Nem értem ezt az egész dolgot mi a gond most a NATO-val ?
Putyin ugye azt mondja , hogy a NATO fegyvereket telepít a Baltikumba és az veszélyes. De könyörgőm a Balkán lakossága nem éri Moszkva lakosságát még azzal a 7000 NATO katonával sem. Komolyan Putyin attól tart, hogy ezek majd lerohanják Oroszországot ?
A rakéták én úgy tudom Nem telepített támadó rakéta fegyvereket Amerika Kelet Európába hanem inkább légvédelmi fegyvereket telepített csak.
Ha meg telepített akkor mi van ? Amerikának és Oroszországnak több mint 6000 atomfegyvere van külön. Nincs az a rakétavédelem ami megfognak ennyi rakétát ha esetleg atomháború lenne. Ott az egész világ menne a levesbe és ilyen esetben teljesen mindegy , hogy Moszkva 2 perc alatt menne a levesbe vagy New York 5 perc alatt. Ez a mindegy kategória. tehát ez nem tűnik valami észszerű indoknak nekem
Az amerikaiak szerinted hogyan viszonyulnának ahhoz, ha pl Oroszország katonai szövetségese lenne Mexikó és oda telepítenének orosz ballisztikus rakétákat???
Ugyanez van pepitában.
"Ennek az egyezménynek mi a neve ?"
Nincs ilyen egyezmény. Szóbeli megállapodások történtek az akkori Szovjetunióval.
Viszont létezik egy Budapesti Memorandum elnevezésű egyezmény (milyen furcsa, ezt itt Budapesten kötötték 1994 dec. 5.-n), amelyet az oroszok is aláírtak, és amely deklarálja Ukrajna függetlenségét és határainak sérthetetlenségét. Cserébe Ukrajna leszerelte a majndem 2000 darabos atomfegyver készletét.
Milyen furcsa, 20 évvel később (2014-ben) ezt az egyezményt éppen az oroszok szegték meg, a Krím elcsatolásával. Az USA akkor jelezte ezt, de persze az oroszok sz@rtak rá...
Most akkor milyen egyezményt is akarnak betartani/betartatni az oroszok? Ami jó nekik, azt tartsa be mindenki, ami nem jó azt meg nyugodtan felrúghatják? Szerintem ez nem így működik, és euzt jó lenne, ha végre megtanulná Oroszország.
Elképzelni bármit el tudok, az más kérdés, hogy ezt nyilván csak azért adták be a ruszkiknak, hogy aláírják a papírokat. De ha olyan fontos lett volna ez az oroszoknak, akkor papírba foglalták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!