Hogyan lehetne megszervezni egy európai szintű webes szavazást arról, hogy jár-e arányos kompenzáció a migráció elleni határvédelemért Magyarországnak az Európai Unió részéről?
Brüsszel magát az Európai Unió lakosai képviselőjének hazudja. Ennek bizonyítására és a hatásos fellépés érdekében az EU-s választások előtt célszerű lenne objektív bizonyítékot szerezni arról egy ilyen nagyméretű szavazással, hogy az unió lakosainak többsége nem osztja Brüsszel álláspontját. Természetesen a feltett kérdés is lehet más, pl. Kell-e az Európai Unió lakosainak fegyverrel támogatnia Ukrajnát?
Mind a kérdésre, mind a kivitelezés technikájára várnám a javaslatokat.
Igazi demokráciára van szükség!
#20: Az önkéntes kerítésépítés igaz. De a kérdésem általánosabb volt, a kerítés költségre vonatkozó kérdés csak egy lehetséges példa volt. Ezt jeleztem is, mi több, egy másik példakérdést is megadtam.
A szavazás módszerére várnék választ.
Az EU egy 5 éves költségvetésben kialkudott összeget utal az országnak. Hogy milyen ütemezésben, azt nem tudom.
A pántlikázott pénzeken kívül ezt arra költjük amire akarjuk. Mi kerítést akartunk, nem mást.
Milyen pénz kellene még erre a célra? Vagy most jöttek rá, hogy amire költeni kellett volna kerítés helyett, ott meg hiányzik ez a zsé?
#22: Nem a beérkezett pénzekkel kapcsolatos volt a kérdésfeltevésem.
Nem néztem utána teljességében, de eddig olybá tűnt hogy mindegyik EU-s keret pántlikázott, csak adott célra, adott feladatkörre elkölthető volt. Amiből én részesültem, annak egyértelmű volt a célja és a megvalósulást és a fenntartást is ellenőrizték. (Etikátlannak érzem, hogy vannak olyan pénzek, amelyek adott százalékos önerő mellett vissza nem térítendő EU-s támogatást jelentenek, pl. kisvállalkozások, magánszemélyek eszközbeszerzéséhez, miközben az általam elnyert pénz minden forintjáért nekem meg kellett dolgozni túlmunkában. A korrekció az lehetne, ha az ilyen összegeket utólag kiegészítenék a vissza nem térítendő "ajándék" támogatásoknak az önerőhöz viszonyított átlagos arányának megfelelően. )
Egyébként magam is úgy érzem, a felhasználáson még lenne mit javítani és a pénzek egy részének a hatalomkoncentrálás céljaira való átcsoportosítását is elismerem. Biztosan azért történt ez, mert nem csak a kiválasztottak ismerik a mondást, hogy "A cél szentesíti az eszközt."
Te tényleg erre a hülyeségre vársz javaslatokat, kérdező?!
Miért szavazna az eu-s polgár egy olyan elmebaj eredményére, amit senki sem kért, senki nem igényelt, és senkinek nem jelent hasznot?
De bolond lennék - ingyen - bármilyen ötletet adni...!
Bezzeg az ő miniszterelnökük családja nem lett kőgazdag 13 év alatt.
Meg amikor szarban vannak, akkor nem lovaspályát építenek milliárdért.
Bezzeg azt nem fújta le LézerJancsi?
29 - És a menekültek szabadon flangálnak Oroszországon keresztül északra?
Egy háborús elnyomó országban?
Ugye te Hófehérke meséjét is elhiszed?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!