Vannak rajtam kívül még olyan liberálisok akik etikai szempontból elitélik az abortuszt?
Az abortuszt nem, a jelenlegi szabályozását igen.
De mondok jobbat, én a gyerekvállalást sokkal kevésbé tartom etikusnak.
Gondolkozz el a helyes fontossági sorrenden!
Erkölcsi aggályok miatti betiltással tönkre tenni több 10.000 nő életét??
Ha egy nő felelősen gondolkodva úgy dönt hogy elveteti a gyereket, akkor aki ezt törvényileg megtiltja, az NEVELJE IS FEL!!!!!
Nem írtam, hogy be kellene tiltani... Annyit írtam, hogy erkölcsi aggályaim vannak. Belegondolni, hogy egy anya megöli a saját gyerekét, ez számomra szörnyű. És ne gyertek azzal hogy csak egy magzat meg embrió.
A felelősen gondolkodó nő felelősen védekezhetne is, de ez már más téma...
Többiek: bocsi de én most kifejezetten a liberálisok véleményére vagyok kíváncsi.
#7 Miért ne jöjjünk azzal, hogy csak egy magzat meg egy embrio, ha egyszer így van? Minden felelősségteljesen gondolkodó nő védekezhetne, valaki védekezik is, mégis becsúszik a gyerek.
Miért szeretik ilyenkor az emberek elfelejteni azt, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlási módszer, hogy mindig történhetnek hibák, és igen, a magzat az magzat és embrió, és nem egy ember. A pasik sem szoktak sajnálkozni, miután rárántottak, hogy hány, meg hány gyermekük életét kenték bele egy zsepibe...
Én liberálisnak vallom magam. Talán inkább azok a nem liberálisok, akik győzködnek, hogy nem jól gondolom.
Megosztottam a saját erkölcsi aggályaimat, nem lehetnek? Számomra a magzat is ember mert egyszer az lesz. Nem gondolatom így? Már rég dobog a szíve, amikor abortoszra sikerül a sor. Számomra fura, hogy egy anyának van lelkiismerete megtenni ezt. Én d+se akarok gyereket, de nem tudnám megtenni. Nem érezhetek így?
#5, #6-nak, azaz kérdezőnek:
"Nem írtam, hogy be kellene tiltani..."
Ezért is fogalmaztam úgy, hogy gondolkozz el a helyes fontossági sorrenden.
Ha úgy érthetőbb akkor hozzáteszem, hogy: mielőtt állást foglalnál.
"Ezért is fogalmaztam úgy, hogy gondolkozz el a helyes fontossági sorrenden.
Ha úgy érthetőbb akkor hozzáteszem, hogy: mielőtt állást foglalnál."
A fontossági sorrend nálam: 1. emberi élet.
A tönkretenni az életüket pedig azért talán túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!