Sok zsidó ember miért áll ki a palesztinok mellett mostanában?
"A Talmud melyik széderének melyik traktátusában, melyik témával foglalkozó oldalán van amit állítottál?Lehetőleg teljes szövegkörnyezettel másold be kérlek, mert igaz, sokszor még ortodox rabbiknak is meg kell állni fejben, ha a Talmudból kell idézni, viszont látom, hogy neked ez probléma nélkül megy.Várom a választ."
Nem tőlem kérted de szívesen idézem neked a Bibliából:
Sámuel 1. könyve 15:3 Most azért indulj, verd le Amálékot, és irts ki mindent, amije van! Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!
Szóval a zsidók szent könyvében az áll még a csecsemőket is meg kell ölni.
A Koránban nem találsz olyat hogy menj és irtsd ki xy népet, sem olyat hogy gyilkold le a csecsemőket. Ha elolvasod a Koránt világos lesz hogy csak önvédelemből engedi a harcot.
Azt mondod kiragadtam a kontextusból? Akkor magyarázd el, szerinted milyen kontextusban elfogadható népek kiirtása, csecsemők legyilkolása?
Nem, mivel a Korán nem elégszik meg népek kiírtásával, hanem minden hitetlen kiírtására buzít rengeteg versben:
Surah 3:151: "We shall cast terror into the hearts of those who disbelieve (all non-Muslims) …"
Surah 2:191: "And kill them (non-Muslims) wherever you find them … kill them. Such is the recompense of the disbelievers (non-Muslims)."
Surah 9:5: "Then kill the disbelievers (non-Muslims) wherever you find them, capture them and besiege them, and lie in wait for them in each and every ambush …"
Azt írtad kiragadtam a kontextusból a Bibliából idézett verset. Kértem magyarázd el szerinted milyen kontextusban elfogadható népek kiirtása, csecsemők legyilkolása? Ezt nem tetted meg de az iszlámot rágalmazod?
De akkor nézzük miket hazudtál itt össze.
Surah 3:151: "We shall cast terror into the hearts of those who disbelieve (all non-Muslims)
Szándékosan lehagytad a vers végét amiből kiderül, túlvilági büntetésről van szó:
3/151A tagadók szívébe rettegést fogunk bocsátani azért, mert Allah mellé más isteneket társítottak, amire nézve nem nyilatkoztatott ki semmiféle bizonyítékot. Lakhelyük a túlvilágon a Pokol tüze lesz.
Surah 2:191: "And kill them (non-Muslims) wherever you find them … kill them.
Megint hiányosan idézted:
2/191 Ha pedig rátok támadnak, akkor Öljétek meg őket,
Magyarul önvédelemről van szó.
Surah 9:5: "Then kill the disbelievers (non-Muslims) wherever you find them
Szövegkörnyezetből kiderül hogy azokra vonatkozik akik megtámadtak:
9/13 Vajon nem akartok harcolni egy olyan nép ellen, amely megszegte esküjét és abban mesterkedett, hogy elűzze a küldöttet, és ők kezdték ellenetek első ízben a harcot?
Akkor most hogy kiderült, hazudtál az iszlámról és a Koránról, megpróbálod tisztázni a Bibliából idézett verset?
74#Az Iszlám Korán tele van erőszakos cselekedetekre való parancsokkal.
Logikus is.
Mohamed egy sima fosztogató bűnöző volt.És csaló.
Amikor elkezdte terjeszteni a hülyeségeit az arabok között,sokan kiröhögték,de egyesek olyan birkák voltak és teljesen műveletlenek,hogy bekajálták a dumáját.Az elején ez a zsivány nagyon jól tudta,hogy csak akkor lesznek vevők rá,ha mindent megigér ami jó és vonzó!
A Korán első fejezetei,azok a szúrák még békés utasításokat ,tanításokat tartalmaztak Viszont ahogy egyre több idióta kezdte követni,Mohamed elérkezettnek látta az időt a retorikaváltásra.Míg az elején nem volt szó ölésről,fenyegetésről a megerősödött Mohamed egyre szaporábban és kegyetlenebbül kezdte osztani az ész!Megtehette,hisz már volt akkora hatalma,támogatottsága,tömeg mögötte,hogy fenyegethesse a környező népeket.A pogányokat az emberi létforma legalacsonyabb fokán állóknak tekintette,akiket indok nélkül,bárhol ki lehetett nyírni.A zsidókat és a keresztényeket,a könyv népeit pedi vagy áttéréssel vagy sarc fizetésével számolhattak.Persze ha éppen lemészárolták őket,az sem volt különösebb hiba.Mint ahogy pár zsidó törzsnek is ez lett a sorsa.
Na, így kell tökéletesen visszaigazolni, amit a 73-as válaszban leírtam.
"Na, így kell tökéletesen visszaigazolni, amit a 73-as válaszban leírtam."
De semmit nem igazoltált te vissza. Én igazoltam hogy az általad idézett Korán versek önvédelemre vonatkoznak. De m van a Bibliával? Milyen kontextusban elfogadható népek kiirtása, csecsemők legyilkolása?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!