Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Keresztények miért támogatják...

Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?

Figyelt kérdés

Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:

https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA

Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.

2023. dec. 21. 11:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/130 Alex Fly ***** válasza:
60%
@110: aztán te azt milyen alapon akarod meghatározni, hogy egy keresztény mennyit fogadhat el a Bibliából? Ki vagy te, hogy bele pofázol mások hitébe,amikor neked semmi közöd hozzá?
2023. dec. 26. 11:46
 112/130 A kérdező kommentje:

Nem én mondom te hazug hanem a keresztények. Tessék egy keresztény oldal:

[link]

Idézek:

"Az ószövetségi törvény helyett Krisztus törvénye vonatkozik ránk"

"Elvileg a Tízparancsolat nem vonatkozik a keresztényekre.

"

"Tehát nem vagyunk az ószövetségi törvény elvárásai alatt."

Szóval attól hogy te egy zsidók csicskája keresztény vagy, még nem mondhatod meg a keresztényeknek hogy márpedig el kell fogadniuk az Ószövetséget. Mint látod nem is fogadják el.

2023. dec. 26. 11:55
 113/130 Alex Fly ***** válasza:
60%

@112: most találtál valami weboldalt és azt képzeled, hogyaz a Szentírás? Képzeld: a keresztények zöme még csak nem is hallott az általad linkelt GyK-klónról...

Miért nem a Bibliát idézed, ami ezzel szemben mérvadó?

És még mindig nem adtál választ arra, milyen alapon akarod te eldönteni a keresztények helyett azt, hogy miben hihetnek?

2023. dec. 26. 12:41
 114/130 A kérdező kommentje:

Bemutatok egy keresztény oldalt ami igazol engem, erre behazudod hogy a keresztények zöme még csak nem is hallott erről? :)

A Bibliából is idéztem. Kapásból azért nevezik ó és újszövetségnek. Az Ószövetség már nem érvényes, helyette van az Újszövetség.

"És még mindig nem adtál választ arra, milyen alapon akarod te eldönteni a keresztények helyett azt, hogy miben hihetnek?"

Nem én hanem te akarod helyettük eldönteni te hazug. Láthatod én bizonyítottam.

2023. dec. 26. 13:55
 115/130 Alex Fly ***** válasza:
60%

@114: hiába ismételgeted, attól az még nem lesz igaz. Az Ó- és Újszövetség együtt slkot egy egészet; ha az egyiket elveted, akkor az már nem lesz kereszténység.

És nem is a te feladatod kívülről eldönteni, hogy miben hihet egy keresztény -és sem fogom megtiltani neked, hogy abban higgy, amiben akarsz...

2023. dec. 26. 14:55
 116/130 anonim ***** válasza:
A Biblia pont annyira mondja meg a keresztényeknek, hogy Izraelt meg a zsidókat kell támogatniuk mint amennyire megmondja, hogy a Fideszre kell szavazni. Közvetlenül az a vers alatt található, ahol írja, hogy Orbán Viktor Isten választott vezetője.
2023. dec. 26. 15:28
 117/130 A kérdező kommentje:
Figyel, mondtam már, attól hogy te a zsidók csicskája keresztény vagy, ne akard ezt rákényszeríteni a többi keresztényre. Az Újszövetség ilyeneket ír hogy nem kell betartani a kóser törvényt, nem kell betartani a szombatot stb, tehát nem érvényes az Ószövetség.
2023. dec. 26. 15:33
 118/130 Alex Fly ***** válasza:
60%

@117: te figyelj: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?

Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.

2023. dec. 26. 17:23
 119/130 A kérdező kommentje:

Mond te értelmi fogyatékos vagy? Nem én határozom meg hanem ez a keresztény tanítás. Még egy keresztény oldalt is mutattam.

Te viszont semmit nem mutattál, így te vagy a hazug.

2023. dec. 26. 18:02
 120/130 Alex Fly ***** válasza:

Akkor mégegyszer: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?

Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.

2023. dec. 26. 18:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!