Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondolsz az alábbi videóba...

Mit gondolsz az alábbi videóban elhangzottakról?

Figyelt kérdés

A videó 14 perc, szerintem megéri rászánni az időt hogy megnézd:

https://www.youtube.com/watch?v=A5F40zw304c&ab_channel=M%C3%..

Érdekelne a véleményed, de kifejezetten ukránpártiak, oroszpártiak véleménye hogy miért ilyen elkötelezettek egyik fél irányába, mert a videó narrátorának igaza van hogy mindkét fél tett azért, hogy kellő óvatossággal kezeljük őket.

2023. aug. 28. 12:36
1 2 3 4 5
 21/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
28%

A második világháborúban a harcok előrehaladtával pont paradox módon a győztes amerikai, brit, és szovjet-oroszok kezdték a fáradás jeleit mutatni, még a hátországukat is megterhelte a háború, addig a németeket és a japánokat nem zavarta, hogy szétbombázták és lőtték az országuk 70 %-át, mégis eljutottak a Volkssturm-ig.

A harcok jelen állása alapján is az ukránok ezt csinálják, és megérte az ilyen ?

2023. aug. 28. 23:04
 22/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
28%

Ukrajnában nyilván információhiány van - ugyan honnan tudná az elaknásított mezőt életében először látó bevetett, hogy ő most hol jár, mi történt itt eddig, ez most mi?

Nincsenek abban a helyzetben, mint mi innen a fotelból, hogy lassan már elsőre felismerjük a drónvideókról a sokadszorra sikertelenül támadott, mi több ölőzónaként működő rétet.

Az emberek jó részében még Magyarországon sem tudatosodnak a képek a kilőtt Nyugati haditechnikákról, csak megy a semmire vezető, valójában öncélú anyázási célzatú hitvitázás, hogy Ukrajna győzni fog ! Ilyen szempontból meg Ukrajnában és Nyugaton van a legrosszabb információs zár. Nekik mindegy egyes pár tíz - száz fős falu elfoglalása úgy van tálalva, mintha az ukránok a Krímben vagy Moszkvánál járnának.

Közben a háború elérkezett egy olyan szakaszhoz, hogy lassan nyílt NATO vs Oroszország háborúvá váljon az egész.

2023. aug. 28. 23:09
 23/44 A kérdező kommentje:

"Hadiállapotban ha jön a parancs akkor menni kell."

Sajnos igen, de látván másfél év után hogy csak hátrafelé vannak, szerintem jobban hangozna az hogy tárgyaltak volna.

"Annak nem a béke és a diplácia az első aki támadott.", +1. bejegyzés:

szerintem amit korábban említettem Merkelt illetően, azzal még is csak tettek egy lapáttal a minszki egyezményt illetően a háború irányába. Hónapokkal előtte ment a hírekben hogy egyre nő a konfliktus veszélye. Az amerikaiak még novemberben szóltak Zelenszkinek hogy Putyin támadni fog.

https://www.youtube.com/watch?v=lMMvSiVkjfg&ab_channel=Patri..

https://www.youtube.com/watch?v=rfExICI_WN4&ab_channel=Nikol..

itt az usa eléggé beletenyerelt az ügybe.

Si vis pacem, para bellum"

Ez nem hatja meg azt akinek pl leszakadt a lába egy akna miatt. De ha már akna a köv 100 évre jósolják hogy az szétaknázott terület életveszélyes marad.

"Én nem találtam olyan hírt, ami szerint 300k ukrán meghalt volna már a fronton. Olyat igen, ami szerint a két ország hallottainak száma együttesen 300 000 körül lehet olyat igen."

Igen tudom, nyugalmazott de tőle hallottam:

[link]

"De ilyenkor felteszem a kérdést: mit kellene tenniük? Átengedni a hazájukat Oroszországnak?"

Legnehezebb kérdés. Szerintem erre egy millió választ lehet adni és mindenki csak találgat.

Zelenszki anno békét ígért a kampányában, ezt már otthon is a szemére hányták mostanság. Ezzel kapcsban is mindenki minden félét mond, tudom naív dolog, de hátha lett volna lehetőség diplomáciailag megoldani. Talán ha sokak által említett pufferzóna lenne, ukrán barát elnökkel, se nem orosz, se nem usa barát, mint pl, Törökország is hintapolitikát folytat.

