Nem hiszem, hogs ertem ezt az egesz kaja meres dolgot. Hogy csinaljatok?
Túlbonyolítod.
Eszek amit megkívánok, de a napi 300g zab fehérjével alap. Ezek mellé számolom azt, amit éppen aznap eszek, amihez kedvem van. Ez lehet túró, hús, pizza, gyros, gyümölcs, mogyoróvajas kenyér, akármi. Rárakom pl a kenyeret a mérlegre, lemérem, rákenem a mogyoróvajat, tudom, hogy kb miből mennyi van benne és összeadom a napi adaghoz. Mondjuk manapság már ezt sem csinálom, mert szemre látom, mi mekkora.
Na, ez meg a másik, amit a #2 írt. Én is érzem, hogy 1 alma meg 1 banán hiába akkora térfogatra, mint 2 uborka, az uborkától nem fogok jól lakni.
Ha meg pl gyrost eszek, azt ránézésre szamolom mondjuk 200g húsnak és 200g kenyérnek meg kis zsírt hozzászámolok. Meg erzem is, hogy ez laktatott, volt vagy x kalória.
Max. akkor farigcsálom a zöldségeket, ha receptem van zöldségételre :D De általában akkor sem.
Egyszerűen mindent mérlegre rakok és felírom (nem dekára eszem a zöldséget, hanem amennyit kívánok). Ma már nem szöszölök annyit a nyers zöldségekkel, minden napra beírok 9 dkg paradicsomot, akkor is, ha jégsalátát, uborkát és paprikát eszem, van akkora rutinom, hogy ne nagyon térjen el a szénhidrát (a kalória eleve nem tud sokat kis mennyiségnél, de nekem a ch fontos, ha nem is kell éppenséggel grammra tudnom).
A számolást a kalóriabázis végzi, bár a MyFittnessPalra is regeltem, csak a bázison vannak a receptjeim és saját, nettó ch-s makróim, kényelmesebb ott. Úgyhogy én csak mérek, beírom az ételeimet (a rendes napjaimon nincs is olyan sok változás, az összetettek pedig úgyis megvannak egyetlen receptként) és annyi.
De ha eléggé hasonlóan eszem mindennap, úgyis sejtem, hogy hogyan állok fehérjével s mi van a kalóriaegyenlegemmel. Azért jobban szeretem tudni.
Nekem mindig extrém nagy macera volt az egész, bonyolult ételeim vannak és sok. Na ezen segít, ha hasonlóak a napok s a zöldségek változásaival nem foglalkozunk, mert felesleges.
Tojást nem mérek, szemre tudom, kb. normál méret-e.
A párom nem számol, de ha ételt visz munkába, az azonos ételnél mindig eléggé egyforma. Eleve a készítésnél méri, hogy mennyi zab és miegymás, a dobozt is mindig ugyanúgy teletölti... Sokat segít, ha megszokott ételeid vannak. Mérni úgyis gyakran kell főzéskor, bár persze attól függ, mi az étel.
Bocs, ha túl részletező lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!