Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?

Figyelt kérdés

Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:

https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA

Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.

2023. dec. 21. 11:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/130 A kérdező kommentje:

Én mitől vagyok fanatikus? Láthatod hogy csak azt mutatom be ahogyan az izraeli hatóság viszonyul a keresztényekhez. És itt ugye az a lényeg mit mond a zsidó vallás. Márpedig az alapján a keresztények bálványimádók és a Tóra szerint halálbüntetés jár ezért. Az ószövetség szerint a zsidók legyilkolták azokat a népeket akiket bálványimádóknak minősítettek és azokat a zsidókat is kivégezték akik más vallást akartak követni.

"Ellentétben a Hamásszal, akik azért követtek el terrorcselekményeket Európában is."

Európában mit követett el a Hamasz?

"Én még mindig nem értem, hogy te miért támogatsz egy terrorista szervezetet,"

Én nem támogatom a Hamszt. Sőt, pont hogy Izrael támogatja a Hamaszt. Ezek Netanyahu szavai 2019-ből :

“Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state must support bolstering Hamas and transferring money to Hamas. That’s part of our strategy…”

Magyarul Izrael anyagilag támogatta a Hamaszt de az is lehet hogy Izrael hozta létre. Egy ilyen szélsőséges terrorszervezettre hivatkozva Izrael bármikor megtámadhatja a palesztinokat, elüldözheti őket és elveheti a földjeiket. Továbbá ezzel megosztja a palesztinokat akik így nem tudnak egységesen fellépni. Pont ez történik jelenleg.

2023. dec. 22. 10:43
 52/130 anonim ***** válasza:

Ennek amit leírtál se füle se farka.

Azért gondolkozz el, hogy miért is rettegsz a migránsoktól? Miért félted Európát? Hiszen az iszlám szabad vallásgyakorlást biztosít a könyv népeinek. (Ez utóbbi egyébként valóban így van.)

2023. dec. 22. 10:50
 53/130 A kérdező kommentje:

Én nem rettegek a migránsoktól. Meg egyébként is palesztinok nem is menekülnek Európába.

Szóval a kérdés még mindig az, miért támogatod azokat akik megölték Jézust és a Tóra szerint téged mint bálványimádó keresztényt kivégeznének ha tehetnék?

2023. dec. 22. 11:00
 54/130 anonim ***** válasza:

#53 Szerintem valami nagyon félrement, ha azt gondolod, hogy a zsidók kivégeznének bálványimádásért. Nekem volt zsidó pasim, még szakítás után sem akart kivégezni, pedig az keresztények között is gyakori. 😅 És amúgy élt Izraelben egy ideig, hidd el tök normális volt.

Biztos vagyok benne, hogy Gázában is élnek normális emberek.

A vallástól függetlenül. Az, hogy ebben a konfliktusban az egyik vagy a másik felet támogatom, teljesen független attól, hogy mi a vallása… (50-es voltam)

2023. dec. 22. 12:51
 55/130 A kérdező kommentje:

Itt egy szóval sem mondtam hogy minden zsidó kivégezne mert keresztény vagy, de vannak ilyenek, és ami itt a lényeg a zsidó vallás ezt írja elő.

Egyáltalán nem mindegy hogy ebben a konfliktusban kinek mi a vallása, mivel a zsidók vallási alapon indítottak támadást a palesztinok ellen. A keresztényeket is gyilkolják, üldözik. Izraelben alig maradt őslakos keresztény és lebombázták a Gázai keresztény templomokat. Ha ezt most megteszik akkor lehet a jövőben az lesz hogy kivégzik a keresztényeket bálványimádásért.

2023. dec. 22. 13:00
 56/130 anonim ***** válasza:
75%

A lényeg, hogy a zsidó vallás nem írja elő.

Ellenben Hadzs Amin Muhammad al-Husszeini, a jeruzsálemi főmufti (lehet hogy palesztin volt?) már 1941-ben arról győzködte Hitlert, hogy a zsidókat ki kell irtani. Pedig akkor még nem is létezett Izrael.

2023. dec. 22. 13:15
 57/130 A kérdező kommentje:

Hogyne írná elő? Az Ószövetség a te Bibliád része. Nem olvastad? Bálványimádásért halálbüntetés jár az Ószövetség szerint. Az általam linkelt videóban is ezt mondja a zsidó férfi.

Továbbá Izrael most az ószövetség alapján indított háborút a palesztinok ellen. Tehát Izrael az Ószövetség alapján cselekszik, ami előírja a bálványimádók kivégzését és szerintük a keresztények bálványimádók.

