Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sok zsidó ember miért áll ki...

Sok zsidó ember miért áll ki a palesztinok mellett mostanában?

Figyelt kérdés
Megdöbbentő esetek vannak. Pl. Norman Finkelstein tűpontosan átlátja, hogy az izraeli terroristaellenes rizsa mögött mi a valódi szándék. És sok ilyen van, hogy kifejezetten zsidó értelmiségek aggódnak a gázaiakért, palesztinokért. (lásd pl. Partizán vendégei) Vagy egyes ultraortodox zsidók. Számomra döbbenetes, hogy előveszik az emberséget, erkölcsöt, az ok-okozat fogalmát, a logikát, az antirasszizmust, melyekről azt hittem, hogy nem is állhatnának távolabb az izraeliektől. És azért a nagy többségük kőkeményen, kegyetlenül összeáll Gázával szemben most világszerte, és nyilvánvalóan megjelenik a bosszú, népirtás, elűzés, terrorizmus, kínzás gondolata a palesztinokkal szemben, lásd civilek bombázása, víz, internet, áram, benzin, stb. elvétele. Vannak tehát empatikus, saját népükkel legalább bizonyos ügyekben szembenálló, nota bene önkritikus izraeliek is?

2023. okt. 30. 02:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/127 anonim ***** válasza:
75%

"Az izraeli a világ egyik legjobb titkosszolgálata, a Gázai övezet pedig kb. a legjobban megfigyel terület a világon. Biztosan látták az orruk előtt készülődő több ezer fegyverest. Az is kiderült hogy Egyiptom napokkal a támadás előtt szólt Izraelnek. Továbbá mindent elmond hogy a támadás után órákig meg sem mozdult az izraeli hadsereg. Hagyták hogy a Hamas fegyveresei elég pusztítást végezzenek, amihez még hozzá jön a zsidó média propaganda meséi mint a lefejezett gyerekek és már indulhat is a palesztinok kiirtása."

Direkt nem reagáltál arra - hiszen nem is tudsz nagyon mit mondani - amit írtam, hogy a kormányválság miatt brutálisan megromlott a viszony a kormány és a hadsereg-hírszerzés között.Remélem másodjára sikerül felfogni.

"És mind előnytelen volt a palesztinoknak. Az 1945-ös béke például a terület felét adta volna a zsidóknak miközben csak 5%-ot birtokoltak."

Itt is megmutattad a témában lévő inkompetenciádat, mert direkt leírtam azt is, hogy a 36-37-es Peel Commission a mai Izrael nagyját az araboknak adta volna - kb egy kis tengernyi sávot, és egy Bács megyénél is kisebb területet északon, a maradék minden ment volna az araboknak önálló államnak.Visszautasították az arabok, de nem az a lényeg, hanem az, hogy ez nem volt igazságtalan.

Úgy hogy igen, ez valóban igazságtalan és aránytalan volt, csak éppen a zsidóknak volt az; az araboknak nem, de még is elutasították.

Ha ezt a nyerő ajánlatot is visszautasították, akkor ez a hajó elment, ennyi volt a lehetőség.Pedig mostmár kéne mi?Hát ez van.A lehetőség megvolt.Ezután még az ENSZ fele-fele ajánlatot adott, ez volt a híres 181. ENSZ rendelet.Zsidók aláírták, arabok háborút indítottak, amit elvesztettek - elvesztették azt is ami járt volna - háborúban pedig a győztes diktál, ahogy a későbbi hatnapos és jomkippuri háborúkban is leszögezték az arab államok, hogy Izraelt a tengerbe kell nyomni úgy ahogy van, lakossággal együtt.Ez nem volt népírtási kísélet, szándék?

"Izraelben az arabok másodrendű állampolgárok."

Miért nem reagálsz arra, amivel ezt megcáfoltam?Akkor mégegyszer leírom, idézve abból a mondatból amire ezt írtad; "Ma arab muszlim bíró ül Izrael Legfelsőbb Bíróságában, teljes jogkörrel felruházva, hogy zsidó politikusokat, törvényeiket ellenőrizze, bírálja." / Erre tudsz is érdemben reagálni, vagy csak a kurucinfos szintű rizsát ismételgeted?

Valamint nem is beszélve arról, hogy Izrael több lehetőséget, jogot, megélhetést, kvázi jobb hazát biztosít az araboknak, akik tudnak a seggükön ülni - mint sok más arab ország.

"Izrael mindent felrobbant. kórházat, iskolát lakóházat. Ez népirtás."

Igen, előfordul ilyen, főleg ha a Hamas szokása szerint élőpajzsként használja ezeket, mint óvodákat, iskolákat, kórházakat - amelyről legutóbb kiderült h a saját rakétái (amit valószínűleg a békéért és a szabadságért lőttek ki) találták el.

