Mit gondolsz az alábbi videóban elhangzottakról?
A videó 14 perc, szerintem megéri rászánni az időt hogy megnézd:
https://www.youtube.com/watch?v=A5F40zw304c&ab_channel=M%C3%..
Érdekelne a véleményed, de kifejezetten ukránpártiak, oroszpártiak véleménye hogy miért ilyen elkötelezettek egyik fél irányába, mert a videó narrátorának igaza van hogy mindkét fél tett azért, hogy kellő óvatossággal kezeljük őket.
# McClane
" Két szabadságharcát is az oroszok verték le "
Milyen történelmet tanultál ?
Milyen jó dolog, hogy te 180 évre visszamenőleg is alternatív történelmet költesz.
Ennyire eluralkodott rajtad a russzofóbia, vagy milyen célból írkálod ezt ?
Fárasztó ezeket korrigálni.
1848-49-ben az osztrákok ellen szabadságharcoltunk, és nem az oroszok ellen. Az osztrákok hívták be az oroszokat, és nem ők jöttek önként ide, egész pontosan a Szent Szövetség keretében, amit Klemens von Metternich kezdeményezett. Metternich az Európa sebésze gúnynevet érdemelte ki az ókonzervatív, hatalmaskodó, és arrogáns nézetei miatt.
Petőfi is az osztrákok / németek ellen írt egy trágár röpiratot.
Leverték a forradalmat, hazamentek az oroszok, és a sors fintora, hogy az oroszok kérték a amnesztiát, és fogták vissza az osztrák bosszúállást pl. Görgey esetében, azonban a többi esetben már nem tudtak beavatkozni, az osztrákok kíméletlen megtorlást végezhettek, és éltek is vele. De attól még a világon mindenhol elítélték az osztrákok, és külön Haynauék megtorlásait, még Franciaországban és Angliában is.
Haynau után a Bach-korszakban igyekeztek elnyomni minket.
És mégis az oroszokra haragszanak 1848-49-ért, nem az osztrákokra, mire jó az évszázados sérelmek dédelgetése, elferdítve ?
Az osztrákok és a németek vittek minket mind az Első, mind a Második világháborúba, azokért sem utálod őket ?
1956-al meg több baj is van. Egyik az, hogy az a II. világháborús megszállás eredménye. Tetszett volna nem résztvenni benne. Jó ötlet volt hadat üzenni mind Szovjet-Oroszországnak, mind az USA-nak ?
1941. júniusa előtt röviddel kaptuk vissza az oroszoktól az 1848-49-es hadifogságba ejtett Honvéd zászlókat, gesztusként. És mellékelték is az üzenetet, amit Molotov tolmácsolt, hogy maradjunk ki a háborúból és majd a végén visszakapjuk a többségében magyarok lakta területeket. Nem! Nekünk vitézkedni kellett, hogy aztán jól elverjenek, és megszállás alá is kerüljünk.
A Horthy-rendszer az meg névleg parlamentáris demokrácia volt, formálisan, azonban a gyakorlatban kőkeményen autokratikus volt, a tömegtájékoztatás hiányában nyilvánult meg.
Magáról Horthy-ról mi a véleményed ?
Persze a Horthy elleni hisztériakampányt is teljesen elítélem, ugyanakkor Horthy-tól sem vagyok elragadtatva.
Horthy egy olyan politikus volt, aki nagy vezetőként is akart tetszelegni, csak közben sokszor határozatlan volt, ő maga sem tudta, hogy a mi a nemzetközi politika állása, és sorozatosan hozta a rossz döntéseket. Utólagos önkritika gyakorlása helyett makacs volt.
A másik az, hogy 1956-ot a 38. Összfegyvernemi- és a 8. Gépesített / Harckocsi hadseregek verték le, és ezek jogutódjai az 1991 utáni Ukrajnát illették, változatlan elnevezéssel.
