Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak rajtam kívül még olyan...

Vannak rajtam kívül még olyan liberálisok akik etikai szempontból elitélik az abortuszt?

Figyelt kérdés
Nem arról van szó, hogy beitltanám, csak vannak erkölcsi aggályaim.
2020. jún. 20. 19:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Én megfordítom liberálisként más szemszögből nézve.

Én nem csak az "élet szentségét" tartom szem előtt.

A legtöbb ember eddig jut el.

Hanem arra is gondolok,hogy milyen sorsa lenne a gyereknek.

Másoknak joga van a nyomorba sokadik gyereket vállalni,azt senki nem vonja kétségbe.

Viszont ha egy felnőtt ember tudja,hogy nem képes anyagilag,érzelmileg felnevelni egy gyereket,akkor megvetjük.

Szóval nem csak addig kellene látni még megszületik az a nyomorult gyerek,hanem azt is milyen élet vár rá.

2020. jún. 20. 22:09
 12/25 A kérdező kommentje:

"Én nem csak az "élet szentségét" tartom szem előtt.

A legtöbb ember eddig jut el.

Hanem arra is gondolok,hogy milyen sorsa lenne a gyereknek."

Akármilyen rossz is a sorsa valakinek, az emberek többsége élni akar. És az én véleményem szerint mindenkinek jár az esély az életre. Mert lehet, hogy pont abból a szerencsétlen sorsú gyerekből mégis egy normális felnőtt lesz.

Nem vetem meg azt aki nem képes anyagilag, érzelmileg felnevelni a gyerekét. Van más választása is, örökbe adni, stb.

De az ember önző, és inkább meggyilkolja, mert nehéz lenne azzal a bűntudattal élni, hogy a saját gyerekét elhagyta. De hogy lehet azzal a bűntudattal élni, hogy megölte? Úgy hogy leegyszerűsítik hogy az csak egy magzat...

Ami pedig a 9 hónap kihordást illeti. Tudom, nehéz. De inkább elviselném, mint hogy elvegyem más életét.

2020. jún. 20. 23:03
 13/25 anonim ***** válasza:
Hát persze. Főleg azok, akik nem értvén, ha valami más mint ők, azt tűzzel vassal irtanák. Lenne is sok egyforma zombi. Csupa élvezet lenne.
2020. jún. 20. 23:04
 14/25 A kérdező kommentje:
Ezt most mire írod?
2020. jún. 20. 23:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Amiről te beszélsz,az az életösztön.

Ami nincs meg mindenkiben.Vannak,akik öngyilkosok lesznek,mások pedig ha lehetne kérnének eutanáziát(amivel szintén egyetértek),de ugye ez sem legális,csak nagyon kevés helyen.

A szenvedés,az nem élet,hanem szenvedés.

Nem tudom elhinni pl,hogy egy nyomorék ember,ha dönthetett volna arról,hogy megszülessen szívesen leélte-e volna így az életét,látni azt,hogy mennyi mindenről marad le.

Az örökbe adás,megint egy kényes téma.

Sajnos a legtöbb ember nem fogja tudni olyan önzetlenül a gyereket szeretni,mint a vér szerinti szülő.

Nem azt mondom,hogy nem képes rá mindenki,de sokaknak csak addig kell a gyerek még az kényelmes.

2020. jún. 20. 23:15
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

"Akármilyen rossz is a sorsa valakinek, az emberek többsége élni akar. És az én véleményem szerint mindenkinek jár az esély az életre. Mert lehet, hogy pont abból a szerencsétlen sorsú gyerekből mégis egy normális felnőtt lesz."

A statisztikák nem ezt mutatják.

Általában ahol problémás a gyerek,ott a szülők is azok.

Eleve onnan indul a baj,hogy a szülő nem érett a szülői szerepre,mert maga is egy felnőtt testbe zárt gyerek.

Ez generációról,generációra halmozódik.

Mégis milyen esély jár?

Nem tudom,számomra az esély azt jelenti,amikor lehetőséget kap valaki valamire.

De sokan nem kapnak semmire sem lehetőséget.

Ha te egy sokgyerekes családba születsz,ahol a szülők mentális problémákkal vannak tele,te egyben lehetsz biztos,hogy baromi nagy hátránnyal indulsz,azokhoz képest,akik TUDATOSAN vállalták a gyereket.

Na,az ilyen szülők valóban esélyt adnak egy jó életre.Mert ők az indulást hozzáadják,a többi a gyereken múlik.

Van,akinek viszont nem,hogy jót nem tudnak adni,hanem 30-40 évesen egy pszichológusnak kell elmagyarázni nekik,hogy mi siklott félre a nevelésükben,az önértékelésükben,és ezt a hátrányt már nagyon nehéz lesz behozni.

2020. jún. 20. 23:21
 17/25 A kérdező kommentje:

Az akart gyerekek is sokszor lelki sérültek lesznek. Nem tudhatjuk pontosan. Ha valakit örökbe adnak vagy intézetbe kerül, igen, lehet, hogy hátrányból indul, hogy érzelmileg nem kapja meg azt, ami minden gyereknek járna, de az esélyt meg kellene kapnia, mert nem tudhatjuk, hogy kiből mi lesz.

Nekem ez a véleményem.

2020. jún. 20. 23:29
 18/25 LazyJones ***** válasza:
Kérdező, te lány vagy vagy fiú?
2020. jún. 20. 23:53
 19/25 A kérdező kommentje:
Talán meglepő, de lány :)
2020. jún. 21. 00:00
 20/25 LazyJones ***** válasza:
Akkor lehet, érdemes lenne beszélgetned olyan lányokkal és nőkkel, akik túlestek már egy abortuszon. Pasiként előttem nehezebben nyíltak meg, de volt olyan, aki beszélt róla; lehet, neked is érthetőbb lenne a választásuk, az érzelmeik, és a döntés, ami az abortuszig vezetett. Szerintem elenyészően kevés lehet az olyan ember, aki beszélt egy abortuszon átesett nővel, és le mer írni olyat, hogy "leegyszerűsítik, hogy csak egy magzat".
2020. jún. 21. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!