Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?
Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:
https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA
Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.
Én mitől vagyok fanatikus? Láthatod hogy csak azt mutatom be ahogyan az izraeli hatóság viszonyul a keresztényekhez. És itt ugye az a lényeg mit mond a zsidó vallás. Márpedig az alapján a keresztények bálványimádók és a Tóra szerint halálbüntetés jár ezért. Az ószövetség szerint a zsidók legyilkolták azokat a népeket akiket bálványimádóknak minősítettek és azokat a zsidókat is kivégezték akik más vallást akartak követni.
"Ellentétben a Hamásszal, akik azért követtek el terrorcselekményeket Európában is."
Európában mit követett el a Hamasz?
"Én még mindig nem értem, hogy te miért támogatsz egy terrorista szervezetet,"
Én nem támogatom a Hamszt. Sőt, pont hogy Izrael támogatja a Hamaszt. Ezek Netanyahu szavai 2019-ből :
“Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state must support bolstering Hamas and transferring money to Hamas. That’s part of our strategy…”
Magyarul Izrael anyagilag támogatta a Hamaszt de az is lehet hogy Izrael hozta létre. Egy ilyen szélsőséges terrorszervezettre hivatkozva Izrael bármikor megtámadhatja a palesztinokat, elüldözheti őket és elveheti a földjeiket. Továbbá ezzel megosztja a palesztinokat akik így nem tudnak egységesen fellépni. Pont ez történik jelenleg.
Ennek amit leírtál se füle se farka.
Azért gondolkozz el, hogy miért is rettegsz a migránsoktól? Miért félted Európát? Hiszen az iszlám szabad vallásgyakorlást biztosít a könyv népeinek. (Ez utóbbi egyébként valóban így van.)
Én nem rettegek a migránsoktól. Meg egyébként is palesztinok nem is menekülnek Európába.
Szóval a kérdés még mindig az, miért támogatod azokat akik megölték Jézust és a Tóra szerint téged mint bálványimádó keresztényt kivégeznének ha tehetnék?
#53 Szerintem valami nagyon félrement, ha azt gondolod, hogy a zsidók kivégeznének bálványimádásért. Nekem volt zsidó pasim, még szakítás után sem akart kivégezni, pedig az keresztények között is gyakori. 😅 És amúgy élt Izraelben egy ideig, hidd el tök normális volt.
Biztos vagyok benne, hogy Gázában is élnek normális emberek.
A vallástól függetlenül. Az, hogy ebben a konfliktusban az egyik vagy a másik felet támogatom, teljesen független attól, hogy mi a vallása… (50-es voltam)
Itt egy szóval sem mondtam hogy minden zsidó kivégezne mert keresztény vagy, de vannak ilyenek, és ami itt a lényeg a zsidó vallás ezt írja elő.
Egyáltalán nem mindegy hogy ebben a konfliktusban kinek mi a vallása, mivel a zsidók vallási alapon indítottak támadást a palesztinok ellen. A keresztényeket is gyilkolják, üldözik. Izraelben alig maradt őslakos keresztény és lebombázták a Gázai keresztény templomokat. Ha ezt most megteszik akkor lehet a jövőben az lesz hogy kivégzik a keresztényeket bálványimádásért.
A lényeg, hogy a zsidó vallás nem írja elő.
Ellenben Hadzs Amin Muhammad al-Husszeini, a jeruzsálemi főmufti (lehet hogy palesztin volt?) már 1941-ben arról győzködte Hitlert, hogy a zsidókat ki kell irtani. Pedig akkor még nem is létezett Izrael.
Hogyne írná elő? Az Ószövetség a te Bibliád része. Nem olvastad? Bálványimádásért halálbüntetés jár az Ószövetség szerint. Az általam linkelt videóban is ezt mondja a zsidó férfi.
Továbbá Izrael most az ószövetség alapján indított háborút a palesztinok ellen. Tehát Izrael az Ószövetség alapján cselekszik, ami előírja a bálványimádók kivégzését és szerintük a keresztények bálványimádók.
Amin Muhammad al-Husszeininek nincs semmi jelentősége. Még csak nem is a muszlimok választották meg muftinak hanem a britek és mikor Hitlerrel találkozott már mufti sem volt. Ez olyan mintha egy pap beszélt volna Hitlerrel akit nem is a keresztények választottak meg papnak. Egyébként meg a 2. világháború alatt muszlimok többszázezer zsidó életét mentették meg a keresztények meg 6 millió zsidót öltek meg.
