Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Zelenszkij öltözködése szerint...

Zelenszkij öltözködése szerinted mennyire elfogadható?

Figyelt kérdés
Tudom, lerágott csont. Én mellette állok, de szerintem azért vannak ott komolyabb katonai utcai egyenruhák is, amiket felvehetne, legalább ha felsőbb vezetőkkel találkozik. Mi a véleményed (az öltözködéséről)?

2023. dec. 12. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Nem a ruha teszi az embert.

Magyar közmondás.

2023. dec. 12. 10:35
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Kezdetben nekem is furcsa volt a stílusa, de már megszoktam.

Zelenszkij nem katona, ezért nem hord egyenruhát.

A katonai jellegú öltözködési stílussal viszont üzeni, hogy most a háború a prioritás a politikájában.

2023. dec. 12. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok esetben nem elfogadható. Amikor bunkerből jelentkezik be vagy a katonáknak veregeti a hátát, akkor rendben van.

Tény, hogy van egy olyan mondás, hogy "azt kell felvenni, amit el akarok hitetni magamról", talán ez a célja Zelenszkijnek is.

De protokolláris eseményen szerintem kifejezetten tapló másokkal szemben. A mi európai kultúránkban az öltözködés a civilizáció része. A dress-code célja, hogy egyenrangúságot fejezzen ki: ne legyen az, hogy valaki odamegy frakkban, más meg melegítőben, mert így nem partneri, egyenrangú viszonyt tükröz a megjelenésük. Ha valaki ezt nem tartja be, akkor annak olyan üzenete is lehet, hogy "nekem ne mondja meg senki", "én nem akarok közétek tartozni".

A közlésünket több mint fele arányban a vizualitás határozza meg, a szavak értelme ennél jóval kevesebb. Ebbe beletartozik a testbeszéd és a megjelenés, öltözködés is. Egy jól öltözött embernek jobban hajlamosak vagyunk hinni. Persze, az ő baja, hogy a melegítőfelsővel mit kelt inkább: szimpátiát, hogy "jajj ő a kis háborús túlélő" vagy udvariatlanságot? Ahogy sajnos "doktorminiszterelnök" harmónikás gatyája is sokmindent üzen, ahogy az is, hogy a mi "elnökasszonyunk" állandóan keresztbe vágja a lábát a szoknyában, mikor leül.

2023. dec. 12. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ennek van egy olyan üzenetet, hogy "háborúban áll az országom, állandó készenlétben vagyok én is bármerre is járok, és ezt várom a tábornokaimtól és katonáimtól is".
2023. dec. 12. 11:46
 5/5 A kérdező kommentje:
#3 Ne haragudj, de nem teljesen értelek, miért "doktorminiszterelnök", és milyen harmónikás gatya, és miért probléma a keresztbe tett láb? Túl rövid szoknyát hord (az "elnökasszony")? Nem szoktam nézni. Vagy üljön zárt lábakkal inkább?
2023. dec. 12. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!