Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?

Figyelt kérdés

Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:

https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA

Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.

2023. dec. 21. 11:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/130 A kérdező kommentje:
Nem fogod fel te féleszű hogy az Újszövetség alapján mondom és keresztény tanítás alapján?
2023. dec. 26. 18:37
 122/130 Alex Fly ***** válasza:
75%

Akkor mégegyszer: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?

Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.

2023. dec. 26. 18:39
 123/130 anonim ***** válasza:
50%

@Alex Fly

Én pedig megparancsolom neked, hogy az Úr nevében szavazz Orbán atyánkra, mert ezt írja a Biblia és neked nincs jogod eldönteni, hogy mire gondol a Biblia, mert ez istenkáromlás. Ha én a saját szájízem szerint úgy értelmezem, hogy a Biblia a Fideszt támogatja, akkor neked Orbánra kell szavaznod. Pont.

Kb ennyi a te érvelésed is

2023. dec. 26. 19:30
 124/130 Alex Fly ***** válasza:
70%
@123: Te nekem semmit nem parancsolsz meg. Ja és ez már nem a középkor sötét korszaka, amikor összevissza lehetett hazudozni a Bibliáról -ma már bárki számára elérhető és így nem sajátíthatja ki és magyarázhatja félre minden istenkáromló gazember. Sem az antiszemita fasiszták, sem az orbanista fasiszták.
2023. dec. 26. 21:03
 125/130 anonim ***** válasza:
46%

@Alex Fly

De a cionista széljobberesek meg likudisták viszont félremagyarázhatják?

2023. dec. 26. 21:49
 126/130 Alex Fly ***** válasza:
70%
@125: persze, nyugodtan félremagyarázhatod; senki nem akadályoz meg benne. Csak a kutyát nem érdekli a tévtanításod.
2023. dec. 27. 00:08
 127/130 A kérdező kommentje:

"amikor összevissza lehetett hazudozni a Bibliáról -ma már bárki számára elérhető és így nem sajátíthatja ki és magyarázhatja félre minden istenkáromló gazember. Sem az antiszemita fasiszták, sem az orbanista fasiszták."

Hát ez érdekes mert én a Bibliából idéztem te viszont semmit nem mutattál :) Akkor ezek szerint te vagy az istenkáromló gazember.

Mutatnál bármit is az Újszövetségből ami igazolja hogy a keresztényeknek gyakorolniuk kell az összes ószövetségi törvényt? Mutatnál olyan keresztényeket akik betartják a szombatot és a kóser törvényt és a többit?

2023. dec. 27. 07:37
 128/130 anonim ***** válasza:

Magyarország a világ 5. helyén áll a zsidók %-os arányát nézve.

Így pedig ne is várj mást a magyarországiaktól mint vak kritikálatlan cionizmust.

Magyarországon az Izrael-pártiság és a zsidók iránti feltétel nélküli elfogultság, azaz "zsidócsahos"-nak lenni az megkérdőjelezhetetlen tabutémának számít. Szimplán kiutálnak mindenhonnan ha nem támogatod 100%ban vakon Izraelt. Mint írtam ez a hatalmas számú zsidóságnak köszönhető Magyarországon.

Komolyan mondom én ilyen szintű Izrael fanatizmust máshol nem tapasztaltam. Egy rakás országban éltem már (nagyrészt nyugat-európai országban) de olyan szintű vak cionizmust, mint ami Magyarországon van én máshol nem tapasztaltam.

Bár igaz, az USA-ban még nem éltem. De Magyarország tényleg kb az USA szintjén áll cionizmus pátyolgatás terén.

Ezek az emberek olyan szinten egy valóság buborékban élnek, hogy a magyarországiak szerint Izrael pártolása az "alap igazság" és még ők náciznak le téged. Miközben ezek az emberek életükben nem jártak sehol máshol Budapesten kívül, és a legtávolabbi pont ameddig eljutottak az Óbuda volt, de az is csak azért mert egyszer elmentek megnézni a Frankel Leó utcai zsinagógát.

Ha megnézed az USA-n kívül tényleg egyedül csak Magyarország az ami mindig minden esetben megszavazza az ENSZ-ban az Izrael-párti javaslatokat és Magyarországon és az USA-n kívül nem is nagyon fogsz találni más országokat a világon amik ennyire Izrael mellett állnak mindig mindenben. Pl a mostani dél-afrikai Nemzetközi Bírósági peren is, miközben szinte az egész világ Dél-Afrika mellett áll, addig Magyarország elsőkként állt be Izrael mellé szembemenve a világ nagy részével.

Itt Nyugat-Európában is ahol élek, a kulturált értelmes iskolázott emberek is mind Palesztina mellett állnak.

Nekem meg akármerre járok ég a pofám Magyarország miatt. Mert ezeknek a belpesti buborékban élő érdekembereknek fontosabb, hogy feláldozzák Magyarországot a cionista érdekeknek, mint az hogy az egész világ szemében lejáratnak minket.

2024. febr. 11. 14:23
 129/130 Alex Fly ***** válasza:
60%
@129: te most arró amagyarországról beszélsz, ahol az elvárt társadalmi norma a szalonrasszizmus és az összes primitív bubkó (amive bőven el vagyunk látva, egy főre kettő is jut belőlük), bármilyen vélt sérelme esetén rögtön elkezd (jobb esetben burkoltan) zsidózni?
2024. febr. 11. 15:54
 130/130 anonim ***** válasza:

"te most arró amagyarországról beszélsz, ahol az elvárt társadalmi norma a szalonrasszizmus"

- Igen, arról. Ahol kötelező gyűlölni a palesztin civileket. Ahol kötelező egybemosni az egyszerű palesztin hétköznapi embereket a hamaszos terroristákkal. Ma már Magyarországon a legkisebb empátia is a palesztin civilek felé egyet jelent a neonácizmussal és a hamaszos terroristákkal.

Szintén világszinten is egyedülálló dolog ami Magyarországon történt, hogy betiltottak bárminemű szimpátiatüntetést a palesztin civilekért.

Ilyen szintű intézményesített zsidócsahosságot egyetlenegy másik európai országban sem tapasztaltam meg.

Bár persze nyilván könnyen oktatnak ki engem azok, akik a világot csak az M1 meg ATV-ből ismerik és életükben nem hagyták el Budapestet.

Magyarországon konkrétan a TEK meg a kommandó jön érted ha bármiféle kritikát fogalmazol meg, ellenben más nyugati demokratikus országokban szólásszabadság és demokrácia van.

Dehát ez kell a magyar embernek, egy posztkádári országban az emberek egyszerűen gyűlölik a véleménypluralizmust. Habzó szájjal nácizni, rasszistázni meg mindenféle -istázni kezdenek. Nekik az kell, hogy ott fent megmondják kit kell támogatni, ki lett adva a pártból az ukáz, és aki nem követi ezeket a direktívákat az "fúj náci! Fasiszták!" stb (tiszta Szovjetunió)

2024. febr. 11. 18:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!