#57 Tegyük rendbe. Izrael nem a bálványimádás miatt indított háborút, hanem azért, mert 2008-ban rakétákat lőttek ki egy városára.
Egész addig kivonult és nem támadott, pedig a Palesztin kormányt a világ nem ismeri el legitimként, hiába választották meg a Hamaszt vezetőknek.
"Tegyük rendbe. Izrael nem a bálványimádás miatt indított háborút, hanem azért, mert 2008-ban rakétákat lőttek ki egy városára."
Te miről beszélsz? Hol írtam hogy Izrael bálványimádás miatt indított háborút? Azt írtam Izrael a Biblia alapján indított háborút. Néhány bizonyíték. Netanyahu az utóbbi időben és korábban is számos nyilatkozatott tett ami alapján elég egyértelmű hogy vallási fanatikusok irányítják Izraelt akik a zsidó vallás tanításai szerint cselekednek. Például:
Netanyahu kijelentette hogy a Biblia mondja nekik hogy most háborúzni kell:
"The Bible says that there is a time for peace and a time for war. This is a time for war."
https://www.youtube.com/watch?v=vyu9vVO7sSs&t=71s
Azt is mondta Netanyahu hogy a zsidók a fény gyermekei:
https://www.youtube.com/shorts/cKD9qR8YHYE
Itt pedig azt mondja a palesztinok az amálekiták . Ez a nép a Bibliában szerepel és Biblia a megparancsolja az ameliták kiirtását.
https://www.youtube.com/watch?v=pMVs7akyMh0
A zsidó Biblia megparancsolja az amálekiták kiirtását. Még külön fel is szólít a csecsemők legyilkolására is:
Sámuel 1. könyve 15:3 Most azért indulj, verd le Amálékot, és irts ki mindent, amije van! Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!
Itt pedig egy zsidó rabbi panaszkodik Netanyahunak hogy a messiás akit várnak még nem érkezett meg és számonkérte hogy mitt tett ez ügyben, Netanyahu pedig azt felelte hogy sok mindent.
https://www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ
"Egész addig kivonult és nem támadott,"
Izrael folyamatosan támadja a palesztinokat Ciszjordániában és eszi el a földjeiket.
A Palesztin hatóságot a világ nagyrészt elismeri.
Tegyünk rendbe pár dolgot, csak a tényszerűség kedvéért:
- A judaizmus nem volt monoteista vallás. Az eredeti héber nyelvű Tóra egyrészt soha nem írja le I nevét, viszont többször hivatkozik rá úgy, hpgy "elohim". Aki pedig tud héberül az tudja, hogy az -im végződés a héberben mindig többes számot takar. Tehát ha a judaizmus valóban monoteista, akkor miért beszél az eredeti héber nyelvű Tóra többes számban az istenről?
Több hebraistától hallottam, hogy szerintük is a judaizmus csak sokkal később lett monoteista és az ókorban valójában politeista vallás volt.
- Palesztinában kb 15 éve nem volt semmilyen valasztás. Izrael megakadályozta bárminemű választás kiírását. Azaz a palesztinok többsége egyáltalán nem támogatja a Hamaszt, de nem váltható le, mert Izrael nem enged választást kiírni. Így igencsak ferdítés egy 15 éve történt választás alapján azt állítani, hogy a Hamasz képviselné a palesztinokat. Ha azt mondanám, hogy "A fidesz minden magyar képviselője és Orbánt támogatják a magyarok" még az is sokkal közelebb állna a valósághoz mintha a Hamaszt szeretnétek ráhúzni minden palesztinra.
- Az, hogy XY mufti mit mondott annak semmi köze ahhoz, hogy az iszlám mint vallás mit mond. A muszlimoknak a Koránt kell követniük. Amiket a muftik vagy a sejkek mondanak, az mindig csak vélemény. Ahogyan a fatwák sem előírások, és egy muszlim tetszése szerint elfogadhatja vagy sem. Egyedül a Korán van kőbe vésve. Amit emberek mondanak, az mindig csak értelmezés.
Vagy akkor ennyi erővel amit Semjén Zsolt mond az mind keresztényi előírás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!