Sokan mondták hogy ez a háború elkerülhetetlen volt, itt valószínű csak rossz választási lehetőségek vannak Ukrajna számára. Ukrajna és Oroszország 1v1 esetében nem sok esélyt tartok Ukrajna számára, nem szívesen írom le mert hadd ne én mondjam meg másnak mi a jó, de ha a két megye elcsatolásáról megállapodtak volna, (ami elvileg nagyobbrészt oroszlakta) akkor otthon maradt volna a tizenmillió ember, nem lenne szétadósítva nyugat által meg szétbombázva, stb stb stb. De ez is csak egy lehetőség és kiemelném!!! hogy én nem állítom azt hogy ez legyen. De jogos a felvetés hogy biztos ennyi elég lenne, sose tudjuk meg, és ne gyűlöletből gondoljuk hogy a válasz igen vagy nem.

Egyikünk se jogász, diplomata hogy megmondjuk mi volna a jó.

2023. aug. 28. 23:36
 24/44 anonim ***** válasza:
0%

"Sajnos igen, de látván másfél év után hogy csak hátrafelé vannak, szerintem jobban hangozna az hogy tárgyaltak volna."

Ez furcsa, mert a megszállt területek mérete csökkent.

"szerintem amit korábban említettem Merkelt illetően, azzal még is csak tettek egy lapáttal a minszki egyezményt illetően a háború irányába."

A minszki egyezmények 8 évvel a mostani háború előtt történtek, amikor már de facto háborúban voltak hónapok óta.

"de hátha lett volna lehetőség diplomáciailag megoldani."

Megpróbálták,de Putyin teljes háborút akart.

"Talán ha sokak által említett pufferzóna lenne, ukrán barát elnökkel, se nem orosz, se nem usa barát"

Ácsi, az egész abból indult, hogy az ukránok elhajtották az "orosz-barát" elnöküket 2014-ben ( ezt korábban Spender ügynök is leírta ), aki Oroszországba menekült majd pár nap múlva az oroszok elfoglalták a Krímet. Ezt a részét azért ne felejtsd ki a dologból.

"Zelenszki anno békét ígért a kampányában, ezt már otthon is a szemére hányták mostanság."

"“There won’t be a war as far as it depends on the Russian Federation, we don’t want a war,” Foreign Minister Sergey Lavrov said in a live interview with Russian radio stations. “But we won’t let our interests be rudely trampled on and ignored.”"

Szergej Lavrov külügyminiszter 2022. január 28, majd február 24-én bevonultak. Mi változott egy hónap alatt? Semmi, hónapokig hazudoztak mert ők a háborúra készültek.

" mint pl, Törökország is hintapolitikát folytat"

Nem, Törökország NATO tag és próbál mindenből hasznot húzni, ez nem hintapolitika.

"de ha a két megye elcsatolásáról megállapodtak volna"

Erre szokták azt felhozni ellenérvnek, hogy : Hitler kontra Chamberlain és ott sem lett jó vége a dolognak. Itt is hasonlót láthatunk: előbb a Krím - és ezt gyakorlatilag a világ szó nélkül benyelte - majd a Donyeck és Luhanszk, majd Putyin gondolt egyet és már az egész kellett. A Krím annektálása után tavaly újabb 4 megyét annektáltak ( vagyis próbáltak ), az az egy anno nem volt elég?

Tapasztalati úton tudjuk, hogy az ilyen megállapodások sehova nem vezetnek a háborún kívül. Putyin elmondta mit akar és abba egész Ukrajna beletartozik.

2023. aug. 29. 00:27
 25/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
63%

" Nem, Törökország NATO tag és próbál mindenből hasznot húzni, ez nem hintapolitika. "

Attól hogy Törökország NATO-tag, attól még nyíltan ott tesz keresztbe a NATO-nak, ahol csak tud, acélrúd a küllők között, nem véletlenül is van a törököt fogtak, nem enged kifejezés.

Ugyanakkor a görögök is milyenek ?

Vagy a franciák ?

" Tapasztalati úton tudjuk, hogy az ilyen megállapodások sehova nem vezetnek a háborún kívül. Putyin elmondta mit akar és abba egész Ukrajna beletartozik. "

A NATO hadisegélyek azok túl későn, és túl kevésként érkeztek.

Az Izjum környéki ellentámadás és a (keserves) herszoni offenzíva örömére ment az önámítás a nagy tavaszi offenzívára, jön a Leopárd 2-es, a Challenger 2-es, a Bradley, a PzH 2000-es, ígérgették az Abrams-et, és az ATACMS-t.

Telehányták a nyugati sajtót a szakértők a vágyálmokkal, hogy nyáron még a Krím / Kercs is.

Ehhez képest lett egy nagy kudarc.

