Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy az USá-ban...

Miért van az, hogy az USá-ban a demokraták még mindig az LMBTQ-ban látják az erőt?

Figyelt kérdés

[link]

Ha program helyett megint azon lesz a hangsúly, hogy ki kivel szeret ágyba bújni meg milyen fajúnak érzi magát, akkor szerintem csúnyán el fognak hasalni, mint Olaszországban történt legutóbb meg Svádországban.

2022. okt. 30. 11:22
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Én kiváló vagyok a szakmámban, nem átlagbér alatt keresek és nagyon régen voltam már Junior. És nem is érzek kényszert, hogy menőzzel Dániával, mert a leghülyébb ember is képes venni egy repjegyet. Ezt azoknál látom csak, akik azt hiszik, hogy a diploma = értelem, és máris fölé nőttek az itthoniaknak azzal, hogy a forintban átszámolt nettójukról elhitték, hogy bármivel magasabb életszínvonalat elérhetnek általa, mint itthon. Leginkább a hozzád hasonlók mennek ki, akik alap esetben tökhülyék az élethez.
2022. nov. 8. 19:33
 42/45 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de neked nagyon nincs igazad.

2022. nov. 8. 19:35
 43/45 A kérdező kommentje:
Jaj.
2022. nov. 8. 19:36
 44/45 anonim ***** válasza:

43-as: mivel az átlag életszínvonal is nagyságrendekkel magasabb itt Dániában, mint otthon, ezért simán ki merem jelenteni, hogy az én átlag fölötti keresetemmel bizony az én életszínvonalam is messze üti a tiedet. Igen, az alapvető árucikkek és szolgáltatások, mint a lakhatás, rezsi, élemiszer, valóban drágábbak, mint otthon, de egyáltalán nem a fizetéssel arányosan: míg itt az átlagfizetés az otthoninak kb. az ötszöröse, addig az árak jóindulattal is csak kétszer akkorák, és rengeteg árucikk kifejezetten olcsóbb (főleg az importárucikkek, elektronika, ruhák, stb). A legtöbb szolgáltatás ára szintén hasonló, mint otthon a nagyobb városokban. Legutóbb nyáron voltam otthon, és számomra elképesztő volt, hogy már ott tartunk, hogy Budapesten a sör ára gyakorlatilag egyezik az itteni árakkal, holott amikor én kiköltöztem, itt Dániában még háromszor drágább volt! Fodrász szintén, a fogorvos meg egyenesen drágább, pedig sokáig hazajártam, mert még a repjegy árát beleszámítva is jobban jöttem ki, mintha Dániában kellett volna valamit csináltatnom (most már van magán-EÜ-s biztosításom, így már igazából tárgytalan, de az egyetemi éveim alatt, gyakornokként, meg részmunkaidősként még nem volt).

Szerintem nagyon szűklátókörűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki tényleg elhigyje, hogy egységnyi munkával el lehet érni ugyanazt az életszínvonalat Magyarországon, mint Dániában. Nem egy kategória a két ország. Félreértés ne essék, én nagyon szeretem Magyarországot, ott él a családom, és amikor tehetem, hazalátogatok, de esélytelennek tartom, hogy én otthon meg tudnám teremteni magamnak azt az egzisztenciát, ami itt sikerült, anélkül, hogy az a mentális egészségem és a szociális életem rovására ne menjen. Továbbá itt vannak a barátaim, itt van a barátnőm, a jelenlegi munkahelyem kiváló, és igen, nekem sikerült beilleszkednem, folyékonyan beszélek dánul, és nem, nem tartanak idegennek. Csak akarni kell beilleszkedni, és akkor sikerülni fog :)

2022. nov. 8. 20:54
 45/45 A kérdező kommentje:

Nem, valóban nem lehet elérni ugyanazt. Viszont itthon is lehet boldogulni, főleg, ha valóban van egy jó szakmád - itthon egy IT-s megkeres egymillió felettnettóban, ha jól sejtem hasonló a munkaköröd. Bőven tudnál itthon is házat venni ennyiből 5-10 év alatt, nekem is sikerült, pedig nincs sztárszakmám. Óvnálak egyébként attól, hogy a csajjal közösen vegyetek ingatlant, mert ha lebabázik, akkor te még vissz albérletbe nem ő.

Lehet, hogy jó helyen vagy Dániában, én nem ítélkezem feletted, és megmondom őszintén, megértem az anyagi megfontolást, ami a döntésed mögött áll.

A probléma amit látok ezzel kapcsolatban az az, hogy ismerősi körből is aki kiment soha nem jött vissza, és jó eséllyel nem is fognak, hiába mondják. Mert bizony mindegyik úgy ment ki, hogy majd visszajön, ha megszedte magát, de egyik sem tér vissza, és nem azért, mert ott annyira nagyon jó, hanem berendezkednek ott egy életre, és 10%-al rosszabb életkörülményekbe már nem fognak visszjönni, mert visszalépésként élik meg.

Ti tökéletesen elfeledkeztek arról, hogy mit jelent egy néphez, egy szociális környezethez tartozni, felnőni abban. Odakinn idegen leszel 20, 40 év múlva is. És nem azért, mert a dánok szemetek és nem fogadnak be, hanem te vagy legbelül más. Ezt majd tapasztalod. De én sok sikert kívánok neked.

2022. nov. 8. 21:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!