Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mik a leggyakoribb konteók az...

Mik a leggyakoribb konteók az ukrajnai háborúval kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2022. okt. 28. 11:27
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

16: mondanám hogy mennyire meglep az, amikor valaki nem ért egyet a másikkal és emiatt agymosottnak nevezi, de hazudnék. :)

a kubai atomrakéták miatt óriási feszültség volt és nagyon kevés kellett ahhoz hogy kitörjön egy újabb háború. nem tört ki, de azt nem említed mennyire feszült volt a helyzet. nem a nyelvtörvény miatt lett háború, és a cigány gyilkosságot nem értem hogy hozod ide.

vannak még 2014 körüli videók amin amerikai hadi tanácsadók vannak ukránoknál. lehet erre azt mondani hogy önvédelemre fegyverezték fel őket, de ez orosz szemszögből provokáció.

mindenkinek piszkos a keze ebben az egész ügyben és felesleges egy felelőst keresni, mert semmi sem fekete fehér.

2022. dec. 11. 21:48
 22/50 anonim ***** válasza:
70%

"valaki nem ért egyet a másikkal és emiatt agymosottnak nevezi"

Nem tudok más nevében nyilatkozni, de erős a meggyőződésem, hogy nem az ellenkező vélemény, hanem az oroszpárti médiumokból érkező narratíva saját véleményként tálalására utalt a hozzászóló.

"nem tört ki, de azt nem említed mennyire feszült volt a helyzet"

Persze, épp ez a lényeg: az egy rohadt feszült helyzet volt, mégis meg lehetett oldani háború nélkül. Ha Putyinnak csak az lett volna a célja, hogy Ukrajna katonailag semleges maradjon, akkor teljesen más lépések lettek volna célravezetők szerintem.

"nem a nyelvtörvény miatt lett háború, és a cigány gyilkosságot nem értem hogy hozod ide"

Azért említette, mert Magyarországon sokan vallják, hogy Ukrajna nacionalista viselkedése - pl a nyelvtörvény - váltotta ki a háborút, és felsorolt néhány példát a nacionalista viselkedésre más országokból, amikből nem lett háború. Nem a legszerencsésebb példa, de arra akart célozni, hogy nacionalizmus máshol is van, ettől Ukrajna nem provokatívabb, vagy alávalóbb, mint más országok.

"lehet erre azt mondani hogy önvédelemre fegyverezték fel őket, de ez orosz szemszögből provokáció"

Azért orosz részről az már a trollkodás szintjét súrolja, amikor egy nagyhatalom folyamatosan nyomás alatt tart téged, majd egyszer csak elfoglalja az országod egy részét, majd ha segítséget kérsz, azt úgy állítja be, hogy te provokálsz. Az agymosás vádja éppen azért jön, mert valahogy ez a nyilvánvaló nézőpont mintha még mérlegelésig sem jutna el sok embernél.

"mindenkinek piszkos a keze ebben az egész ügyben és felesleges egy felelőst keresni, mert semmi sem fekete fehér"

Így van, semmi sem fekete-fehér, és felesleges felelőst keresni a folyamatosan eszkalálódó konfliktusért. Ugyanakkor egy ilyen háború kirobbantása egyszerüen nem elfogadható. Kezdjen Oroszország diplomáciai csatába, verje a hisztit az ENSZnél, tárgyaljon, kössön szövetségeket, gyakoroljon gazdasági nyomást, szankcionáljon, propagandázzon, mittudomén. De ilyet ne csináljon senki, mert ha ez elkezdődik, akkor meg vagyunk b.szva mind, és akkor tényleg mindegy lesz, hogy ki kezdte.

2022. dec. 12. 08:24
 23/50 anonim ***** válasza:

"pl a nyelvtörvény - váltotta ki a háborút" na hát aki ezt komolyan gondolja azt rá kell hagyni.

Kezdjen Oroszország diplomáciai csatába: ezekre gondolsz?

https://www.youtube.com/watch?v=h2tO6Edo7po

vagy a minszki egyezményekre?

2022. dec. 12. 10:34
 24/50 anonim ***** válasza:

"na hát aki ezt komolyan gondolja azt rá kell hagyni"

Pedig sajnos igen sokan ezzel indokolják, hogy Ukrajna megérdemli a sorsát, mert talán szebben kellett volna bánni az etnikumokkal. Ezt a véleményt szinte minden ilyen vitában bedobja valaki.

"ezekre gondolsz? vagy a minszki egyezményekre?"

Nem azt mondtam, hogy Oroszország nem vív diplomáciai csatákat, hanem azt, hogy ha a saját biztonságát és semlegességet akar(na), akkor arra van egy sor sokkal jobb eszköz, mint háborúzni. Hogy akarok magamnak egy semleges pufferzónát teremteni, ha a pufferzónában létrehozok egy országot, aki két nemzedékre biztosan gyűlöl engem? Ez annyira logikus, mint az USA háborús béke- és demokráciaexportja.

2022. dec. 12. 10:42
 25/50 anonim ***** válasza:

>Megnézném az Usát ugyanebben a helyzetben.

Hát azt éppenséggel pont megnézheted. Keress rá a kubai rakétaválságra! Nem is sima rakétákat, hanem atomrakétákat telepítettek az USA határai mellé. Lett háború belőle? Nem.

2022. dec. 12. 10:44
 26/50 anonim ***** válasza:
70%
Itt a pont: "egy nagyhatalom folyamatosan nyomás alatt tart téged, elfoglalja az országod egy részét, majd ha segítséget kérsz, azt úgy állítja be, hogy te provokálsz"
2022. dec. 12. 10:50
 27/50 anonim ***** válasza:

24:

igen vannak akik indoknak tartják, de már mondtam aki ennyire, azzal nem kell foglalkozni.

hát a szövegkörnyezetedből inkább jött le az, hogy diplomáciával nem akarja megoldani a helyzetet.

ezen belül meg sztem egyikünknek sincs diplomata végzettsége, gondolok arra hogy mik a lehetőségek a diplomáciai megoldásra.

főleg az hogy ők mit tárgyaltak és abból mit hoznak nyilvánosságra azt mi köznép nem tudjuk.

mert most a háború kapcsán is hangzanak el pl hogy titkos tárgyalások zajlanak, valószínű az előtte levő időkben is történtek ilyenek.

2022. dec. 12. 22:59
 28/50 anonim ***** válasza:
54%
A lényeg továbbra is: "egy nagyhatalom folyamatosan nyomás alatt tart téged, elfoglalja az országod egy részét, majd ha segítséget kérsz, azt úgy állítja be, hogy te provokálsz"
2022. dec. 13. 08:03
 29/50 anonim ***** válasza:
A lényeg továbbra is: más amit elszínészkednek nekünk, és más/nem tudjuk mi történik a háttérben.
2022. dec. 13. 09:28
 30/50 anonim ***** válasza:
53%

"A lényeg továbbra is: más amit elszínészkednek nekünk, és más/nem tudjuk mi történik a háttérben."

Igen, de pont ez az: az oroszok azt akarják elszínészkedni, hogy provokálták őket, és erre bizonyítékul olyan eseményeket említenek, amit simán indokolható a saját maguk korábbi lépéseivel, csak éppen arról nem beszélnek.

Valóban nem tudjuk, mi van a háttérben, de még az orosz propagandában sem találok olyat, ami hihető és elfogadható indokot szolgáltatna erre az eszement háborúra. Ettől szerintem az ukránok nem szentek, az oroszok nem gonoszak, de ez a háború szerintem józan ésszel megindokolhatatlan.

2022. dec. 13. 10:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!