Ez az abortusz mizéria sokat elmond a liberálisokról, hogy mennyire is hisznek ők a demokráciában?
"Tehát szerinted a magazat az, aki rendelkezik az anya teste felett."
Igen, amikor a magzat az anya testét veszi igénybe az engedélye nélkül, az jogsértő. Ha én a te testedet veszem igénybe az engedélyed nélkül, az ugyanúgy jogsértő.
"Miért lenne ez fordítva helyesebb?"
Mert a magzat van az anya testében, a magzat terheli az anyát, és nem fordítva.
"És ki tette oda első körben a magzatot az "anyuka", vagy a magzat saját magát? Akkor kinek van inább döntési jogköre?"
Az anyának, természetesen. Ha például én úgy döntök, hogy odaadom neked a vesémet, de aztán kiderül, hogy egy Mi Hazánkos vagy, és visszavonom az engedélyemet, és te meghalsz, az nem azt jelenti, hogy én megöltelek. Egyszerűen nem voltál életképes az én vesém nélkül, én nem engedélyeztem számodra a vesém használatát, és ennyi.
Az anya is dönthet úgy, hogy szeretne gyereket, és meggondolhatja magát, ha neki úgy esik, ehhez maximálisan joga van.
Hogy egy más párhuzamot hozzak fel, ha te szexuális aktust létesítesz valakivel, közös beleegyezéssel, azzal semmi baj, hiszen mindketten beleegyeztetek. De ha egyszer csak te vagy a párod meggondolja magát, és a másik ettől függetlenül folytatja az aktust, az már erőszak, hiszen más engedélye nélkül rendelkezel a teste felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!