Csak nekem kezd egyre komolytalanabb lenni oroszország?
Emberség és igazság a mi szintünkön van csak - mit kerdesz vele?
A nagyhatalmak szintjén hol van? Amikor az USA háborúval próbálja terjeszteni a demokráciát ??? Belegondoltál?
(persze a színfalak mögött más a valódi ok)
Pusztán tényszerűen:
És az anyagi világ törvényei között hol van emberség és igazság?
Mert pl. hogy ciánt eszel -> meghalsz objektív tény, nem is vitatkozik rajta senki. De emberség és igazság hol van? Világosíts fel kérlek, szomjazom a tudást.
Te kifejtetted mit számít hogy kinek az oldalán állsz, én pedig elmondtam, hogy én mint egy átlag polgár milyen szemszögből közelítem meg. Ezek a kérdések, hogy hol van ez a nagy hatalmaknál alapból èrtelmetlenek, hisz a nagy hatalmak nem egy ember által irányítottak, persze ezalól vannak kivételek mint oroszország. Te hite vesztett vagy. Mindenki minimálisan is, de kiszolgálja a hazája érdekeit vagy közvetlenül vagy közvetetten a nagy hatalmakét is. Európa, oroszországgal ellenben, tanult a történelemből és legyőzte a diktátorokat, ezzel megteremtve egy szabad európát, egy szabadabb rendszert, ahol nem kell elnyomásban élni. Én hiszek a demokráciában és a szabad életben, ezt pedig európa bizonyos részei megadják, magyarország egyre kevésbé, pont orosz mintára kiépülve folyamatosan, ahol egy ember érdekeit, nézeteit szolgálod ki. És lásd mi lett annak az egy embernek a döntései miatt az országával, amelynek a népét "megakarta védeni"? Egy új vasfüggönyt emeltek fel és egyre magasabbra emelik, a gazdasági szankcióknak és különböző, például sportolókat is büntető lépésekkel rengeteget árt a népének, pusztán azért mert egy ember irányít, mert a vérontást, amit ő saját maga kedzett, vérontással akar befejezni csak mert ebben is nőtt fel, csak mert látta a rendszer bukását amit dicsőitett. Amerika és a nyugat ennek a szöges ellentéte. A nagy hatalmak szintjén is van emberség és igazság csak más mértékben, mivel nem látod a folyamatokat. Egy ország sem tud teljesen tiszta lenni ez tény, viszont a különbségek óriásiak egymás közt.
Az usa milyen háborúval próbálja terjeszteni a demokráciát? Ne gyere nekem a közel-keleti háborúkkal amik úgy kezdődtek, hogy onnan keletről terroristák eltérítettek 4-5 repülőgépet amivel öngyilkos merényletet hajtottak végre és renfeteg ember életét vették el! A keleten is legalább terroristák ellen harcoltak akik alapjáraton a saját ember társaikat támadják pusztán valláai okokból meg származási különbségek miatt. Ugyanazt csinálják kitudja mióta amin európa már átesett. Ráadásul azok a szervezetek veszélyt jelentenek ránk is, legalább megpróbálta a nato és az usa eltakarítani azokat akik véres törvények mentén tiporják sárba az emberi jogokat. Nyáeon kivonultak afganisztánból és milett a vége? A tálibok átvették a vezetést, a nők ismét elnyomásban élnek, nem tanulhatnak, nem dolgozhatnak, fegyveres őrültek mászkálnak az urcán a saját vallásukat is félreértlmezve és nyílvános kivégzéseket hajtanak végre, ha pedig valakit bűncselekményen kapnak rajta, akkor jár a csonkítás. Ha fegyverrel lőnek rád nem ér célba a szép szó, íly módon fegyverrel terjesztheted a demokráciát ami sz*ul hangzik önmagában, a kontextusából kiragadva, nem figyelembe véve a körülményeket. Megpróbáltuk, nem jött össze, maradhat a védekezés a terror támadások ellen, csodás! Ja hogy az usa békés országok ellen nem háborúzott mint orodzország, belegondoltál?? Nem dehogy! Csak pont az a fajta usa/nyugat utáló vagy aki élvezi a szabad élet velejáróit közben nevetséges okokból szidja is azt. Lehet különbséget tenni a nagy hatalmak közt, jelenleg európa és usa a legjobb választás, ha sz*r körülmények közt születsz, itt lesz a legtöbb esélyed ígyis, de aki rossz körülmények közé születik, sehol sem fog boldogulni, erről pedig nem a nagy hatalmak tehetnek. Ez számomra nevetséges mikor 100%-ig végletekben gondolkodik valaki és a megfoghatatlant hibáztatja, vagy mert vele kicseszett az élet, azért már csúnya rossz nagy hatalmak. Elképzelni sem merem milyen álom világról képzelődhetsz.
