Szerinted pofátlan dolog az ukránoktól, hogy magukénak tartják Kárpátaljánkat?
...csak mert azt a sztálini Szovjetunió csatolta hozzájuk 1945-ben, tehát azon kívül semmi közük nincs hozzá.
Miért nem szolgáltatják akkor vissza azt Magyarországnak jószándékuk jeleként felénk az ukránok ahelyett, hogy az ottani magyarokat elnyomják közösségként, kulturálisan, stb.?
És még örülhetnének is az ukránok annak, hogy azzal a peremvidéki területtel is kisebb lett Ukrajna.
"Majd szóljál, ha a kedves kis Luxemburgod bekerül a G8-ak, vagy akárcsak a G20-ak közé - már ha tudod, hogy mik ezek."
Oroszország is g8. Oroszországban szívesebben élnél, mint Luxemburgban?
"Egyébként meg úgy látszik, teljesen felesleges vitázni veled, ha tökmindegy neked, hogy az ember honnan hozza a tényeket: lexikonból vagy a himnuszból, te azt szépen félresöpröd, mint valami durcás óvodás, és csak a saját agymenéseid lököd mintha te fújnád a passzátszelet is."
Ha ugyanazokat a hülyeségeket ismétled, ne várj más választ.
"Aztán meg ne az internetkommenteket bújjad már, hanem a magyar politikát figyeld: az mikor követelte a határrevíziót legutóbb?"
Hogy jön ez ide? Amúgy nem én bújom a kommenteket. Te válaszolsz már másnap nekem, én ha egy héten feljövök kétszer az már jó :D . Az iróna ember.
"Ha meg szerinted mindenkinek annyit kell birtokolnia, amennyire kiterjed a népessége, Kínának mi köze Tibethez meg az ujgurokhoz, a törököknek a kurdokhoz és megannyi kevert népű országnak mi a létjogosultsága?"
Semmi.
"Azt meg soha nem fogjuk elfogadni, hogy bárkik idejönnek, gyilkolják a magyarokat majd ránkszaporodva elnagyképűsködik az országrészeinket a szomszédos anyaországaik számára. Akkor már tessék egy fejlettebb civilizációt építeni, ami még a magyaroknak is vonzó. De ez a koszlott román meg szláv csürhe csak a sovinizmushoz ért meg a hazudozáshoz."
A szlovákoknak sikerült Magyarországnál élhetőbb helyet létrehozniuk. Amúgy a magyarok nem éppen úgy kezdték, hogy gyilkoltak? Megint az irónia. De a mostani embereknek amúgy sincs semmi köze ahhoz, hogy az őseik mit csináltak.
"És még Indiáról annyit, hogy nem az ország nagysága, hanem a történelmi múlt milyensége (gyarmat volt) és az emberek mentalitása, gondolkodásmódja miatt nagy ott még a szegénység."
Hamis. Indiában a kasztrendszer az oka a dolognak, ami már a gyarmatosítás előtt jelen volt.
"Ha jön oda egy jó vezetés, amely kivakarja a népet ebből (kasztrendszeres babonaságok és hasonlók), akkor jó eséllyel India is a Föld legfejlettebb államai közé fog tartozni."
India sosem fog jólléti állam lenni, amíg ilyen népes ország. Éppen a mérete a kerékkötője. Egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy egységes politikai célokkal rendelkezzen és széleskörű jóllétet biztosítson a népeknek.
"De erre biztosan nem az a megoldás, hogy luxemburgnyi méretűre zsugorítanák területileg, elvágva termőföldjei, tengerpartja és nyersanyaglelőhelyei nagy részétől."
Pedig lehet hogy segítene, ha az etnikumok elkülönülnének és a dravidák meg az árják nem kevernék egymásnak folyton a xart.
"Aztán meg Kanadát, Ausztráliát, Német- és Franciaországot, az USA-t miért nem említetted a fejlettek között, míg Albániát, Macedóniát, Lesothót, Szváziföldet és hasonlókat a fejletleneknél?"
Azért mert én a te állításodat cáfoltam. Én antitézist fogalmaztam meg. A te állításod abszolút, tehát ha már egy példát is hozok ellene, az meg van cáfolva. Én soha nem tettem abszolút kijelentést ezzel kapcsolatban, tehát Macedónia fejletlensége sehogy nem ássa alá az én állításaim. Én azt mondtam, hogy az ország mérete nem határozza meg annak fejlettségét, nem azt, hogy minél kisebb az ország, annál fejlettebb. Tanulj már érvelni egy kicsit.
"Szóval semmi sem támasztja alá azt a ballib fantazmagóriát, hogy a kis országoknak milyen jó dolguk van, míg a nagy területűeknek pedig nem. Ez is csak egy szánalmas népbutítás részetekről, amivel a magyarnyomorító trianoni rablódiktátumot akarjátok lenyeletni a magyar nép torkán."
Hát nem, de én nem is állítottam ilyet :D . Magadat járatod le. Imperialistának lenni 2022 - ben amúgy sem túl nagy reklám.
#41.: "Oroszország is g8. Oroszországban szívesebben élnél, mint Luxemburgban?"
Mivel semmi kedvem egy operettországban élni, ezért igen. Oroszországban is lehet jól élni. Bár nem tudom, miért csak ez a két ország a választék.
De legfőképpen a területileg helyreállt, 325.000 km2-es, vagy legalább 172.000 km2-es magyar hazámban élnék, mint ebben a mostani magyarrezervátumban.
"A szlovákoknak sikerült Magyarországnál élhetőbb helyet létrehozniuk."
Nem sikerült. Ha az volna, akkor Magyarországról vándorolnának oda, hiszen elvileg még nyelvi nehézségekbe sem ütköznénk. Másrészt, láttad már a Dél-szlovákiai putrifalvakat, ahová a cigányokat telepítették?
"Amúgy a magyarok nem éppen úgy kezdték, hogy gyilkoltak?"
Nem gyilkoltunk többet, mint bármely más nép, akár a vikingek vagy akár később a gyarmatosító nyugati országok.
"India sosem fog jólléti állam lenni, amíg ilyen népes ország. Éppen a mérete a kerékkötője. Egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy egységes politikai célokkal rendelkezzen és széleskörű jóllétet biztosítson a népeknek."
Nincs olyan, hogy "túl nagy". És egységes politikai célokat könnyűszerrel lehetne adniuk. Vagy a vezetés lehetne diktatórikusabb vagy monarchistább.
A méret sosem kerékkötő, hanem inkább lehetőségek tárháza: értéktelen föld meg nincs, csak rossz gazda.
"Indiában a kasztrendszer az oka a dolognak, ami már a gyarmatosítás előtt jelen volt."
Akkor tehát mégsem a területi és népességbeli nagyság.
"én nem is állítottam ilyet"
Nem, viszont ez süt a megnyilvánulásaidból: Trianont akarod lenyeletni a magyarsággal a defetista, hazaáruló szövegeddel.
"Amúgy ne beszélj már a magyar népről, téged rohadtul nem a nép érdekel, hanem a föld. Egy imperialista ne népezzen már."
Ne magadból indulj ki, ha rólam van szó: engem az igazságtalanságok zavarnak, azon belül is az, amit magyar hazámmal és népemmel tettek és tesznek. Trianon meg már végképp olyan dolog, amelyet egy igaz magyar ember nem fogadhat el. Meg azt sem, hogy más népek érdekeit akarják a magyaroké elé helyezni, és ezt azok pofátlan módon ki is használják a mi rovásunkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!