Amúgy minden oké?Tehát egyszerre tagadod le a Hamas támadásait (vagy csak részleteit), aztán a következő vagy előző mondatodban pedig azt írod, hogy nem is úgy történt :D Közbe el sem olvasod, amivel alátámasztom az általam írt tényeket, csak a szokásos beakadt mantrát folytatod.OCD?

"cionista náci"

A cionizmus melyik szakaszában szerepel, hogy a zsidók a másodrendűek, zsidó különadó szükségeltetik, vagy hogy a zsinagógákat fel kell égetni?Nehezen látom ennek a kettőnek az egybevételét.

2023. nov. 1. 09:31
 32/127 anonim ***** válasza:
5%

"Direkt nem reagáltál arra - hiszen nem is tudsz nagyon mit mondani - amit írtam, hogy a kormányválság miatt brutálisan megromlott a viszony a kormány és a hadsereg-hírszerzés között.Remélem másodjára sikerül felfogni."

És akkor mi van aha megromlott a viszony? Ez azzal jár hogy a hadsereg nem tesz semmit ha megtámadják az országot? :)

"Úgy hogy igen, ez valóban igazságtalan és aránytalan volt, csak éppen a zsidóknak volt az; az araboknak nem, de még is elutasították."

tudsz számolni? A zsidóknak miért volt előnytelen? Az 5%-nyi zsidó területre kaptak volna 15%+ot. Megháromszorozta volna a zsidó területed egy pillanat altt. Még jó hogy a plesztinok nem írták alá.

"Ezután még az ENSZ fele-fele ajánlatot adott"

Igen ez mégjobb. 5%-ra 50%-ot kapni :)

"Ez nem volt népírtási kísélet, szándék? "

Nem de Izrael valóban népirtást követ el.

"Miért nem reagálsz arra, amivel ezt megcáfoltam?Akkor mégegyszer leírom, idézve abból a mondatból amire ezt írtad; "Ma arab muszlim bíró ül Izrael Legfelsőbb Bíróságában, teljes jogkörrel felruházva, hogy zsidó politikusokat, törvényeiket ellenőrizze, bírálja." / Erre tudsz is érdemben reagálni, vagy csak a kurucinfos szintű rizsát ismételgeted?"

Ül ott egy arab bíró. És akkor mi van? Ez mitől zárja ki amit írtam?

"Igen, előfordul ilyen, főleg ha a Hamas szokása szerint élőpajzsként használja ezeket, mint óvodákat, iskolákat, kórházakat -"

Szóval szerinted rendben van az hogy izrael lebombázza az iskolát 50 gxerekkel együtt mert van ott egy két fegyveres? Na ezért vagytok nácik. Amúgy meg hazugság. Hol volt fegyveres az eNSZ iskolában?

"amelyről legutóbb kiderült h a saját rakétái (amit valószínűleg a békéért és a szabadságért lőttek ki) találták el."

Nem derült ki ilyen. Egy hamasz házi készítésű rakéta nem tud megölni 500 embert.

"Amúgy minden oké?Tehát egyszerre tagadod le a Hamas támadásait (vagy csak részleteit), aztán a következő vagy előző mondatodban pedig azt írod, hogy nem is úgy történt :D Közbe el sem olvasod, amivel alátámasztom az általam írt tényeket, csak a szokásos beakadt mantrát folytatod.OCD?"

Milyen Hamsz támadást tagadtam? Mit hazudozol?

"A cionizmus melyik szakaszában szerepel, hogy a zsidók a másodrendűek, zsidó különadó szükségeltetik, vagy hogy a zsinagógákat fel kell égetni?Nehezen látom ennek a kettőnek az egybevételét."

A cionizmus a zsidó nép felsőbbrendűségét hirdeti ahogy a zsidó vallás is. A többi nép pedig kiirtandó vagy rabszolga. Netanyahu ki is jelentette hogy a zsidók a fény gyermekei lol :) korábban pedig hogy a palesztinok kiirtandó állatok.

2023. nov. 1. 09:48
 33/127 anonim ***** válasza:
23%

Azt megkérdezhetem, hogy arab származású vagy és itt élsz, vagy magyar vagy, esetleg muszlim magyar?Csak mert ha az előbbi, akkor elég furcsa, hogy azoknak a vallási rokonoknak tapsolsz, akik Iránban nőket korbácsolnak, esetleg vernek agyon, begyepesedett vallási okok miatt - értsd: kitalált okok miatt, teljesen legálisan.

