Keresztények miért támogatják Izraelt mikor az izraeli hatóság még azt sem engedi hogy keresztet viseljenek?
Az alábbi viedóban az izraeli hatóság megállít egy keresztény papot és felszólítják hogy vegye le a nyakában lógó keresztet mert ez zavarja őket:
https://www.youtube.com/shorts/YYTv45XRWJA
Érdekes hogy sok keresztény még mindig Izraelt támogatja.
Nem én mondom te hazug hanem a keresztények. Tessék egy keresztény oldal:
Idézek:
"Az ószövetségi törvény helyett Krisztus törvénye vonatkozik ránk"
"Elvileg a Tízparancsolat nem vonatkozik a keresztényekre.
"
"Tehát nem vagyunk az ószövetségi törvény elvárásai alatt."
Szóval attól hogy te egy zsidók csicskája keresztény vagy, még nem mondhatod meg a keresztényeknek hogy márpedig el kell fogadniuk az Ószövetséget. Mint látod nem is fogadják el.
@112: most találtál valami weboldalt és azt képzeled, hogyaz a Szentírás? Képzeld: a keresztények zöme még csak nem is hallott az általad linkelt GyK-klónról...
Miért nem a Bibliát idézed, ami ezzel szemben mérvadó?
És még mindig nem adtál választ arra, milyen alapon akarod te eldönteni a keresztények helyett azt, hogy miben hihetnek?
Bemutatok egy keresztény oldalt ami igazol engem, erre behazudod hogy a keresztények zöme még csak nem is hallott erről? :)
A Bibliából is idéztem. Kapásból azért nevezik ó és újszövetségnek. Az Ószövetség már nem érvényes, helyette van az Újszövetség.
"És még mindig nem adtál választ arra, milyen alapon akarod te eldönteni a keresztények helyett azt, hogy miben hihetnek?"
Nem én hanem te akarod helyettük eldönteni te hazug. Láthatod én bizonyítottam.
@114: hiába ismételgeted, attól az még nem lesz igaz. Az Ó- és Újszövetség együtt slkot egy egészet; ha az egyiket elveted, akkor az már nem lesz kereszténység.
És nem is a te feladatod kívülről eldönteni, hogy miben hihet egy keresztény -és sem fogom megtiltani neked, hogy abban higgy, amiben akarsz...
@117: te figyelj: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?
Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.
Mond te értelmi fogyatékos vagy? Nem én határozom meg hanem ez a keresztény tanítás. Még egy keresztény oldalt is mutattam.
Te viszont semmit nem mutattál, így te vagy a hazug.
Akkor mégegyszer: milyen alapon akarod te meghatározni a keresztényeknek azt, hogy a Biblia mely részeit vegyék figyelembe és melyeket ne? Vagy kinek képzeled magad, hogy felül akarod írni azt, amit Isten mondott? Meg egyáltalán miből jutottál arra a következtetésre, hogy bármelyik keresztény is rászorulna egy magadfajta tudatlan kívülálló iránymutatásaira?
Inkább ezekre válaszolj ahelyett, hogy ismételgeted a hazug és istenkáromló téveszméidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!