A 38. Összfegyvernemi Hadsereg parancsnoka Hadzsi-Umar Dzsiorovics Mamszurov volt, ő oszét nemzetiségű volt, a 8. Gépesített / Harckocsi hadseregé meg Hamazaszp Babadzsanján, ő örmény volt.
És a pártfőtitkár Moszkvában meg Hruscsov volt, aki az ukránok voltak a szerelmei.
Akkor most kit is kell utálni ?
"1848-49-ben az osztrákok ellen szabadságharcoltunk, és nem az oroszok ellen. Az osztrákok hívták be az oroszokat, és nem ők jöttek önként ide"
Két mondattal később:
"Leverték a forradalmat, hazamentek az oroszok"
Alternatív történelem mi... :D
"1956-al meg több baj is van. Egyik az, hogy az a II. világháborús megszállás eredménye. Tetszett volna nem résztvenni benne."
Hát reklamálj Horthynál bro. A megszállás a világháború eredménye volt, majd megpróbáltunk kitörni a megszállás alól. Ugyan bocs már, hogy felhántorgatom az oroszoknak, hogy lenyomtak minket, mint a bélyeget.
Néha tényleg úgy érzem igazuk van azoknak akik úgy kezdik a válaszaikat feléd, hogy ilyen "orosz fan" vagy - csak ők csúnyábban írják.
"ő oszét...ő örmény volt"
Gondolom megvan az technika, ami alapján a birodalmakon belül mindíg máshova vezénylik a katonákat, mint ahonnan származnak így sosem fognak otthon felkelést csinálni... :)
1848-49-ben a harc az Ab ovo az osztrákok ellen ment, az oroszok egy külföldről behívott segédhad volt. Úgy, ahogy osztrák megbízásból harcoltak ellenünk a horvátok is, és még császárhű románok is akadtak. És román nacionalisták is, akik már akkor is kaptak az alkalmon és a magyarellenességen.
1956-hoz Rákosi és haverjainak a diktatúrája vezetett. Őket nevezték Sztálin legjobb tanulójának. Rákosiról azt mondtak röviden, tömören, de lényegretörően, hogy stréber.
Milyen érdekes, hogy a padlássöpréseket, és erőszakos kollektivizálásokat Nagy Imre végezte, mégis mártírrá veszett el idővel a népemlékezetben.
A ruszkik haza kapcsán meg ruszki mind az orosz, mind az ukrán, mégis megy a kettősmérce közöttük, az egyiknél még 1849-et is számon kéred, mesterségesen felturbózott indulatokkal, ami egy demagóg, értéktelen csúsztatás, a másiknál meg a jelenkori butaságaik ellenére mentegeted őket.
A személyes részre áttérve te olyan egy szélsőségesen magyargyűlölő és természetesen oroszgyűlölő is fazon vagy, hogy mindmáig nem térek napirendre. Minimum belebetegedtél a fóbiáiba. Leírhatatlan minőségű és mennyiség gyűlölet árad belőled.
De mindegy, a kommentelésed sok vizet nem zavar, nem billentyűzettel háborúznak, hanem Kalasnyikovval, RPG-vel, harckocsival, meg robotrepülővel.
A harcok jelen állása szerint nem ti álltok nyerésre, akkor majd mi lesz ? Szép kis visítást, meg eszelős dühöngést rendeztek ? :)
A videóban elhangzottak alapján mentálisan egészségesnek lehet nevezni az ilyen embereket?
"Nem, nem tavaly február óta gondolom hanem évekkel ezelőtt amikor kezdődött.
Szerintem mind a 4 fél tett azért hogy az megtörténjen ami tavaly februárban."
Lehet már nekem van késő, de egyáltalán nem értem mit akarsz írni.
Az oroszok annektáltak egy megyét és kirobbantottak két megyében polgárháborút/hibrid-háborút. Ezután voltak a minszki megállapodások. Eztán az oroszok kirobbantottak egy normális háborút. Ezt nem is vitattad, de ebbe a kronológiába nem nagyon tudom beleilleszteni a másik három fél felelősségét és Merkelt, Stoltenberget meg a többit amit írtál. Egyszerűen nem értem milyen értelemben gondolod ezt a felelősség dolgot.