Ha "csak" magyar vagy, és nem vagy muszlim, úgy is elég érdekes, hogy pattogsz az arabok/palesztinok mellett, miközben kb. elsőként rugdosnád ki őket, ha bekéne fogadnod őket.Biztos nem csak a burkolt zsidózási lehetőség miatt nyomulsz ennyire? :D

"És akkor mi van aha megromlott a viszony? Ez azzal jár hogy a hadsereg nem tesz semmit ha megtámadják az országot? :)"

Többek között ilyen is előfordult a történelemben, igen.Sajnos.

"tudsz számolni? A zsidóknak miért volt előnytelen? Az 5%-nyi zsidó területre kaptak volna 15%+ot. Megháromszorozta volna a zsidó területed egy pillanat altt. Még jó hogy a plesztinok nem írták alá."

5%, 15%, de a 20% is akárhogy számolom még mindig kevesebb mint a 95, 85, 80 százalékok.

"Ül ott egy arab bíró. És akkor mi van? Ez mitől zárja ki amit írtam?"

Azt írtad, hogy arabok Izraelben másodrendű polgárok.Ha annyira másodrendűek akkor hogy juthat el egy arab muszlim egyenesen egy ilyen pozícióra?Rájössz végre, hogy ez nem éppen a másodrendűséget szimbolizálja?Most mondtál ezzel ellent magadnak..Erre válaszolj kérlek, ne semmitmondó üres mondatokkal.

A zsidóknak elég lett volna tényleg egy kb. Pest megyényi terület.Az araboknak az összes többi sem.Ha az arabok/palesztinok annyira akartak volna egy saját államot, volt megannyi lehetőség.Nekik terület kell, nem béke és megélhetés.

"A cionizmus a zsidó nép felsőbbrendűségét hirdeti ahogy a zsidó vallás is. A többi nép pedig kiirtandó vagy rabszolga. Netanyahu ki is jelentette hogy a zsidók a fény gyermekei lol :) korábban pedig hogy a palesztinok kiirtandó állatok."

A cionizmusnak semmi köze egy nép felsőbbrendűségéhez sem.

"A többi nép pedig kiirtandó vagy rabszolga."

Ezt az elmebeteg paranoiás izét nagyon max te hiheted, de, hogy a zsidók tuti nem az biztos.

"Milyen Hamsz támadást tagadtam? Mit hazudozol?"

Idézve téged:

- "Nem derült ki ilyen. Egy hamasz házi készítésű rakéta nem tud megölni 500 embert."

- "még hozzá jön a zsidó média propaganda meséi mint a lefejezett gyerekek és már indulhat is a palesztinok kiirtása."

2023. nov. 1. 13:41
 34/127 anonim ***** válasza:
37%

"Azt megkérdezhetem, hogy arab származású vagy és itt élsz, vagy magyar vagy, esetleg muszlim magyar?Csak mert ha az előbbi, akkor elég furcsa, hogy azoknak a vallási rokonoknak tapsolsz, akik Iránban nőket korbácsolnak, esetleg vernek agyon, begyepesedett vallási okok miatt - értsd: kitalált okok miatt, teljesen legálisan.

Ha "csak" magyar vagy, és nem vagy muszlim, úgy is elég érdekes, hogy pattogsz az arabok/palesztinok mellett, miközben kb. elsőként rugdosnád ki őket, ha bekéne fogadnod őket.Biztos nem csak a burkolt zsidózási lehetőség miatt nyomulsz ennyire? :D"

Szóval azt mondod akár muszlim vagyok akár nem, én vagyok a szemétláda mindenképpen :) A helyzet az hogy sok muszlim is elítéli ami Iránban történik. Iránban síita vallás van ami egy szekta, a muszlimok 85-90%-a pedig szunnita. Továbbá ha egy magyar kiáll a palesztinok mellet látva a népirtást amit Izrael művel független attól mit gondol a bevándorlásról.

"Többek között ilyen is előfordult a történelemben, igen.Sajnos."

Szóval azt mondod az Izraeli hadsereg szándékosan nem indult segíteni a civileken mert rosszban van a kormánnyal? Mondjuk elsőre hihetetlennek tűnik de mivel cionistákról van szó, akár még lehetséges is. De én inkább azt mondom hagyták hogy a Hamas fegyveresei elég pusztítást végezzenek, amihez még hozzá jön a zsidó média propaganda meséi mint a lefejezett gyerekek és már indulhat is a palesztinok kiirtása.

"5%, 15%, de a 20% is akárhogy számolom még mindig kevesebb mint a 95, 85, 80 százalékok."

De ott akkor senki nem írta volna alá. Mondjuk ha aláírják semmi nem változott volna. Izrael akkor is tovább terjeszkedik, háborúzik kiirtja a palesztinokat.

