Vannak rajtam kívül még olyan liberálisok akik etikai szempontból elitélik az abortuszt?
"Szerintem elenyészően kevés lehet az olyan ember, aki beszélt egy abortuszon átesett nővel, és le mer írni olyat, hogy "leegyszerűsítik, hogy csak egy magzat"
Remélem, de láthatod, hogy a vitákban mindig ez a fő érv, hogy a magzat még nem ember...
Szerintem nincs ezzel gond, tarthatod magadat liberálisnak attól, hogy vannak aggályaid az abortusszal kapcsolatosan.
"Miért szeretik ilyenkor az emberek elfelejteni azt, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlási módszer, hogy mindig történhetnek hibák, és igen, a magzat az magzat és embrió, és nem egy ember."
Így van, nincs 100%-os védekezés, ezért ezt figyelembe veszem, mikor lefekszem valakivel. Ha szex van, akkor meg van a kockázat, hogy gyerek is legyen. Nyilván próbáljuk minimalizálni, de van esély. Ezért szexuális életet csak komoly párkapcsolatban élek. Ha becsúszik, akkor mint felnőtt, felelős ember vállalom a döntésem súlyát. Ezt úgy írom, hogy amúgy nem szeretnék gyereket tervezetten sem, de ha összejön, akkor el fogom fogadni ezt a helyzetet. Ott van egyébként az örökbeadás lehetősége is. Vannak történetek olyanokról, akik az utolsó pillanatban menekültek meg az abortuszról, és később örökbe adták őket. Szinte kivétel nélkül mind hálás az életéért.
"A pasik sem szoktak sajnálkozni, miután rárántottak, hogy hány, meg hány gyermekük életét kenték bele egy zsepibe..."
Ez egy elég buta érv. Félretéve az etikai szempontokat: biológiailag igen nagy minőségi különbség van egy ivarsejt és egy megtermékenyített petesejt között. Az egyik már egy önálló DNS, a másik nem az. Ha nem így volna, akkor nem vetne fel orvosi etika szempontjából dilemmákat az abortusz.
Nos kérdező, ha vannak erkölcsi aggályaid, akkor szüntesd meg azokat a körülményekhez, amelyek az abortusz szükségességéhez vezetnek.
Csak megemlítem, nagyon nehéz dolgod lenne, még ha értenél is hozzá. Sokkal sokkal nehezebb, mint egy erősen tiltakozó nőt meggyőzni, és elérni, hogy boldogan vesse alá magát.
Úgy vagyok az ilyen polémiákkal, hogy de sok ember nem tud mit kezdeni magával, és pótcselekvésként próbál filozófiai magaslatokba emelkedni. De még a felfelé irányt se tudja. Nem kell félreérteni, ezzel nem becsülök le senkit. csak felhívom a figyelmet, akár e témában is mennyivel hasznosabb a jól meghatározott cselekvés.
#5 Itt kezdődik a probléma. Tudtommal egy gyereket két ember szokott összehozni, akkor ne már csak a nőkre háruljon a felelősség!
A nő mosson, takarítson, főzzön, dolgozzon, 9 hónapig szenvedjen a terhességgel (mert igen, vannak szakaszok, amikre leginkább a szenvedés szó a találó) és még a védekezésről is ő gondoskodjon.
A férfi mit csinál? - mondjuk fizeti az abortuszt.
Nagyon kisarkítottam, de érdemes rajta elgondolkozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!