Békepártiak! Erről mit gondoltok?
Ha az USA lebombázná Szentpétervárt az oroszoknak tűrniük kéne és a béke érdekében beletörődni a több tízezres hullahegyekbe?
Gondolom igen, máskülönben kettősmérce lenne.

Ha az USA lebombázná Szentpétervárt akkor az oroszok lebombáznák New York-ot vagy Los Angelest.
Egyébként mi köze van az USA-nak az orosz ukrán vitához ? Az amcsik mindenbe belepofáznak mindenhol. De csak akkor ha pénzt lehet tarhálni. Ahol nincs lóvé ott ölhetik egymást halomra az emberek. Maximum felszólalnak az enszben és elítélik.

Eskü ezeket a válaszolókat személyesen a telex eteti.
Mi lenne a diplomáciai megoldás? Hm, mondjuk, hogy a NATO nem terjeszkedik jobban keletre és nem akarja felvenni ukrajnát?
Értem, hogy az ukránok szentek, de lehet meg kellett volna őket győzni, hogy a kisebbségeknek vannak jogaik?
Egységes a fellépés Oroszországgal szemben? Ebből az egységből csak Kína, Pakisztán, India, Brazília meg még egy csomó ország marad ki. A világ népességének a fele. Micsoda siker.

Morál szempontjából a baloldal érdekesebb. Mondjuk ott a gerinc sosem volt divat.
Emberség = küldjünk még fegyvert, halljanak meg még többen.
Pont ezt mondták a bolsevikok is. Hiába, vér nem válik vízzé.
A baloldal nm lealjasodik, mindig ott volt lent.

#26 Rátapintottál a lényegre.
a bolsevikok hergelik egymást, miközben a nevető harmadik hátul röhög a markába és zsebeli be a dollármilliókat a fegyvereladásokból meg a zsíros gázszállításokból, miközben más far..val verte a csalánt és az ukránokat zavarja meghalni a háborúba amit az európaiakkal fizettet meg.
Ezek meg annyira hülyék, hogy megpróbálják megmagyarázni miképpen is rossz ha valaki békét akar meg tűzszünetet.
Miért nem mennek oda ők háborúzni ha annyira azt akarják? Olyan jó lenne, akkor hamar vége lenne mert ezek az agyhalottak eltűnnének.

"mondjuk, hogy a NATO nem terjeszkedik jobban keletre"
Ha befejezted a hülyézést, kérlek, elmesélnéd nekem, hogyan terjeszkedik a NATO? Írd le a pontos menetét.
Ha leírtad, akkor azt is írd le nekem, hogy pl milyen diplomáciai módokon tudta volna ezt Oroszország megakadályozni.
"Értem, hogy az ukránok szentek"
Ki mondott ilyet? Én nem.
"lehet meg kellett volna őket győzni, hogy a kisebbségeknek vannak jogaik?"
Ha már itt tartunk, utánanézhetsz annak is, hogy éppen milyen tárgyalásol folynak az EU felől, mint tagjelölti feltételek. Pl szó van a kisebbségek jogairól is.
Érdekes módon Oroszország tűzszüneti feltételei között viszont nem láttam olyasmit, hogy szüntessék meg a nyelvtörvényt. Hogy lehet ez, nem is értem...

"Emberség = küldjünk még fegyvert, halljanak meg még többen."
Zseniálisak vagytok: emberség = ha megtámadnak, magadra hagyunk, hogy ne essen bántódásod. :D Amikor ilyet leírtok, nem viszket valami? :D

Az első hozzászóló vagyok. Az első hozzászólásom óta nem írtam, tehát a másik kétpipás nem én voltam.
Erre az oszmán dologra annyit tudok mondani, hogy nem tudom rá a választ, mert ahogy mondtam nem nagyon szeretek belemenni politikába. Ez azért van, mert teljesen más a világnézetem. Én Jézus erkölcseiben hiszek, ami szerint a világ törődjön a saját dolgával, a világ gonosz, nekem pedig csak az a dolgom, hogy én jó legyek. A politika nem fér össze Jézussal. Aki politikusnak áll, annak el kell fogadni a politika szabályait, pont emiatt értelmetlen állást foglalni ilyen kérdésekben. Én csak arra akartam kilyukadni, hogy attól még hogy ne mossuk össze a békepártiakat az oroszpártiakkal, mert nem ugyanaz.
A békepártiak nem abban foglalnak állást, hogy kinek van igaza, hanem hogy fegyvereket kell-e küldeni. Két lehetőség van: a nyugat küld-e fegyvereket vagy sem. Mi a végkimenetel mindkét esetben?
Ha nem küldenek fegyvereket, akkor valószínűleg Oroszország sokkal hamarabb eléri a célját és sokkal hamarabb vége a háborúba (sőt a harmadik világháború veszélye sem áll fenn). Mi lett volna Ukrajna és az ukrán emberek sorsa? Ukrajna sosem volt nyugati ország, egy korrupt pöcegödör volt, ha az oroszok megszállják, maradt volna kb. ugyanaz a helyzet, az ukrán emberek élete pedig ugyanaz lett volna, mint azelőtt.
Ha küldenek fegyvereket, akkor pedig vagy Ukrajna megnyeri a háborút vagy nem.
Ha megnyeri, egy háborús rom marad az egész, az ukrán emberek élete sem változik annyira, csak lesz párszázezer háborús halott.
Ha elveszti, ugyanaz a lehetőség mintha nem kapott volna fegyvereket, csak párszázezer halottal.
Meg van még egy lehetőség, a harmadik világháború, amit nem kell nagyon ecsetelni.
Az összes végeredmény közül melyik a legjobb? Ha nem a végeredmény számít, akkor mi? A "gonosszal" szembeni harc? Ne éljünk már tündérmesékben! A politikában nincsen jó és gonosz. Csak szövetségesek vannak és ellenségesek. Ha az egyik ország szövetkezik valamelyik másikkal, akkor azt nem meggyőződésből teszi, hanem az ország érdekei miatt.
Az Oszmán birodalmat meg azért sem lehet hasonlítani Oroszországhoz, mert az egy teljesen másik vallás volt. Valószínűleg a muszlimok üldözték volna a keresztényeket és megváltoztatták volna a vallást. De mi történt volna ha Oroszország foglalja el Ukrajnát? Az ukránok orosz propaganda helyett amerikait láttak volna a tévében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!