Most viccen kívül Putyin ha akarná tényleg eltudná tüntetni az életet a földről az atombombákkal ettől olyan veszélyes Oroszország?
"Most akkor azért nem is annyira elképzelhetetlen hogy közvetlen a földfelszínen robbantva akár megrepesztené."
Nem azt mondtam, hogy elképzelhetetlen.
De mindenesetre továbbra is az van, hogy egy olyan feltevésre alapozni, ami "nem teljesen elképzelhetetlen", az nem egy haditerv.
Erre még talán egy enyhén szellemi fogyatékos sem alapozna, nemhogy egy nukleáris nagyhatalom vezérkara és stratégiai tervezői.
Ráadásul, ez is már többször le lett írva, még ha be is válik a "nem teljesen elképzelhetetlen" tervük, azzal még mindig nem akadályozták meg, se nem gyengítették meg az USA válaszcsapását, azaz óriási veszteségeket szenvednek ők is.
Magyarul semmi értelme az égvilágon.
"azért elég meredek kijelentés, mert én mivel kezdtem, az elmélet akár lehetséges is lehet"
Lehetséges is lehet, ha a felülről történe megrepesztéshez szükséges energiát biztosítja egy termonukleáris robbantás, viszont ebben az esetben ennél mindenképp kisebb esőnek kell lennie a lemez alatt amiből nem lesz szupervulkán.
Te írtad, hogy téged pont érdekelnek a nukleáris fegyverek, így biztos hallottál azokról a nukleáris fegyverekről amik arra épültek, hogy a föld alatt robbanva egy lökéshullámmal megsemmisítsék a bunkereket. A föld alá juttatásnak kritikus pontja van: a fegyver kinetikus energiája a becsapódás pillanatában és a fegyver szilárdsága. A klasszikus légibombákat - mint a B61 erre kialakított változatát - nem tudod laza talajban sem 15-30 méternél lejjebb küldeni, a fegyver által elért sebesség és a bomba szilárdsága nem tesz többet lehetővé.
Kretens felvetésében nem bomba van, hanem interkontinentális ballisztikus rakétával érkező töltet, ami egy légibombával ellentétben 23-25 000km/h-val érkezik. Ekkora kinetikus energiához szerintem nem tudsz olyan köpenyt csinálni, ami nem trancsírozódik szét becsapódáskor ( a lassulás úthosszától fóggően ez minimum 40-60g lassulás) de ha mégis sikerül akkor sem tudod lényegesen mélyebbre küldeni, mint a hagyományos légibombát.
És itt jön a "ha" faktor. Ha szerencséd van és lemegy 100 méter mélyre anélkül, hogy megsérüljön a bombatest akkor is csak fele olyna mélyen lesz, mint a Sedan tesztnél a töltet. A Sedan-kréter pedig egy dolgot reprezentál nagyon jól: a robbanás energiája mindig a kisebb ellenállás felé terjed. A Yucca-flaten nagyon jól látszik a többi 150-500 méter közötti föld alatti robbantás nyoma a felszínen. Ha a mélyben robbantotta pár tíz kilotonnás töltetek is elérték a felszínt akkor az ilyen mélyre lehatolni nem tudó töltettel sem történne másként. Szerintem tökmindegy, hogy a geológusok szerint 3km, 5km vagy 15km a kőzetréteg vastagsága mert mindegyik egy nagyságrenddel nagyobb szám, mint ahova egy termonukleáris töltetet le tudsz juttatni. Milyen geomorfológiai szerencsés együttállás kellene ahhoz, hogy a robbanás ereje ne a kisebb ellenállású irány ( azaz felfelé ) terjedjen, hanem lefelé repesszen több kilométert?
Ha felrajzolod a meglévő "stacionárius" állapotra vonatkozó lehetséges energiákat és a célbajuttató rendszerek ismert képességeit a hatóerővel akkor simán nem jön ki a világvégét okozó yellowstonei ICBM csapás.
#47: azért mert a korábbi válaszok meghaladják a te értelmi szintedet, az még nem jelenti hogy itt bárki is professzor lenne, szimplán csak tájékozottabb mint te :)
#48:
""The 8-kilometre-wide (5.0 mi) fireball reached nearly as high as the altitude of the release plane"
Tehát 4 km a sugara.
Mivel talajról beszélünk, szerintem lazán megfelezhetjük ezt, így legyen 2 km a mélység.
De azért a játék kedvéért számoljunk a levegőben mért tűzgömb-kiterjedéssel, és még az EPW technológiás fegyvereknek a legjobb esetben is ~100 m-es talajba hatoló képességét is adjuk hozzá, tehát 4,1 km mély krátert csinálna maximum, ami még mindig 3,9 km-re van a magmakamrától."
Ez nettó így nettó hülyeség. A 15Mt-s Castle Bravot a felszínen robbantották és 75 méteres krétert csinált. Pont ugyanazért amit fentebb is írtam: a robbanás energiája a kisebb ellenállású közeg felé terjed.
"lökéshullám háromszor megkerülte a földet, amit keltett, úgy hogy a levegőben robbant fel 4000 méter magasan.... Most akkor azért nem is annyira elképzelhetetlen hogy közvetlen a földfelszínen robbantva akár megrepesztené."
A légkör sűrűsége 4000 méter magasságban 3200-4500-szor kisebb a talaj sáráségénél. :)
53 Fantasztikusan tájékozott vagy prof úr. Iszom a szavaid.
Én az oroszok helyében egy fedő végén keresztül firnyákosan olaj mezőt fedeznék fel majd a konkurenciát lefizetve és megzsarolva egy fúrótonyot telepítve odahordanám a kazalnyi atomraktáramat és kisujjamat a számhozvéve gonosz kacajjal nyomnám meg a nagy piros "Ne nyomd meg" feliratú gombot.
Aztán a Holdon vacsoráznék Andy Kaufmannal.
Nyilván eltúloztam, hogy látható legyen, hogy még ez is édeskevés lenne a yellowstone-apokalipszishez.
De beismerem, nem is kicsit lőttem túl a valóságon, hanem nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!