"Azt írtad, hogy arabok Izraelben másodrendű polgárok.Ha annyira másodrendűek akkor hogy juthat el egy arab muszlim egyenesen egy ilyen pozícióra?Rájössz végre, hogy ez nem éppen a másodrendűséget szimbolizálja?Most mondtál ezzel ellent magadnak..Erre válaszolj kérlek, ne semmitmondó üres mondatokkal."

Mutatóba kitettek egy arabot. Sőt a parlamentben is van arab párt. De ezektől még igaz amit írtam. Bőven találsz cikkeket a témában és konkrétan leírják milyen törvényekkel diszkriminálják az izraeli arabokat. Például:

[link]

[link]

[link]

"A zsidóknak elég lett volna tényleg egy kb. Pest megyényi terület.Az araboknak az összes többi sem.Ha az arabok/palesztinok annyira akartak volna egy saját államot, volt megannyi lehetőség.Nekik terület kell, nem béke és megélhetés."

Dehogy lett volna elég. Ezt te sem gondolod komolyan. Izrael folyamatosan terjeszkedik.

"A cionizmusnak semmi köze egy nép felsőbbrendűségéhez sem."

Hogyne lenne köze.

"Ezt az elmebeteg paranoiás izét nagyon max te hiheted, de, hogy a zsidók tuti nem az biztos."

Ezt tanítja a zsidó vallás és ők ebben hisznek. Idézzem a Bibliából?

"Nem derült ki ilyen. Egy hamasz házi készítésű rakéta nem tud megölni 500 embert."

De ez hol Hamasz támadás? ha el is tévedt egy rakéta az akkor sem szándékos hamasz támadás. Egyébként meg nem lehetett hamsz rakéta.

"még hozzá jön a zsidó média propaganda meséi mint a lefejezett gyerekek és már indulhat is a palesztinok kiirtása."

Már rég kiderült hogy a lefejezett 40 zsidó csecsemő cionista hazugság.

2023. nov. 1. 22:12
 35/127 anonim ***** válasza:
32%

"Szóval azt mondod akár muszlim vagyok akár nem, én vagyok a szemétláda mindenképpen :) A helyzet az hogy sok muszlim is elítéli ami Iránban történik. Iránban síita vallás van ami egy szekta, a muszlimok 85-90%-a pedig szunnita. Továbbá ha egy magyar kiáll a palesztinok mellet látva a népirtást amit Izrael művel független attól mit gondol a bevándorlásról."

Tudsz is válaszolni a kérdésre ahelyett, hogy elképzelt sorokra válaszolsz?Kérdeztem valamit, erre te kitalálsz valami fiktív szöveget amit állítottam.

"Szóval azt mondod az Izraeli hadsereg szándékosan nem indult segíteni a civileken mert rosszban van a kormánnyal? Mondjuk elsőre hihetetlennek tűnik de mivel cionistákról van szó, akár még lehetséges is. De én inkább azt mondom hagyták hogy a Hamas fegyveresei elég pusztítást végezzenek, amihez még hozzá jön a zsidó média propaganda meséi mint a lefejezett gyerekek és már indulhat is a palesztinok kiirtása."

Légyszíves az ismételt elképzelt koholt irományomban mutasd meg, hol állítottam azt amit szerinted állítok.Mondjuk úgy, hogy a szombat - mint a zsidók vasárnapja, a másnapi zsidó örömünnep, és a kormány-hadsereg/hírszerzés brutálisan rossz viszonya; ezek párosítása (akármilyen hihetetlen) elég volt egy rossz válaszreakcióhoz, igen.Ha éppen több tíz, akár százezres tüntetések lennének Magyarországon, és mondjuk pünkösdkor megtámadna minket Románia szerinted mennyi idő alatt reagálna az ország?

"Mutatóba kitettek egy arabot. Sőt a parlamentben is van arab párt."

Jaja, csak előtte kijárt 1-2 elit egyetemet.Ha akkora az elnyomás akkor erre hogy kerülhetett sor? :D

"Dehogy lett volna elég. Ezt te sem gondolod komolyan. Izrael folyamatosan terjeszkedik."

Ha nem lett volna elég miért fogadták el a zsidók a Peel Commission felosztási tervét?A folyamatos izraeli terjeszkedés(i szándék) alatt arra gondolsz amikor visszaadták Egyiptomnak az egész Sínai-félszigetet, vagy amikor Ehud Barak és Olmert felkínálták, hogy lemondanak és átadják Gázát, egész Ciszjordániát, Kelet-Jeruzsálemet a palesztinoknak?Ez a terjeszkedési igény melyik részét tükrözi?