Aztán lehet valamin átsiklottam és a gond az én készülékemben van.
"A kormányukban van bőven korrupció és lopás, ezt menjen védeni? Hogy minél többet lophassanak, meg menjen nyaralni meg nyaralót vehessen a lopott pénzből a politikus?"
A világ nem így működik. Hadiállapotban ha jön a parancs akkor menni kell. Ez ilyen békeidős szemléletben ezek durva dolgoknak tűnnek, de ez ilyen mindenhol. Itthon is majdnem így szedtek össze a váposok, ha nem vonultál be vagy valami gixxert csináltál.
Nem vádollak érzékenyítéssel, eddig sem vádoltalak ilyennel. :)
"Persze majd jösz hogy de hát putyin támadott, igen. De a nyugati felsőbbrendűségnek miért nem a diplomácia és béke az első? "
Itt viszont ellentmondást vélek felfedezni. Annak nem a béke és a diplácia az első aki támadott.
"Mikor Stoltenberg azzal jön hogy a béka a kulcsa a több fegyver?"
Si vis pacem, para bellum
Én nem találtam olyan hírt, ami szerint 300k ukrán meghalt volna már a fronton. Olyat igen, ami szerint a két ország hallottainak száma együttesen 300 000 körül lehet olyat igen.
De ilyenkor felteszem a kérdést: mit kellene tenniük? Átengedni a hazájukat Oroszországnak?
McClane, mennyi az az ukrán áldozat, ami szerinted elfogadható ?
5 millió is ?
És milyen szintig folytatni a harcokat ? A Volkssturm-ig ?
"1848-49-ben a harc az Ab ovo az osztrákok ellen ment, az oroszok egy külföldről behívott segédhad volt. "
És ki írt olyat, hogy nem az volt?Hmm? Miért is hívták az osztrákok az oroszokat? Mert egyedül nem ment volna nekik? Esetleg sokminden máshogy is alakul hatott volna? ( bár ez így elég naív... )
Jeffrey Spender állj le a tudatmódosítókkal vagy az ivással vagy akármivel amit tolsz.
"A személyes részre áttérve te olyan egy szélsőségesen magyargyűlölő és természetesen oroszgyűlölő is fazon vagy, hogy mindmáig nem térek napirendre."
Honnan jön ez a hülyeség, hogy magyargyűlölő vagyok? :D
Nekem még az oroszokkal sincs semmi bajom, leszámítva az orosz vezetést és a folyamatos terjeszkedési vágyukat.
"Minimum belebetegedtél a fóbiáiba. Leírhatatlan minőségű és mennyiség gyűlölet árad belőled."
Igen, belőlem... :D
"A harcok jelen állása szerint nem ti álltok nyerésre"
Hát mi biztosan nem, mivel Magyarország szerencsére nem részese a háborúnak. Na és mi a helyzet veletek? :D
Nem tudom mi van veled, de teljesen készen vagy.
"McClane, mennyi az az ukrán áldozat, ami szerinted elfogadható ?
5 millió is ?"
Amennyit az ukrán társadalom bevállal.
" És ki írt olyat, hogy nem az volt?Hmm? Miért is hívták az osztrákok az oroszokat? Mert egyedül nem ment volna nekik? Esetleg sokminden máshogy is alakul hatott volna? ( bár ez így elég naív... ) "
És amikor valamikor erőszakos cselekményt többen is végeznek, akkor mire fel különböztetnek meg elsőrendű vádlottat, másod, harmad és így sorolhatnám többedrendű vádlottakat ?
Ez esetben ki az elsőrendű vádlott ? Nem az osztrákok ? Mert ha ők nem üzennek az oroszoknak, akkor ők nem jönnek, csak osztrák felhívás után. És a horvát és román csatlósokkal mi a helyzet ?
