Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy az USá-ban...

Miért van az, hogy az USá-ban a demokraták még mindig az LMBTQ-ban látják az erőt?

Figyelt kérdés

[link]

Ha program helyett megint azon lesz a hangsúly, hogy ki kivel szeret ágyba bújni meg milyen fajúnak érzi magát, akkor szerintem csúnyán el fognak hasalni, mint Olaszországban történt legutóbb meg Svádországban.

2022. okt. 30. 11:22
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
25; ebből is látszik, hogy síkhülye vagy az egészhez.
2022. nov. 8. 12:23
 32/45 anonim ***** válasza:
30-ast lefordítom magyarra: nincs diplomám, a szakmunkásképzőt is alig tudtam befejezni, nem tudtam vele elhelyezkedni, most a gyárban dolgozok betanított munkásként.
2022. nov. 8. 14:10
 33/45 A kérdező kommentje:
Összetenném a te meg az én keresetedet pubika, meglátnám melyikünk arcáról fagy le a mosoly.
2022. nov. 8. 15:28
 34/45 anonim ***** válasza:

33-as: oké, itt az enyém:

[link]

A számokat dán koronában kell érteni, 1 DKK=54 HUF

Nettó fizum 39 875 korona, ami jelenlegi árfolyamon 2 100 000 forint környékén van. Junior Network Architect pozíció, 3 év tapasztalat, Computer Science MSc.

2022. nov. 8. 16:06
 35/45 A kérdező kommentje:

Pubika, az a baj, hogy ma az internet világában egy gyors keresés utánanézni annak, hogy amivel te itt menőzöl a mucsai magyaroknak, az Dániában egy valamivel mindössze egy átlagkereset alatti szintet jelent. Svájcban ugyanennyit visz haza kb. egy személyi edző, Ausztriában meg egy hézköznapi pincér.

Azt rendszerint elfelejtitek hozzátenni, hogy albérletre, megélhetésre mennyi megy el, mert ugye rögtön kiderülne, hogy kb. ugyanott vagytok, mint aki itthon maradt és itthon költi és keresi meg a pénzét. Az én nettóm "mindössze" 7-800 körül mozog havonta, de ebből röhögve kifizetem a 80 ezres lakáshitelt és nem egy idegennek adom oda a fizetésem egyharmadát. Emellett marad időm élni bőven, mert projektek közt hetes kimaradások vannak, nem úgy, mint aki napi 12 órában robotol, és persze előbb jut mondjuk lakáshoz, de kb. élete semmi.

2022. nov. 8. 16:49
 36/45 anonim ***** válasza:

"Pubika, az a baj, hogy ma az internet világában egy gyors keresés utánanézni annak, hogy amivel te itt menőzöl a mucsai magyaroknak, az Dániában egy valamivel mindössze egy átlagkereset alatti szintet jelent."

Őőő, az ugye megvan, hogy az én nettó fizum az itteni nettó átlag (27000 korona) kb. másfélszerese? :D Marha kíváncsi lennék, hogy Ausztriában melyik pincér visz haza 5300 eurót havonta nettóban, nekem van ismerősöm, aki a határ mellett dolgozik a vendéglátásban, ennek inkább a felét súrolja a fizetése (ami így is bőven jó neki, mert otthonról ingázik)

A lakbérem 4300 korona (pontosabban a rám eső része), a barátnőmmel egy 3 szobás, 72nm-es lakásban lakunk, Dánia harmadik legnagyobb városában, Aalborgban. Havi szinten olyan 15000 koronát rakok félre, ha minden jól megy, pár éven belül lakást vagy házat veszünk. Szal nem, nem megy el a fizum harmada albérletre, kb. Picit több, mint a fizetésem tizedét költöm lakhatásra és rezsire. Igen, ez abszolút mértékben több, mint amennyit te, de nekem több is marad :)

2022. nov. 8. 17:19
 37/45 A kérdező kommentje:

Igen, megvan, hogy hányszorosa a fizud a hazainak, erre reagáltam is, hogy aki tisztában van a megélhetési költségekkel, az nem szopja ám be a hatalmas királyságot, amit megpróbálsz idevetíteni. A nettód ígyi, úgyis a dán átlagkereset alatt van valamivel, szóval ott biztos, hogy nem vered magadat erre, max itthon mondom, a mucsai barátaidnak, akik életükben nem láttak még küföldit.

Jó lenne látni már egy-egy ilyen nagypofájú senkit, mint te, aki külföldről pofázik haza, hogy visszajönnek valami ferrarival vagy bármi, de hát ugyanazt az életszínvonalat látok ezeknél, mint amit idehaza elérne, csak cserébe még egy vadidegen országban van, vadidegen emberek közt, akik között mindig is idegen lesz, bármit csinál. Gratulálok hozzá, hogy beszoptad a mesét a nagy nyugati habzsidőzsiről.

2022. nov. 8. 17:41
 38/45 anonim ***** válasza:

"Igen, megvan, hogy hányszorosa a fizud a hazainak, erre reagáltam is, hogy aki tisztában van a megélhetési költségekkel, az nem szopja ám be a hatalmas királyságot, amit megpróbálsz idevetíteni. A nettód ígyi, úgyis a dán átlagkereset alatt van valamivel, szóval ott biztos, hogy nem vered magadat erre, max itthon mondom, a mucsai barátaidnak, akik életükben nem láttak még küföldit."

Mégis hogyan szerez valaki két diplomát úgy, hogy nem képes felfogni azt, amit írok?

A dániai bruttó átlagfizetés 44 000 korona, míg az én bruttófizum 66 000 korona. A dániai nettó átlag 27 000 korona, az én nettó fizum pedig 39 000 korona. Ebből te hogyan hozod ki, hogy ez átlag alatti? A magyarországi bruttó átlag koronában kifejezve 9200 korona, vagyis az én bruttó fizetésem kb. egyhetede.

Forrás: [link]

[link]

2022. nov. 8. 17:50
 39/45 A kérdező kommentje:
Igazad van.
2022. nov. 8. 17:57
 40/45 anonim ***** válasza:
Na, akkor mégis a te arcodról fagy le a mosoly? :)
2022. nov. 8. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!