"Hogyne lenne köze."

Ez nem érv, itt semmit sem cáfoltál, vagy állítottál alá bármit amit állítottál.Ez eddig 0.

"Ezt tanítja a zsidó vallás és ők ebben hisznek. Idézzem a Bibliából?"

A Tórából idézz, ami ugyanúgy a kereszténység alapja - ne az egész Bibliából.Könyvet, szidrát kérek.

"De ez hol Hamasz támadás? ha el is tévedt egy rakéta az akkor sem szándékos hamasz támadás. Egyébként meg nem lehetett hamsz rakéta."

Persze, rakétákat kilőni sosem támadás jele, hanem a béke és a szabadság iránti igény jele.El is felejtettem, igen, hogy ott így gondolkodnak.

"Már rég kiderült hogy a lefejezett 40 zsidó csecsemő cionista hazugság."

Még ha feltételezem is, hogy hazugság, akkor mit oszt-szoroz a megtörtént eseményeken?Ha ez éppen nem történt meg, akkor a maradék 1000+ embert meg sem ölték, és több százat el sem raboltak?

2023. nov. 2. 19:27
 36/127 anonim ***** válasza:
27%

"Tudsz is válaszolni a kérdésre ahelyett, hogy elképzelt sorokra válaszolsz?Kérdeztem valamit, erre te kitalálsz valami fiktív szöveget amit állítottam."

Muszlim vagyok. Ez akkor miért is számít?

"Mondjuk úgy, hogy a szombat - mint a zsidók vasárnapja, a másnapi zsidó örömünnep, és a kormány-hadsereg/hírszerzés brutálisan rossz viszonya; ezek párosítása (akármilyen hihetetlen) elég volt egy rossz válaszreakcióhoz, igen."

Én pedig nem hiszem el. Ilyen nem történhet akkor sem ha a kormány-hadsereg/hírszerzés rosszban van. Egy katona sem fogja hagyni hogy órákon át gyilkolják az izraeli lakosságot, csak mert rosszban vannak a kormánnyal.

"Ha éppen több tíz, akár százezres tüntetések lennének Magyarországon, és mondjuk pünkösdkor megtámadna minket Románia szerinted mennyi idő alatt reagálna az ország?"

Évek múlva :) de ez nagyon nem ugyanaz. A Gázai övezetet folyamatosan megfigyelik és bennük van hogy bármikor történhet valamilyen támadás. Gyakorlatilag mint egy háborús övezetben a frontvonal.

"Jaja, csak előtte kijárt 1-2 elit egyetemet.Ha akkora az elnyomás akkor erre hogy kerülhetett sor?"

Ettől még simán lehet elnyomás. Szerinted ez már elég hogy megcáfold? Ha nekem nem hiszed el a Human Rights Watch emberijogi szervezetnek elhiszed?

[link]

"A HRW szerint Izraelnek a palesztinokkal szembeni bánásmódja a szuverén Izraelen belül és kívül egyaránt megfelel az apartheid bűntettei e definíciójának."

"Ha nem lett volna elég miért fogadták el a zsidók a Peel Commission felosztási tervét?"

Mert többszörösét kapták volna mint amit birtokoltak.

"A folyamatos izraeli terjeszkedés(i szándék) alatt arra gondolsz amikor visszaadták Egyiptomnak az egész Sínai-félszigetet, vagy amikor Ehud Barak és Olmert felkínálták, hogy lemondanak és átadják Gázát, egész Ciszjordániát, Kelet-Jeruzsálemet a palesztinoknak?Ez a terjeszkedési igény melyik részét tükrözi?"

1967-ben a 6 napos háború idején Izrael népessége kb. 2,5 millió volt. Hiába nyertek és foglaltak el nagy területeket, nem tudták volna megtartani ilyen kis népességgel. Ugyanez vonatkozott a Gázai övezetre. Volt néhány zsidó telep de nagyrészt palesztinok lakták. Egészen idáig. Most Izrael ki fogja dobni onnan is a palesztinokat aztán megy tovább. Sorban jön Ciszjordánia, Libanon, Szíria. Nem fognak leállni.

"Ez nem érv, itt semmit sem cáfoltál, vagy állítottál alá bármit amit állítottál.Ez eddig 0."

A cionizmus célja Izrael létrehozása ott ahol korábban volt. Az pedig azért fontos hogy ott kell lennie ahol volt mert ezt írja a Biblia. A harmadik templomot bárhol felépíthetnék Izraelben de nem teszik mert a Biblia azt írja ott kell állnia ahol korábban is állt.

"A Tórából idézz, ami ugyanúgy a kereszténység alapja - ne az egész Bibliából.Könyvet, szidrát kérek."