Te még mindig nem érted de ahogy látom nem is fogod -de nem célom a meggyőzés, mit használna nekem? Én is egy állampolgár szemszögéből közelítem meg, nem jobb és nem rosszabb csak más, nem vagyunk egyformák.
Én tisztába vagyok vele, hogy a jobbik felébe születtem a világnak, nem is panaszkodok, hiszen nagyon jó életem van.
Én nem gondolkodok végletekben, csak a realitásokban. Az baj ha azt szűrted le, hogy utálom az USA-t? Miért kéne? Az is csak egy állam. A kanibálokat se utálom, miért kéne? Az is része a világunknak, nem jó és nem rossz csak más.
Itt nálunk is elnyomás van, csak kisebb a mértéke. Nincs szabad sajtó, választás,bíróság ...stb. Ez is demokrácia, Putyiné is az és mondjuk a németeké is. Mégis mindegyik más :)
Angoloknál is kiderült, hogy Putyin finanszírozta a brexit kampányt a birka nép meg lett vezetve az orránál fogva. Itt is majd utólag tudjuk meg, ha egyáltalán megtudjuk mi miért történik.
Ezek alapján mégis a meggyőzés a célod, hisz leírtad, hogy "nem értem". Csak ugyanúgy erőlteted a te sötét világképed. Nekem úgy tűnik te nem érted. A mondandódzöme azok üres szavakból állnak. "Senki nem hibás de mindenki rossz". "Nem rossz a kannibál mert van".
Ez nem realitás hanem egy sötét vilàgkép felfogása, vagy épp csak ködösítesz. Itt nálunk azért van elnyomás mert orbán a putyini rendszer mintájára építette ki a sajátját. A közmédia előszeretettel épít az orosz állami propaganda média retorikájára és hivatkozik is rá. Ez egyáltalán nem jó mert az állam határozza meg azt, hogy mit láthatsz és melyik kizárólagos szemszögből, holott az orosz hazudik a háború eleje óta sőt. Súlyos provléma ha nem utálod a kannibálokat mert a világunk része, súlyos tévedés ha aztgiszes putyiné demokrácia ahogy is, ha azthiszed ugyanolyan mint a németeké például. Végig kellene nézni, hogyan adják el magukat pénzért emberek és árulják el az országot kvázi, mikor hagyják, hogy orosz kémek beépüljenek. Itt is, lengyelországban és amerikában is buktak le nem kevesen. És láss csodát, európába hozta a háborút putyin, ezeknek az információknak a felhasználásával többek közt. Te nem reálisan látos a világot hanem torzul és sötétnek, mert nincs hited, csak tekintesz a nagy hatalmak felé ahogy próbálod megérteni a világot csak épp nem megy. Realitásnak nevezed azt, hogy ez is, az is, meg amaz is demokrácia, csak épp más. Ez minden csak nem realitás. Még egy kicsit nyisd ki a szemed és vedd figyelembe a hatalmak közti különbséget, mert igen éles a határ.
Szerinted ki háborúzik itt kivel?
Ez az USA háborúja.
Mia a cél?
1. Eladni fegyvereket.
2. Piacot csinálni a palagáznak
3. Rávenni Európát, hogy USA-val kereskedjen elsősorban
4. Rávenni Európát, hogy fegyverkezzen
5. Leválasztani az oroszokat Kínáról
6. Leválasztani Németeket az oroszokról
Erre szemelték ki ukrajnát. Bele kellett rángatni az oroszokat ebbe a háborúba ezzel mind a hat teljesűl. Azt látni kell, hogy min. 4-5 milliárd dollárt beletettek ebbe a projektbe.
Látod, itt hogy Putyinról és ukiról szólnak a fórumok, hírek és mindem hát röhögnek a markukba, hogy a sok vak vitatkozik egymással és észre se veszik mi folyik itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!