Lángol a Bradley, sorozatban akadnak el az aknamezőkön a Leopárdokkal, a Challengert dugdossák nehogy rátüsszentsenek, sőt megmagyarázzák tök nyíltan, hogy csak nem kockázatos műveletekben szabad bevetni, kis túlzással akár 80 %-os veszteségeket is szenvednek.

A 80 %-os veszteséget nem úgy kell értelmezni, hogy egy 12 katonából 10 halott, hanem 8 súlyosan sebesült, és 2 halott. Mi más, az aknamezők miatt.

Oroszokat is sikerült Vuhledárnál megakasztani az aknamezővel, és fordítva is.

De ezt a hadjárat kitervelői (akik között garantáltan nem volt egy ukrán sem) nem látták előre, mert... Ö izé.

Ősszel meg majd kezdődik az új ciklus, jön az F-16 és megold mindent.

Ahogy megoldotta a Patriot.

Ahogy megoldotta a Bradley.

Ahogy megoldotta a Challenger...

Ellenben az F-16-osnál a korábbi hírekkel ellentétben nem 42-őt, hanem 61 / 73-at passzoltak el, ez kapásból egy jó nagy méretű légiflotta.

Reznyikov nyílt felhívást tett közzé, és a Brit Hadsereg is külföldről keres pilótákat az F-16-osokra, nem gyorstalpaltatott ukrán pilótákat keres. Nincs mit szépíteni, az ukránok alól kicsúszott a talaj.

[link]

[link]

[link]

És azután meg sem állnának az Atlanti-óceánnál :D

Komolyra fordítva.

Ukrajna az olyan az oroszoknak, mint nekünk Erdély. Mi akarunk-e Erdélyen túl hódítgatni ?

Csak a különbség az, hogy Mi az első világháború következményeként vesztettük el, az oroszoknál meg Lenin, Hruscsov, és Brezsnyev voltak olyanok, amilyenek.

Ha nincsen ez a három alak, akkor Odessza, vagy Kijev maradt volna mind a mai napig Oroszország ugyanolyan rendű és rangú része, mint Szentpétervár, vagy Moszkva.

2023. aug. 29. 00:50
 26/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
28%

McClane, a magyarellenesség vád az azért került szóba, mert szerinted jobb, hogy Felvidékből csináltak egy Szlovákiát, nem pedig a miénk.

Erdéllyel kapcsolatban mi az álláspontod ?

- Maradjon Románia része

- Magyarország része legyen

- Független Erdély legyen

Személy szerint ezek közül a második opciót választanám, sem az első, sem a harmadik nem tetszik.

2023. aug. 29. 17:04
 27/44 anonim ***** válasza:
0%
Másodjára "idézel" tőlem olyat, amit én biztosan nem írtam. Belinkelnéd azt ahonnan idézed?
2023. aug. 29. 18:06
 28/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Sokszor felmerül a rosszindulatú, és magyarellenes élű vita, hogy át lehet menni a Felvidékre, keresni ott született és felnőtt magyarokat és meginterjúvolni őket, hogy szerintük nekik melyik lenne a jobb, Magyarországhoz tartozni, mert ők magyarok, vagy maradni Szlovákia részeként. És kiröhögnék a Magyarországról jötteket.

Én ezeket a bezzeg Szlovákiázókat meg bezzeg Romániázókat nem értem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

2023. aug. 29. 18:36
 29/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

55-ös hozzászólás.

A bezzeg Romániázást meg általánosságban értem, visszatérő toposz ellenzéki oldalon, hogy mennyire odavannak Romániáért is :D

2023. aug. 29. 18:38
 30/44 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A Burgenlandos hasonlatod azért nem jó, mert számszerűleg ott volt a legkevesebb magyar, és egy teljesen jelentéktelen csík.

Ellenben "Szlovákiában" több volt a magyar.

Amúgy mi is önsorsrontásban jártunk élen, mint az oroszok, csak régebb óta gyakoroljuk ezt a műfajt.

A magyart, mint hivatalos nyelvet is csak röviddel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt egyenjogúsították. Pedig már II. József, a kalapos király még meg is kérdezte, hogy akkor ugye magyar? Mire jött a válasz a rendektől, hogy nem, ők a latint követelték államnyelvnek. II. József elavulófélben levőnek találta a latint, és legyen helyette a német.

Aztán a halála után, amikor ott lett volna a lehetőség lett megint a magyar bevezetésére, de nem, a latint favorizálta a magyar nemesség.

Addig a cseh-szlovák nacionalisták meg elhatározottan szervezték célkitűzéseiket és önmagukat, sikerrel.

És lett is az eredménye Trianon.

2023. aug. 29. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!