Szerinted én nem tudom? :) Tessék:

Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Láthatod a Bibliában Isteni parancsként szerepel annak a területnek a fegyveres meghódítása és az ott élő más népek kiirtása.

"Persze, rakétákat kilőni sosem támadás jele, hanem a béke és a szabadság iránti igény jele.El is felejtettem, igen, hogy ott így gondolkodnak."

Úgy értem hogy ha eltévedt hamasz rakéta volt, akkor sem szándékos a hamasz részéről. Egyébként meg nem lehetett hamasz rakéta. Az nem tud megölni 500 embert.

"Még ha feltételezem is, hogy hazugság, akkor mit oszt-szoroz a megtörtént eseményeken?Ha ez éppen nem történt meg, akkor a maradék 1000+ embert meg sem ölték, és több százat el sem raboltak?"

A 40 lefejezett zsidó csecsemő hazugság azért kellett hogy még jobban lehessen démonizálni a palesztinokat. És amikor az izraeli hadsereg palesztin iskolákat és kórházakat bombáz, akkor tapsikolj nekik hogy ez szép volt.

2023. nov. 2. 20:04
 37/127 anonim ***** válasza:
95%

A mocskos terroristákat ki kell irtani.

Olyan nép nincs a világon,akiknek a tagjai úgy harcolnak valamiért,hogy a sajátjaik mögé meg menekülttáborokban bujkálnak!!

Igen.A felszabadító háború morálisan akkor egy magasabb eszme,ha azt a hősei úgy vívják,ahogy sok más nemzet fiai vívták!!Nem civileket ,fegyverteleneket mészárolgattak,hanem felvették a harcot a fegyveres hatalom ellen!

A gyerekeikért,a feleségeikért,a szüleikért!!

Védelmezve őket és a civil lakosságot!

Ez nem felszabadító harc,vagy mozgalom a hamasz részéről,hanem sima bűncselekmény!!Sajátjaikat mészároltatják le másokkal!!Felszólítják őket maradásra,nem engedik őket hogy közéjük vegyüljenek!!Az ilyen mocsadék ,gyáva férgeketki kell irtani mindet egy szálig!!

2023. nov. 3. 08:33
 38/127 anonim ***** válasza:
49%

"Muszlim vagyok. Ez akkor miért is számít?"

Mert ha elsőnek is válaszoltál volna a kérdésre, akkor tudnád, hogy pont azért kérdezem, hogy nem furcsa azokat a vallási rokonokat védeni, akik nem messze ugyanazon vallás nevében korbácsolnak és vernek agyon nőket kitalált okokra hivatkozva?Ne gyere azzal, hogy Iránban az iszlám másik verziója működik.Szaud-Arábiában szunnita van, a nők jogairól ott is lenne miről beszélni.

"Én pedig nem hiszem el. Ilyen nem történhet akkor sem ha a kormány-hadsereg/hírszerzés rosszban van."

Semmi akadálya, hogy ne hidd el.Elvégre, ami neked nem tetszik egyszerre meg sem történt, és egyszerre nem is úgy történt.

"Évek múlva :) de ez nagyon nem ugyanaz."

Na ugye, hogy utána valahogy.

"Ettől még simán lehet elnyomás. Szerinted ez már elég hogy megcáfold? Ha nekem nem hiszed el a Human Rights Watch emberijogi szervezetnek elhiszed?

[link]

"A HRW szerint Izraelnek a palesztinokkal szembeni bánásmódja a szuverén Izraelen belül és kívül egyaránt megfelel az apartheid bűntettei e definíciójának."

Idézem az általad megadott cikkből: "Az amerikai székhelyű Human Rights Watch nevű civil szervezet" Igen, erre mondják, hogy minden cigány a saját lovát dícséri.

"1967-ben a 6 napos háború idején Izrael népessége kb. 2,5 millió volt. Hiába nyertek és foglaltak el nagy területeket, nem tudták volna megtartani ilyen kis népességgel. Ugyanez vonatkozott a Gázai övezetre. Volt néhány zsidó telep de nagyrészt palesztinok lakták. Egészen idáig. Most Izrael ki fogja dobni onnan is a palesztinokat aztán megy tovább. Sorban jön Ciszjordánia, Libanon, Szíria. Nem fognak leállni."

Ciszjordániát Ehud Barak és Ehud Olmert 2000-ben, majd 2008-ban felajánlotta a palesztinoknak, Kelet-Jeruzsálemmel együtt.Nem kellett nekik.Ez a terjeszkedési szándék melyik részét tükrözi?

