Sok zsidó ember miért áll ki a palesztinok mellett mostanában?
Ha nem tudnam hogy ki es miert irta ezt ki akkor nekiallnek egy valasznak, de igy nem fogok.
Kerdezo, nyugodj mar le vegre.
Évtizedekig bezárva egy kis helyen, felügyelet alatt, megalázva és kizsigerelve te nem lennél dühös?
Én már csak az akció hitelességében kételkedek, amikor minden be van kamerázva, drónokkal figyeltetik őket, mégis kiszabadultak a "terroristák", szabadon garázdálkodva.
Ki engedte ezt meg nekik, ha nem az izraeliek?
Hamis zászlós hadművelet lenne? (költői kérdés)
[közben van egy ukrajnai háborúnk is]
Ezek nem "megdöbbentőek" az emberek sosincsenek úgyan olyan véleményen.
Az írániak közül is vannak akik nem értenek egyet azzal ha rendőrök vernek nőket, mert azok nem hordanak kendőt. Csupán az van hogy nem ezekre az emberekre szókás figyelni, hiszen ezek kevésbé érdekesek. De akkor is fontos meg jegyezni hogy egy ország rossz tettei, vagy szókásai nem feltétlenül tükrözik a benne lakó összes ember véleményét. Az oroszok közül is sokan nem értenek egyet a putyin háborújával.
"Vannak tehát empatikus, saját népükkel legalább bizonyos ügyekben szembenálló, nota bene önkritikus izraeliek is?"
Nehéz elhinni, de vannak. Igaz nem sokan.
A baloldali szekuláris zsidók mindig is kiálltak a palesztinok mellett, rajtuk nincs is miért csodálkozni.
Az ultra-ortodox haszid zsidók pedig azért állnak ki a palesztinok mellett, mert szerintük Izrael államnak nem is szabadott volna létre jönnie addig, amíg nem jött el a Messiás.
Mi az a "sok"?Az én környezetemben akiket ismerek zsidók mind Izrael mellett állnak ki (ismerek neológot, ortodoxot, de ateista zsidót aki "csak" zsidónak született).Igen, mivel zsidónak lenni sem jelenti 17 millió ember kollektív tudatát - ahogy azt sokan szeretik elhinni - így igen, akadnak páran akik nem állnak döntően Izrael mellé ebben a kérdésben - de véleményem szerint ez nagyon szűk kisebbség.
Én azt nem értem, hogy sok magyar ember aki eddig hőbörgőtt azon, hogy miért nem fulladt több arab bevándorló a Földközi-tengerbe, most hirtelen az arab palesztinokat élteti, hogy lehessen telitorokból böfögve zsidózni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!