Az osztrákok az oroszokat "csak" 1849. május 1-jén hívták be hivatalos levélben, anélkül az oroszok nem tudták, mi van Magyarországon, egyáltalán létezik-e Magyarország, addig a horvátokkal már 1848 szeptemberében vívtunk ütközeteket, aminek háttere, hogy a horvátok nyíltan kiálltak a parlamentjükben az osztrákok mellett, és inváziós hadsereget is küldtek ellenünk.
Ilyen logikával a horvátok a másodrendű vádlottak.
Arról mi a véleményed, hogy Habsburg Ottó nagyon jól megtanult magyarul, előszeretettel járkált hozzánk mind politikusi fogadásokra, mind a pórnép közé, kismilliószor szóba került 48-49, és akapcsán olyanokat beszélt, ami kapcsán ráncolnám a homlokom / szemöldököm ?
Félre ne érts, nekem több száz év távlatából semmi bajom az osztrákokkal / németekkel, én nem illetem beteges g*ci jelzőkkel azt, aki kacsingat feléjük, ellenben te leírhatatlanul oroszellenes vagy.
" Nekem még az oroszokkal sincs semmi bajom, leszámítva az orosz vezetést és a folyamatos terjeszkedési vágyukat. "
Az orosz politika kapcsán sem érted a dolgokat.
Poltava, Szumi, és Csernyigov Alekszej orosz cár (1667) óta Oroszország része volt.
Mariupolt, Jekatyerinoszlávot, Herszont, Nyikolajevet, és Odesszát, gondolom ezt az utolsó közismert volt a háború előtt is, Nagy Katalinék alapították.
Ezek történelmi orosz földek.
Mégis Ukrajnához passzolták el őket.
Ez viszont történelem, és Lenin azt mondta, hogy legyen Ukrajna, és lett is, amit Hruscsov és Brezsnyev támogattak is. Ez sajnos megtörtént, és úgy látszik velünk marad még egy darabig. Ezzel persze nem kellemes együttélni. De ahogy a dolgok állnak, nem sokáig lesz olyan, hogy Ukrajna.
Lenin az náluk olyan hazaáruló és nemzetrontó volt, mint nálunk Kun Béla, Szamuely Tibor, és társai.
Mindenhol tisztelnek olyan történelmi alakot, akit nem kellene, ezalól senki sem kivétel.
Az oroszok ezentúl nem terjeszkedtek.
Persze felosztásra került Lengyelország, de ahogy elnézegetem a térképeket, a legnagyobb részeket a poroszok és az osztrákok vitték belőlük, és az oroszok 1 - 1 csíkot.
Az oroszok terjeszkedtek, Keletre. Az oroszokat előszeretettel azonosítják az ázsiai vademberekkel időtlen idők óta, csak az a baj, hogy ezeket 1850 után kebelezték be. De valóban.
Oroszország hadat üzenne Európának. Lerohanná Magyarországot. Elfoglalná Portugáliát, az USA-t meg mindenkit, az egész világot, a Tejútrendszert, és a galaxisokat is. Mindenhol Oroszország lenne a földön és azon kívül is. És csak szamovárból ihatod a teádat, miközben a háttérben Csajkovszkij szólna.
# McClane
Lehet, szabad, és kell is kritizálni Putyint.
Csak szubjektív véleményként kit tettél volna a kormányba / államfői székbe Jelcin után?
Putyinnál vannak sokkalta rosszabb alakok, mind keleten, de még nyugaton is.
Egyetlen Putyin helyett lehetne tucatnyi Abu Uszmán, Nurszultán, Türkménbasi, Gennagyij Janajev, Dmitrij Jazov és hasonlók egyenként bitorolnának alsó hangon 300 - 500 nukleáris robbanófejet, és rosszabbnál rosszabb vegyi és biológiai fegyvereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!