A Sínai-félszigetre tök mindegy, hogy mit írsz le védőérv-szerű próbálkozásnak, visszaadták a békéért cserébe, ez történt.Ha annyira nagyon területhódítók akartak volna lenni megtagadják ezt, vagy azóta már rég visszavehették volna.

"Mert többszörösét kapták volna mint amit birtokoltak."

Mikor?Hogy?Mire alapozva, honnan tudták előre?Akkor miért felháborodva, de legyen-ami-legyen alapon fogadták el a zsidók a Peel Commissiont?És akkor megint: a terület kb 20-30%-a a terület mióta többszöröse a maradék 70-80%-nál?

"A cionizmus célja Izrael létrehozása ott ahol korábban volt. "

Nem a cionizmus céljáról beszéltem, hanem azt kérdeztem, hogy azon belül hogy és hol van benne a felsőbbrendűség fogalma mindenki felett - ahogy állítottad.

"Szerinted én nem tudom? :) Tessék:"

Valószínűleg nem tudod, mert akkor elsőre nem "Bibliát" hanem eleve Tórát írtál volna.Az adott hatalmas szöveghalmazból és szövegkörnyezetből egy-egy mondatot kiragadni olyan amilyen.

Az első példád (vagyis annak szánt próbálkozás) a zsidók háborúiról író részben, a Dövárimon belül az adott idézett mondat nem törvény erejű - ellenben ugyanebben a szakaszban olvasható a feladásra való felszólítás, a gyümölcsfák kivágásának tilalma még háborúkban is.

A második példád (vagyis annak szánt próbálkozás) szintén nincs köze a törvényekhez, mivel egy zsidó belviszályt ír le...

"Úgy értem hogy ha eltévedt hamasz rakéta volt, akkor sem szándékos a hamasz részéről."

Igen, a rakéták is magukat szerelték össze, és magukat indították el.Elég para, hogy próbálod bagetalizálni a Hamas tetteid, miért nem egyszerű azt mondanod, hogy elítéled?Miért esik ez nehezedre?

"A 40 lefejezett zsidó csecsemő hazugság azért kellett hogy még jobban lehessen démonizálni a palesztinokat. És amikor az izraeli hadsereg palesztin iskolákat és kórházakat bombáz, akkor tapsikolj nekik hogy ez szép volt."

Feltételezzük, hogy hazugság - a megölt több mint 1000 emberen, az elrabolt 100-200 emberen, és a kilőtt 5000 ezer rakéta tényein változtat valamin?Vagy miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy megtörtént-e ez a 40 lefejezett csecsemő?Megváltoztatja az ezen kívül megtörténteket?

Nagyon nem írkálok sokat az iszlámról, helyettem itt megtették mások már (igen, a 70%+-os válaszolókra gondoltam).

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2023. nov. 3. 21:08
 39/127 anonim ***** válasza:
4%

"Mert ha elsőnek is válaszoltál volna a kérdésre, akkor tudnád, hogy pont azért kérdezem, hogy nem furcsa azokat a vallási rokonokat védeni, akik nem messze ugyanazon vallás nevében korbácsolnak és vernek agyon nőket kitalált okokra hivatkozva?Ne gyere azzal, hogy Iránban az iszlám másik verziója működik.Szaud-Arábiában szunnita van, a nők jogairól ott is lenne miről beszélni."

Irán síita szaud arábia pedig vahabita. Mindektő téves szekta akiket a muszlimok nagy többsége elutasít.

"Semmi akadálya, hogy ne hidd el.Elvégre, ami neked nem tetszik egyszerre meg sem történt, és egyszerre nem is úgy történt."

Nehezen hihető hogy egy ország hadserege hagyja hogy az ellenségük legyilkolja az állampolgáraikat csak mert rosszban vannak a kormánnyal.

"Na ugye, hogy utána valahogy."

Ahogy mondtam nem ugyanaz.

"Idézem az általad megadott cikkből: "Az amerikai székhelyű Human Rights Watch nevű civil szervezet" Igen, erre mondják, hogy minden cigány a saját lovát dícséri."

Szóval akkor hazudnak? Izraeli emberjogi szervezet is ugyanezt is ezt mondja.

"Ciszjordániát Ehud Barak és Ehud Olmert 2000-ben, majd 2008-ban felajánlotta a palesztinoknak, Kelet-Jeruzsálemmel együtt.Nem kellett nekik.Ez a terjeszkedési szándék melyik részét tükrözi?"

Gázából is kivonultak de most visszamentek. Ennyit jelentett volna ha elfogadják a palesztinok. Azt kellene megértened hogy Izrael nem fog leállni.

