Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy állnak a dolgok?

Hogy állnak a dolgok?

Figyelt kérdés
Nem követem a háborús híreket, így nem tudom mi hogyan áll. Kérem szépen valaki néhány mondatban leírná? Mekkora esély van, hogy belekeveredünk?

2023. aug. 22. 10:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# DK-s

Az oroszok meggondolatlanul soha nem mennének neki egy NATO tagállamnak, csak akkor, ha az adott tagállammal takarózva próbálnának harcolni az ukránok.

Ezt régóta megüzenték, nyíltan.

Fél éve Jevgenyij Buzsinszkij altábornagy, orosz védelmi minisztériumi vezető nyilatkozta a következőt:

"Ha úgy döntenek, hogy bevetik a légierőt, akkor az a közeli NATO-repülőtérről (Lengyelországból, vagy Romániából) fog történni. Ebben az esetben teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy a nemzetközi jog szempontjából legitim katonai célpontokká válnak. Aztán hagyjuk, hogy az amerikaiak elgondolkodjanak, hogyan reagáljanak erre - hogy háborút indítsanak-e emiatt, vagy azt mondják a szövetségeseiknek - ez a maguk dolga, foglalkozzanak maguk az oroszokkal"

[link]

És valóban, megtörténik a szcenárió, amit írtam, hogy ukrán matricás gépekkel, dán pilóták, román repterekről felszállva orosz államterületen levő célpontokat támadnak, akkor Mi lesz ?

Ez nem csak az oroszok problémája, a nyugaton is dilemmáznak, hogy vannak, akik tiltólistáznák a robotrepülőket, mások meg adnának, csak alaposan visszabutítottan, pl. az 500 km-es hatótávot lepöckölni 150 km-re.

[link]

Germany refuses to provide the Armed Forces with long-range Taurus missiles

2023. aug. 22. 19:20
 22/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

DK-s

Az ukránok megpróbálták ezt az ellentámadást Leopárd 2-esekkel, az A6-ossal. Már az aknamezőn elakadtak. De a páncéltörő rakétásokat sem bírták volna jobban.

Papíron jók a német fegyverek, sőt a világ legjobbjai, de hogy mi a valóság, annál erősen ködösítenek. Valamiért a németek nem akarják még az olyan országoknak sem eladni a fegyvereiket, amelyek csak a harmadik világban háborúznának velük.

Ennek szellemében tiltották le a török modernizációkat, és fúrták meg a szaúdi és emirátusokbeli Leó 2-es eladást.

Ez azért elég sokat elmond a fegyvereik felsőbbrendűségéről ...

A Challenger-eknél is megmondták, hogy csak "nem kockázatos" műveletekben vethetik be, jelentsen is akármit.

A szárazföldi erői a NATO-nak az nem nagy szám.

De az amerikaiak által előhalászott F-16-os Falcon-ból annyi van, mint csillag az égen ...

2023. aug. 22. 19:24
 23/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
71%

A harckocsi és a vadászrepülő harcértéke teljesen más.

A harckocsi az csak a frontvonalon való verekedésre való, addig a vadászrepülővel mélyen be lehet repülni, és hátországbeli célpontokat támadni.

# 10

A Leopárdoknál valóban elkövették ezt a hibát, hogy 18 harckocsitól azt hitték, hogy azokkal együtt megérkezett a Halálcsillag, és kettővágják a frontot. De az F-16-osoknál nem akarják ezt a hülyeséget elkövetni, megvárják a 30 gépet.

Meg mostanában valóban megszaporodtak a Storm Shadow indítások, amiket az ősöreg Szu-24-es Fencer-ek indítgattak, jó hatásfokkal.

És az F-16-osok a robotrepülőkkel mikre lennének képesek ?

Az F-16AM/BM Falcon kicsi lokátorral, szűk nyalábszélességgel bír, az AMRAAM nem oldja meg a gondokat, légiharcban esélytelen lenne a Szu-27-es Flanker ellen. Az F-16-os Falcon egy dologra jó - Storm Shadow / Taurus / AGM–158 JASSM robotrepülő eregetésre.

Ha a 30 F-16-os Falcon sem váltja be a hozzájuk fűzött vágyakozásokat, mit fognak lépni a politikusok ?

2023. aug. 22. 21:34
 24/73 A kérdező kommentje:

"Egyébként én már rég biztos vagyok benne, hogy ebből világháború lesz."

Ennyire biztos, hogy világháború lesz?

#19 "Katona vagyok, meg amúgy is a haditechnika szerelmese :)"

Mióta vagy katona? Milyen rendfokozatban vagy?

2023. aug. 22. 21:35
 25/73 A kérdező kommentje:

"Az oroszok meggondolatlanul soha nem mennének neki egy NATO tagállamnak, csak akkor, ha az adott tagállammal takarózva próbálnának harcolni az ukránok."

Ezt hogy érted?

"És valóban, megtörténik a szcenárió, amit írtam, hogy ukrán matricás gépekkel, dán pilóták, román repterekről felszállva orosz államterületen levő célpontokat támadnak, akkor Mi lesz ?"

Nem lehet visszafordítani? Nem lehet szólni, hogy gondolkozzanak már? Mi baj lehet, ha netán megadják magukat az Ukránok, és kis része lecsatolódik? Emberi életek menekülnének meg.

2023. aug. 22. 21:40
 26/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# Kérdező

2019-ben lettem katona, őrmester volt a kezdő rendfokozatom, és most főtörzsőrmester vagyok.

