Miért nem támadnak az oroszok teljes erővel? Miért csak akkor használják a brutális kazettás bombákat, ha Ukrajna is használja amit adott nekik az USA?
Oroszország fejlettebb és erősebb kazettás bombákkal rendelkezik mint amit most kaptak az ukránok. Nem tudom felfogni, hogy miért kell ezek használatát úgy kezelni hogy csak akkor vetik be, ha Ukrajna is használni fogja. Mi az akadálya neki, hogy Oroszország intenzíven bombázza az ukrán állásokat kazettás vagy vákumbombával?
Hiszen 1500 vákumbombával és több ezer kazettás bombával rendelkezik Oroszország. Ezzel hatalmas pusztítást tudna okozni. Miért csak elvétve egyszer-egyszer röppen fel hír hogy lehetséges hogy használták?
Lehet azért, mert nincs is nekik. Lehet, hogy csak néhány darab volt mutatóba, mint az Armatákból, a látszat kedvéért. Oroszország egy kirakathatalom, náluk bármi lehetséges, meg az ellenkezője is.
"Oroszország fejlettebb és erősebb kazettás bombákkal rendelkezik mint amit most kaptak az ukránok."
Ezt amúgy miért kezeled tényként? Mert az oroszok ezt állították? Nem tűnt még fel, hogy ők mindenről ezt állítják?
Az információkat a Strategic Nuclear Forces (SNF) és az amerikai Stratégiai Parancsnokság közzétett adataiból szedtem ki.
A teljes USA és Brit hírszerzést átvághatták az oroszok, ha valóban csak mutatóba voltak nekik ilyen fegyverek. Szerintem ennek az esélye gyakorlatilag 0.
Lehetnek eltérések a becsült adatok között, de nagy mennyiség áll rendelkezésre, és most is ezt mondták az oroszok. Nem hiszem hogy blöff lenne.
Kérdés továbbra is hogy miért nem merik használni?
Így is smúzolják a ruszkikat keményen, ha brutális pusztítást rendeznének, amit nem akarnak, akkor azt sosem felejtenék el nekik.
Eddig is elég szomorú, hogy van vagy tízezer civil áldozata már a konfliktusnak a két testvérnép között, meg a harcolók közt még több, de jelenleg a ruszkik inkább védekeznek, védik az elcsatolt megyéiket, ahol oroszok laktak nagy többséggel., de a másik oldalon is lakik még egy csomó orosz, vagy vegyes származású ukrán, nem akarják őket irtani, ez nem a második vh. ahol az angolszászok egy-egy légitámadása borzalmas áldozatokat követelt, porrá bombázták Drezdát, Hamburgot, vagy Tokyót - ez utóbbinál százezernél is több volt az áldozat.
A ruszkik akár atomcsapást is mérhetnének, de nem akarnak ekkora irtózatos öldöklést csinálni.
Nézd, a háborúk történetében voltak korszakok, például Nagy Frigyes azt mondta, hogy a polgárnak észre sem kell vennie, hogy háború van.
Az ő korára a vallási fanatizmus már elmúlt és a politikai még nem jött el. Sokszor csak hadmozdulatok voltak a hadtudomány szabályai szerint és a sarokba szorított ellenség egyszerűen megadta magát. Na persze, ha összecsaptak, akkor hullott az ember, de a katonák dolga ez, hogy becsülettel harcoljanak és meghaljanak, ha kell.
Nem annyira elvakultak a ruszkik, hogy mondjuk totális háborút hirdessenek, azt még saját népük felé sem tudnák megmagyarázni, meg a világ felé, mert az egy dolog, hogy a NATO orrba-szájba ukrán párti, de a világ nagyobb része meg nem, nagyjából annyi orosz párti is akad, amennyi az ukránokat favorizálja, a nagy többség meg egyszerűen semleges.
A kazettás bomba egyrészt nagyon gyilkos fegyver, másrészt sokáig ölhet, mert egy csomó kis bombácskája nem robban azonnal fel és évek múlva is szedhet áldozatot.
Persze ilyenekkel is kell rendelkezni, éppen itt a példa, hogy ha az ellenfél ehhez folyamodik, akkor legyen erre megfelelő válasz.
Egyáltalán nem vagyok orosz párti, inkább semleges és a tények azt mutatják, amit írtam.
Remélem egyik fél sem fogja használni ezt a szörnyű fegyvert, mert akkor megtöbbszöröződhet az áldozatok száma, beleértve a civilekét is.
Elég szörnyű így is a háború, felesleges tovább durvítani.
"Miért csak akkor használják a brutális kazettás bombákat, ha Ukrajna is használja amit adott nekik az USA?"
Ez hazugság. Már többször használt kazettás bombákat Oroszország az ukrajnai hadműveletekben.
Szokásos orosz hazugságok, ne dőlj be neki.
Hmm azért érdekes, hogy az USA akarja durvítani a háborút, mivel ő adta ezeket a bombákat az ukránoknak. Persze a válaszcsapás nem az USA-ra hanem az ukrán emberekre fog menni, és ez úgy látszik nem érdekli őket.
Én úgy látom, hogy ez már annak a jele, hogy Ukrajna és a 40+ Ország kifogyott a hagyományos lőszerekből és a háború folytatása végett vetik be ezeket. Nagy kérdés, hogy mi lesz ha mindenből kifogynak.
Az oroszok már majdnem egy éve használnak kazettás bombákat Ukrajna bombázására.
#6 Írtam is a kérésbe, hogy többször használták.
De a dokumentál esetek a rendelkezésre álló bombák 1%-át se érik el.
A kérdés, hogy miért pihen a többi a raktárba, hiszen lehetne hatékonyan megszórni vele az ukrán haderőt. Nemcsak mutatóba használni hébe-hóba...
Lassan majd jön, hogy "ha az Ukránok tankokat használnak, akkor mi is tankokkal fogunk menni..."
Istenem. Félhülye diktátor ez a Putyin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!