"A Sínai-félszigetre tök mindegy, hogy mit írsz le védőérv-szerű próbálkozásnak, visszaadták a békéért cserébe, ez történt.Ha annyira nagyon területhódítók akartak volna lenni megtagadják ezt, vagy azóta már rég visszavehették volna."

Mérget vehetsz rá hogy meg fogják próbálni. De előbb Gáza, majd Ciszjordánia, utána Libanon, Szíria és talán utána Sínai félsziget.

"Mikor?Hogy?Mire alapozva, honnan tudták előre?Akkor miért felháborodva, de legyen-ami-legyen alapon fogadták el a zsidók a Peel Commissiont?És akkor megint: a terület kb 20-30%-a a terület mióta többszöröse a maradék 70-80%-nál? "

Mit nem értesz? Akkoriban a zsidók a terület 5%-át birtokolták de 15%-ot kaptak volna. Ez nyilván nekik jó a palesztinoknak rossz.

"Nem a cionizmus céljáról beszéltem, hanem azt kérdeztem, hogy azon belül hogy és hol van benne a felsőbbrendűség fogalma mindenki felett - ahogy állítottad."

Nézd meg az Netanyahu nyilatkozatait és a többi vezetőét. Azt mondják a zsidók a fény gyermekei, a palesztinok meg kiirtandó állatok.

"Valószínűleg nem tudod, mert akkor elsőre nem "Bibliát" hanem eleve Tórát írtál volna.Az adott hatalmas szöveghalmazból és szövegkörnyezetből egy-egy mondatot kiragadni olyan amilyen."

A zsidó Biblia nem csak Tórából áll ezért mondtam Bibliát. Ami egyébként a keresztény Ószövetség.

"Az első példád (vagyis annak szánt próbálkozás) a zsidók háborúiról író részben, a Dövárimon belül az adott idézett mondat nem törvény erejű "

Most akkor a kínos részekre behazudod hogy nem törvény erejű a többire meg hogy az? :)

Tele van ilyenekkel az Ószövetség:

Sámuel 1. könyve 15:3 Most azért indulj, verd le Amálékot, és irts ki mindent, amije van! Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!

Ez sem törvényerejű igaz? :)

"Igen, a rakéták is magukat szerelték össze, és magukat indították el.Elég para, hogy próbálod bagetalizálni a Hamas tetteid, miért nem egyszerű azt mondanod, hogy elítéled?Miért esik ez nehezedre?"

Elítélem de itt nem erről volt szó hanem hogy ki lőtt a kórházra.

"Feltételezzük, hogy hazugság - a megölt több mint 1000 emberen, az elrabolt 100-200 emberen, és a kilőtt 5000 ezer rakéta tényein változtat valamin?Vagy miért ragaszkodsz ennyire ahhoz, hogy megtörtént-e ez a 40 lefejezett csecsemő?Megváltoztatja az ezen kívül megtörténteket?"

Az 5 ezer kilőtt rakéta nem megy át sok ember ingerküszöbén, de a 40 lefejezett csecsemő mindenkinél kiveri a biztosítékot így mikor Izrael palesztin iskolát és kórházat bombáz le, elnézik vagy azt is mondják hogy megérdemlik.

"Nagyon nem írkálok sokat az iszlámról, helyettem itt megtették mások már (igen, a 70%+-os válaszolókra gondoltam)."

95%-ban hazudnak az iszlámról, 5% pedig féligazság kiforgatva.

2023. nov. 3. 21:36
 40/127 anonim ***** válasza:
100%

"%95-ban hazudnak az iszlámról, 5% pedig féligazság kiforgatva"

Oké .Akkor nézzük európát.Mert szerinted a zsidók (a cionisták)azok,akik szerint minden más vallásút ki kell irtani.

Hány zsidó terrorista robbantott ,késelt,gázolt 2015 óta Európában?

És hány muszlim?

Melyik volt vallási,kultúrális indíttatású?

A rizsa a békés iszlámról megdőlt.

Mohamed követői mondjuk igazából jó hívők és nem csinálnak semmi mást,mint amit a próféta.

Amig kevés híved van és sok a pogány,légy toleráns,légy elnéző és szép szóval próbálj hatni.

Amikor sok híved van,akkor meg ess nekik és térítsd meg őket,vagy kényszerítsd rájuk különféle eszközökkel,adóztatással,megkülömböztetéssel,hogy jobb muszlimnak lenni mint harácsot fizetni.Végül ha ez sem használ,akkor öld meg.

Európában már az se kellett hogy többségben legyenek.A buzgóbbak szorgalmasan ölnek,a több egyelőre csak tüntet a burka ,a kerszt ellen.De szépen nyomon lehet követni az irányt,ami felé az összes muszlim törekszik.

2023. nov. 4. 11:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!