Amin Muhammad al-Husszeininek nincs semmi jelentősége. Még csak nem is a muszlimok választották meg muftinak hanem a britek és mikor Hitlerrel találkozott már mufti sem volt. Ez olyan mintha egy pap beszélt volna Hitlerrel akit nem is a keresztények választottak meg papnak. Egyébként meg a 2. világháború alatt muszlimok többszázezer zsidó életét mentették meg a keresztények meg 6 millió zsidót öltek meg.

2023. dec. 22. 13:32
 58/130 anonim ***** válasza:
60%

#57 Tegyük rendbe. Izrael nem a bálványimádás miatt indított háborút, hanem azért, mert 2008-ban rakétákat lőttek ki egy városára.

Egész addig kivonult és nem támadott, pedig a Palesztin kormányt a világ nem ismeri el legitimként, hiába választották meg a Hamaszt vezetőknek.

2023. dec. 22. 15:36
 59/130 A kérdező kommentje:

"Tegyük rendbe. Izrael nem a bálványimádás miatt indított háborút, hanem azért, mert 2008-ban rakétákat lőttek ki egy városára."

Te miről beszélsz? Hol írtam hogy Izrael bálványimádás miatt indított háborút? Azt írtam Izrael a Biblia alapján indított háborút. Néhány bizonyíték. Netanyahu az utóbbi időben és korábban is számos nyilatkozatott tett ami alapján elég egyértelmű hogy vallási fanatikusok irányítják Izraelt akik a zsidó vallás tanításai szerint cselekednek. Például:

Netanyahu kijelentette hogy a Biblia mondja nekik hogy most háborúzni kell:

"The Bible says that there is a time for peace and a time for war. This is a time for war."

https://www.youtube.com/watch?v=vyu9vVO7sSs&t=71s

Azt is mondta Netanyahu hogy a zsidók a fény gyermekei:

https://www.youtube.com/shorts/cKD9qR8YHYE

Itt pedig azt mondja a palesztinok az amálekiták . Ez a nép a Bibliában szerepel és Biblia a megparancsolja az ameliták kiirtását.

https://www.youtube.com/watch?v=pMVs7akyMh0

A zsidó Biblia megparancsolja az amálekiták kiirtását. Még külön fel is szólít a csecsemők legyilkolására is:

Sámuel 1. könyve 15:3 Most azért indulj, verd le Amálékot, és irts ki mindent, amije van! Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!

Itt pedig egy zsidó rabbi panaszkodik Netanyahunak hogy a messiás akit várnak még nem érkezett meg és számonkérte hogy mitt tett ez ügyben, Netanyahu pedig azt felelte hogy sok mindent.

https://www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ

"Egész addig kivonult és nem támadott,"

Izrael folyamatosan támadja a palesztinokat Ciszjordániában és eszi el a földjeiket.

A Palesztin hatóságot a világ nagyrészt elismeri.

2023. dec. 22. 16:34
 60/130 anonim ***** válasza:
50%

Tegyünk rendbe pár dolgot, csak a tényszerűség kedvéért:

- A judaizmus nem volt monoteista vallás. Az eredeti héber nyelvű Tóra egyrészt soha nem írja le I nevét, viszont többször hivatkozik rá úgy, hpgy "elohim". Aki pedig tud héberül az tudja, hogy az -im végződés a héberben mindig többes számot takar. Tehát ha a judaizmus valóban monoteista, akkor miért beszél az eredeti héber nyelvű Tóra többes számban az istenről?

Több hebraistától hallottam, hogy szerintük is a judaizmus csak sokkal később lett monoteista és az ókorban valójában politeista vallás volt.

- Palesztinában kb 15 éve nem volt semmilyen valasztás. Izrael megakadályozta bárminemű választás kiírását. Azaz a palesztinok többsége egyáltalán nem támogatja a Hamaszt, de nem váltható le, mert Izrael nem enged választást kiírni. Így igencsak ferdítés egy 15 éve történt választás alapján azt állítani, hogy a Hamasz képviselné a palesztinokat. Ha azt mondanám, hogy "A fidesz minden magyar képviselője és Orbánt támogatják a magyarok" még az is sokkal közelebb állna a valósághoz mintha a Hamaszt szeretnétek ráhúzni minden palesztinra.

- Az, hogy XY mufti mit mondott annak semmi köze ahhoz, hogy az iszlám mint vallás mit mond. A muszlimoknak a Koránt kell követniük. Amiket a muftik vagy a sejkek mondanak, az mindig csak vélemény. Ahogyan a fatwák sem előírások, és egy muszlim tetszése szerint elfogadhatja vagy sem. Egyedül a Korán van kőbe vésve. Amit emberek mondanak, az mindig csak értelmezés.

Vagy akkor ennyi erővel amit Semjén Zsolt mond az mind keresztényi előírás?

2023. dec. 22. 18:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!