Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA-ban lehetetlen megakadá...

Az USA-ban lehetetlen megakadályozni a fegyveres ámokfutásokat?

Figyelt kérdés

Tegnap ismét történt Texasban egy iskolai lövöldozés, amiben több, mint 20-an meghaltak, főképp gyerekek. Egy hete meg valahol Buffaloban volt hasonló ámokfutás egy bevásárlóközpontban, de számtalan ilyen eset történik az elmúlt években.

Semmit nem lehetne tenni ellen? Tudom, hogy a fegyverlobbi nagyon erős az USA-ban meg a republikánusok is eléggé a zsebükben vannak, de mégis. Hány ember veszítse még az életét azért, mert nem képesek normálisan szabályozni a fegyvertartást? Most már 3D nyomtatóval is lehet gyakorlatilag fegyvert gyártani és nincs komolyabb pszichológiai vizsgálat sem. Mondjuk a polgári lakosság birtokában levő fegverállományt nehéz lenne bevonni, szóval nem tudom van-e erre megoldás.

2022. máj. 25. 09:59
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
76%

Igazából? Nincsen!

Az a CSODA, hogy egy 320 milliós országban ahol úgy veszel lőfegyvert mint nálunk mondjuk porszívót vagy szegélynyírót ott CSAK ENNYI ilyen lövöldözés van.

2022. máj. 25. 10:01
 2/31 anonim ***** válasza:
75%
Lehetetlen... ahol ilyenek a fegyvertartási szabályok, ott ez kódolva van.
2022. máj. 25. 10:25
 3/31 MDaniel98 ***** válasza:
79%
De lehetne, csak a törvényhozói akarat nincs meg hozzá.
2022. máj. 25. 10:26
 4/31 Dzsonszi ***** válasza:
80%
Nem tudnám megmondani mi lenne a megoldás. Az USA-ban olyan régi hagyománya van a fegyvertartásnak, hogy mindenkinek van lassan. Az EU-s szabályok nem hiszem, hogy működnének ott (pedig az itteni szerintem egész jó), mert ha nem engednének minden jöttmentek fegyvert, és aki már addig megvette annak vissza kéne vinnie, nem biztos, hogy megoldódna a dolog, mert pont azok fogják visszavinni, akiknek jogkövető magatartásuk van, és valószínűleg amúgy sem lövöldöznének összevissza. Pont a bűnözők nem fogják visszavinni, és ha ők nekiállnak agyonlőni embereket, akiknek már fegyverük sincs, hogy megvédjék magukat, akkor nem tudom volt-e értelme az egésznek. De kíváncsi vagyok valakinek van-e egy jó ötlete, hogy lehetne ezt megoldani.
2022. máj. 25. 10:47
 5/31 anonim ***** válasza:
71%
Tudom, hogy ez szörnyen hangzik, de szerintem nekik ezzel kell együttélniük. Az persze minden körülmények között gáz, ha a gyerek kezébe a szülő ellenőrzése nélkül kerülhet fegyver, ugyanakkor az ilyen lövöldözéseket én egy leeresztő szelepként látom azon a társadalmon. Az utóbbi időben a világ azon részein, ahol az átlagpolgár nem tarthat fegyvert, sikerült kitermelni egy Hitlert, egy Sztálint, egy Maót, Pol Potot meg egy rakás más diktátort, akiknél esetleg a mai napig nem lehet akár még egy Holocaust-nagyságrendű pontossággal sem megbecsülni, hogy hány halálos áldozatot hoztak a népükre. Megtörténhet ez az USA-ban? Szerintem amíg az átlagembernek lehet fegyvere, addig nem (ezt belátva tökéletesen érthetővé válik az is, hogy miért erőltetik a demokraták a lakosság lefegyverezését, ez a mindenkori politikai vezetésnek érdeke, kivéve a liberális republikánusokat). Ha viszont így marad, akkor lesznek még iskolai lövöldözések, ezt aligha lehet meggátolni. Ez mindig érzékeny téma, csak amikor józan ésszel belegondolunk, ne felejtsük el hozzátenni, hogy az ilyen áldozatok száma még az autóbalesetekben elhunytak számával sem vethető össze, nemhogy egy kommunista népirtáséval, amit az állami túlhatalom rendez a kiszolgáltatott lakosai kárára.
2022. máj. 25. 10:58
 6/31 anonim ***** válasza:
20%

"Az USA-ban lehetetlen megakadályozni a fegyveres ámokfutásokat?"

Mindenhol lehetetlen megakadályozni ahol van hozzá elegendő hülye ámokfutásra hajlamos és fegyver amivel "ámokfuthatnak".

Nem kell hozzá lőfegyver, karddal is lehet embereket ölni vagy késsel, ezt láthattuk itt Európában is sajnos az elmúlt években, ahogy nőtt a hülyék száma.

2022. máj. 25. 11:21
 7/31 Dzsonszi ***** válasza:
89%

"Nem kell hozzá lőfegyver, karddal is lehet embereket ölni vagy késsel"

Ja csak nem mindegy hány embert ölsz meg adott idő alatt. Egy késsel ha nagyon ügyes vagy 3-4 embert elintézel mire mindenki elszalad előled, ezzel szemben ha végigmész egy UZI-val a 4-6on, delután 5kor, akkor lazán megölsz jópár tucat embert, ráadásul sokkal egyszerűbben.

Ez egy annyira rossz érv szokott lenni a fegyvertartók részéről, hogy "dehát késsel is tud ölni". Hát akkor adjunk mindenkinek egy rakétavetőt ezzel a logikával, azzal is ölsz meg ezzel is, nem?

2022. máj. 25. 11:30
 8/31 anonim ***** válasza:
75%

Az Iskola gun free zóna, nem vihetsz be fegyvert. Pont jó helyszín egy lövöldözésre mert biztosra lehetsz, hogy senkinél nem lesz lőfegyver, New york államban az egyik legszigorúbb, a tartásra, és viselésre vonatkozó szabályok, így szintén biztos lehetsz, hogy senki nem fog visszalőni.

De a szemét mainstreem média, csak ezeket az eseteket mutatja be.

2022. máj. 25. 11:47
 9/31 anonim ***** válasza:
88%
Ez mind false flag mint sandy hooks.
2022. máj. 25. 12:07
 10/31 anonim ***** válasza:

#7 Félreértettél. Egyáltalán nem támogatom a fegyvertartást és nem volt ez érv mellette. Szimplán válasz a feltett kérdésre, hogy meg lehet-e akadályozni az ilyen ámokfutásokat.

Nem lehet, ezt te is tudod.

Ahogy nem volt kérdés hogy kevés vagy több áldozat lesz-e.

Az ámokfutó az ámokfutó, az áldozat pedig áldozat.

2022. máj. 25. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!