont.
Kb ennyi a te érvelésed is
@Alex Fly
De a cionista széljobberesek meg likudisták viszont félremagyarázhatják?
"amikor összevissza lehetett hazudozni a Bibliáról -ma már bárki számára elérhető és így nem sajátíthatja ki és magyarázhatja félre minden istenkáromló gazember. Sem az antiszemita fasiszták, sem az orbanista fasiszták."
Hát ez érdekes mert én a Bibliából idéztem te viszont semmit nem mutattál :) Akkor ezek szerint te vagy az istenkáromló gazember.
Mutatnál bármit is az Újszövetségből ami igazolja hogy a keresztényeknek gyakorolniuk kell az összes ószövetségi törvényt? Mutatnál olyan keresztényeket akik betartják a szombatot és a kóser törvényt és a többit?
Magyarország a világ 5. helyén áll a zsidók %-os arányát nézve.
Így pedig ne is várj mást a magyarországiaktól mint vak kritikálatlan cionizmust.
Magyarországon az Izrael-pártiság és a zsidók iránti feltétel nélküli elfogultság, azaz "zsidócsahos"-nak lenni az megkérdőjelezhetetlen tabutémának számít. Szimplán kiutálnak mindenhonnan ha nem támogatod 100%ban vakon Izraelt. Mint írtam ez a hatalmas számú zsidóságnak köszönhető Magyarországon.
Komolyan mondom én ilyen szintű Izrael fanatizmust máshol nem tapasztaltam. Egy rakás országban éltem már (nagyrészt nyugat-európai országban) de olyan szintű vak cionizmust, mint ami Magyarországon van én máshol nem tapasztaltam.
Bár igaz, az USA-ban még nem éltem. De Magyarország tényleg kb az USA szintjén áll cionizmus pátyolgatás terén.
Ezek az emberek olyan szinten egy valóság buborékban élnek, hogy a magyarországiak szerint Izrael pártolása az "alap igazság" és még ők náciznak le téged. Miközben ezek az emberek életükben nem jártak sehol máshol Budapesten kívül, és a legtávolabbi pont ameddig eljutottak az Óbuda volt, de az is csak azért mert egyszer elmentek megnézni a Frankel Leó utcai zsinagógát.
Ha megnézed az USA-n kívül tényleg egyedül csak Magyarország az ami mindig minden esetben megszavazza az ENSZ-ban az Izrael-párti javaslatokat és Magyarországon és az USA-n kívül nem is nagyon fogsz találni más országokat a világon amik ennyire Izrael mellett állnak mindig mindenben. Pl a mostani dél-afrikai Nemzetközi Bírósági peren is, miközben szinte az egész világ Dél-Afrika mellett áll, addig Magyarország elsőkként állt be Izrael mellé szembemenve a világ nagy részével.
Itt Nyugat-Európában is ahol élek, a kulturált értelmes iskolázott emberek is mind Palesztina mellett állnak.
Nekem meg akármerre járok ég a pofám Magyarország miatt. Mert ezeknek a belpesti buborékban élő érdekembereknek fontosabb, hogy feláldozzák Magyarországot a cionista érdekeknek, mint az hogy az egész világ szemében lejáratnak minket.
"te most arró amagyarországról beszélsz, ahol az elvárt társadalmi norma a szalonrasszizmus"
- Igen, arról. Ahol kötelező gyűlölni a palesztin civileket. Ahol kötelező egybemosni az egyszerű palesztin hétköznapi embereket a hamaszos terroristákkal. Ma már Magyarországon a legkisebb empátia is a palesztin civilek felé egyet jelent a neonácizmussal és a hamaszos terroristákkal.
Szintén világszinten is egyedülálló dolog ami Magyarországon történt, hogy betiltottak bárminemű szimpátiatüntetést a palesztin civilekért.
Ilyen szintű intézményesített zsidócsahosságot egyetlenegy másik európai országban sem tapasztaltam meg.
Bár persze nyilván könnyen oktatnak ki engem azok, akik a világot csak az M1 meg ATV-ből ismerik és életükben nem hagyták el Budapestet.
Magyarországon konkrétan a TEK meg a kommandó jön érted ha bármiféle kritikát fogalmazol meg, ellenben más nyugati demokratikus országokban szólásszabadság és demokrácia van.
Dehát ez kell a magyar embernek, egy posztkádári országban az emberek egyszerűen gyűlölik a véleménypluralizmust. Habzó szájjal nácizni, rasszistázni meg mindenféle -istázni kezdenek. Nekik az kell, hogy ott fent megmondják kit kell támogatni, ki lett adva a pártból az ukáz, és aki nem követi ezeket a direktívákat az "fúj náci! Fasiszták!" stb (tiszta Szovjetunió)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!