" Ezt hogy érted? "

Vadászrepülők üzemeltetése idegen ország területéről a nevezett harmadik fél automatikus bevonását is jelenti, ami kiprovokált dolog a NATO részéről.

" Nem lehet visszafordítani? Nem lehet szólni, hogy gondolkozzanak már? Mi baj lehet, ha netán megadják magukat az Ukránok, és kis része lecsatolódik? Emberi életek menekülnének meg. "

Már 2014-ben teljesen belelovallták magukat az EU-s, NATO-s, és amerikai politikusok magukat, hogy Ukrajnát toborozni kell az EU-ba és a NATO-ba, és Oroszország nem győzhet, ha háború lesz, olyan áron is. Egy időben rettegtek még a gondolatától is, hogy közvetlenül háborúba keveredjenek Oroszországgal. Most már teljesen levetkőzték ezirányú gátlásaikat.

A politikacsinálók arrogánsak, gátlástalanok, kompromisszumképtelenek, ők sajnos csak abból értenek, ha a H-55-ös Granat / 3M-54 Kalibr robotrepülő bekopogtat majd.

2023. aug. 22. 22:05
 27/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva a beharangozott nagy dél-ukrajnai ellentámadás kész kudarc, még az első védelmi vonalat sem tudták elérni Tokmaknál, nemhogy kettévágni a déli frontot és eljutni Melitopolig.

Az ellentámadást az aknamezőkkel, az FPV drónokkal, mint a Lancet, és a tüzérséggel szántották be.

Közben az oroszok a Harkov oblasztybeli Kupjanszknál kötik le az ukránokat.

[link]

Az ukránok sikeresen integrálták a Szu-24-es Fencer bombázójukra a Storm Shadow-ot, és működésképtelenné tették a Kercsi-szorosi hidat.

Most az F-16-os Falcon-okat írták alá, Csodafegyver váró légkört alakítottak ki, az oroszok szintén a légierőre izmoznak.

2023. aug. 22. 23:16
 28/73 A kérdező kommentje:

"2019-ben lettem katona, őrmester volt a kezdő rendfokozatom, és most főtörzsőrmester vagyok."

Hogyhogy őrmesterként kezdted? Lehetnének priviben kérdéseim?

"Már 2014-ben teljesen belelovallták magukat az EU-s, NATO-s, és amerikai politikusok magukat, hogy Ukrajnát toborozni kell az EU-ba és a NATO-ba, és Oroszország nem győzhet, ha háború lesz, olyan áron is. Egy időben rettegtek még a gondolatától is, hogy közvetlenül háborúba keveredjenek Oroszországgal. Most már teljesen levetkőzték ezirányú gátlásaikat."

Miért vetkőzték le a gátlásaikat?

2023. aug. 23. 00:32
 29/73 anonim ***** válasza:
100%

DK-s

11: segítsen ki valaki aki a katonai részt jobban vágja, de én nem hiszem hogy egy vadászrepülővel majd közvetlen gépágyúval lövöldöznek egy tankra, szerintem inkább rakétáznak.

ilyet a natgeon lehet látni, de az második vh-s dokufilm repülős kombatokról, azóta eltelt 80 év. ehhez ráadásul lőszer is kell a "API típusú, titánhegyű páncéltörő lőszer" meg biztos nem olcsó.

a hírekben volt szó arról hogy f16-okat kapnak, de ez még nagyon sok teendőt igényel, mert ez nem csak arról szól hogy ott van és kész.

már legalább fél éve hallottam arról hogy képzik rá a pilótákat. (mellette párhuzamban ment a "ha repülőt kapnak az vörös vonal" duma, de hanyadik már?...)

cirill nyelvről átállni angolra nem egyszerű, és ez csak egy gond a sok közül.

nem akarom leírni az ukránokat, de számolja valaki hogy ez hanyadik "háború sorsát megváltó csodafegyver"? mert fél évig megy a reklám róla hogy mit kapnak, ez idő alatt az oroszok erre bőven rákészülnek.

állandóan megy a "na majd ezt kapnak, ez csodafegyver,na majd ez, hűha", aztán az ég világon semmi sem változik. ne sértődj meg, de az írásodból ítélve te is ebben a lázban égsz :D

2023. aug. 23. 00:43
 30/73 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Szia !

Nyugodtan kérdezhetsz privátban :)

A másik kérdésre rátérve, Ukrajna egy értékes országrész, ami ott megy, az az erőforrásokért és nyersanyagokért vívott háború újabb fejezete, csak ezt már a bőrünkön érezhetjük, Irak és társai biztonságos távolban voltak.

Ha eddig nem ment az ukrán szélsőjobbal, az újonnan felállított Ukrán Kormányerőkkel, és a szakadárokkal, akkor személyesen meg is verekednek érte a NATO és az oroszok.

[link]

[link]

[link]

Nyugaton a politikusok között erősorrend van, másrészt a politikusok, akik szerepelnek a tv-ben / hírekben / stb, azok csak felolvasóemberek, aláírógépek, hol az alkotmányuk által korlátozva, hol meg a lobbista / érdekérvényesítő / korrupciós / "tanácsadó" csoportok által.

Pl. az USA elnöke kevés jogkörrel bír, és azonkívül mind Trump, mind Biden úgy viselkedik, mint Benson admirális / elnök a Nagy Durranásból, nehéz elhinni, hogy azok döntenek valamiben, nem pedig a sok lobbista / tanácsadó / érdekérvényesítő csoport hozza a "felelős" ügydöntő határozatot.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfxP2peBefg

2023. aug. 23. 00:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!