Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerinted pofátlan dolog az...

Progizo kérdése:

Szerinted pofátlan dolog az ukránoktól, hogy magukénak tartják Kárpátaljánkat?

Figyelt kérdés

...csak mert azt a sztálini Szovjetunió csatolta hozzájuk 1945-ben, tehát azon kívül semmi közük nincs hozzá.

Miért nem szolgáltatják akkor vissza azt Magyarországnak jószándékuk jeleként felénk az ukránok ahelyett, hogy az ottani magyarokat elnyomják közösségként, kulturálisan, stb.?

És még örülhetnének is az ukránok annak, hogy azzal a peremvidéki területtel is kisebb lett Ukrajna.

2022. febr. 23. 18:18
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"igen, az emberek érdeke a legfontosabb és a magyar embereknek a sajátjai érdeke, nem pedig a területrabló szomszédaié."

Magyarok vagyunk, de elsősorban emnerek, ha neked a magyarságod az emberséged felett áll, akkor bajok vannak. Ezzel az egész magyarságot mocskolod be. Milyen területrabló szomszédok, mond már meg hogy a ma élő ukránok közzül hányan raboltak területet?

"Valamint érdekünk hazánk régi nagyságának, erejének, gazdagságának, jelentőségének minél teljesebb újjáépítése."

Igen, és ennek a revízió az ellentéte, mert azzal csak méginkább süllyed az ország. Ugyanis ha a magyarok bepróbálkoznának Ukrajnával, a szomszédok szétszednének minket és még annyi se maradna az országból, ami most van. Putyin bácsi nem fog ettől megvédeni. Főleg, hogy szerinte a ruszinok oroszok, tehát orosz többségű a terület.

"Tudom, hogy ez ütközik a kis románjaid érdekével, akik meg a Tiszáig akarják tolni nyugati határaikat,"

Addig is fogják, ha amit akarsz mozgásba lép.

"de tetszettek volna erre gondolni, mikor a magyarok országát daraboltátok fel 1920-ban."

Gondoltak rá, de a csúnya franciák, akiket bűnbaknak szoktak a magadfajták használni, meg az angolok nem engedtek többet nekik. Ironikus.

"És ne próbálj meg azzal lerázni, hogy az már régen volt, mert nem az a lényeg, hogy mikor, hanem hogy volt és megoldásra vár."

Ennyi erővel akkor az olaszok meg elmondhatnák ugyanezt rólunk, mint Pannónia legrégebbi kultúrájának leszármazottjai. Hiszen nem az a lényeg mikor volt ugye? Ez baromság a részedről.

"A nemzetiségeket valóban betelepítették ide a török kiűzése után, de azok bizony fosztogató rablógyilkosokként támadták a békés magyar településeket, pl. szabadságharcaink idején."

Ez megtörtént fordítva is. Ott indulva, hogy a magyarok "fosztogató rablógyilkosként" körbeportyázták Európát. A bécsi döntések után Erdélyben pedig válogatás nélkül tisztogattak, terhes nőket, csecsemőkel lőttek agyon. Mindkét oldal csinált ilyeneket.

"Egyébként örülök, hogy elismered: a nemzetiségeink túlnyomó része betelepített jöttment az őslakos magyarság közé."

Nincs jelentőssége. A magyarok is idejöttek.

2022. febr. 27. 17:20
 22/43 anonim ***** válasza:
Ezt ajánlom neked: "Aki embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron.
2022. febr. 27. 17:24
 23/43 A kérdező kommentje:

#21.: Nem érzed szánalmasnak magad, amikor mindig ilyenekkel pattintasz le, hogy "nincs jelentősége", "senkit nem érdekel" és hasonlók?

Aki szelet vet, vihart arat. Azaz: ez a műsor nem jöhetett volna létre, ha nincs Trianon és 1947-es társa.

De további jó küzdelmet neked Nagy-Romániáért, Nagy-Ukrajnáért és a többi sehonnai területrablóért. Jól fizetnek neked júdáspénzben vagy önszorgalomból vagy hazaáruló?

Már bocs a személyeskedésért, de nem tudok mást mondani arra, aki a bűnt és bűnösöket védi, a kifosztott, szétdarabolt magyar hazát meg népét pedig ebben a megnyomorított állapotban akarja örökké tartani.

Szégyen és megvetés legyen az ilyenek osztályrésze!

2022. febr. 27. 19:30
 24/43 A kérdező kommentje:

#22.: Én meg ezt ajánlom neked:

Magyar az, akinek fáj Trianon. (Illyés Gyula)

Ez alapján te mi vagy?

2022. febr. 27. 19:32
 25/43 anonim ***** válasza:

"Nem érzed szánalmasnak magad, amikor mindig ilyenekkel pattintasz le, hogy "nincs jelentősége", "senkit nem érdekel" és hasonlók?"

Ennek semmi köze hozzám, ez a kőkemény valóság. Ha álomvilágban élsz, meghökkentő lehet.

"De további jó küzdelmet neked Nagy-Romániáért, Nagy-Ukrajnáért és a többi sehonnai területrablóért. Jól fizetnek neked júdáspénzben vagy önszorgalomból vagy hazaáruló?"

A hazaáruló te vagy, mert a romantikus képzelgéseid miatt megint tűzbe folytanád a magyarságot, ha cserébe az egódat megvígasztalhatná, hogy elvertük a románokat. Mi több, még embernek is egy utolsó szemét vagy, mert tudatosan dobod el az emberséged a büszkeségért.

Emellett szalmabábozol. Én soha nem mondtam, hogy támogatom Nagy Romániát. Én szerintem a határoknak az etnikai határokon kell lenniük. Ez vonatkozik arra, hogy a felvidéki magyar többségű területeknek Magyarországhoz van jogos tartozása, de a nem magyar többségű Kárpátaljának nem Magyarországhoz. Én szubjektív vagyok, legalábbis próbálok az lenni, ami azt jelenti, hogy a magadfajtánál mindig közelebb leszek az igazsághoz.

"Már bocs a személyeskedésért, de nem tudok mást mondani arra, aki a bűnt és bűnösöket védi, a kifosztott, szétdarabolt magyar hazát meg népét pedig ebben a megnyomorított állapotban akarja örökké tartani."

Azért nem tudsz mást mondani, mert elfogytak az észérveid. Téveszméid vannak, amikhez lányos zavarodban ragaszkodsz most is, felhozod azokat, hogy meggyőzd magad az iagazadról, azzal nem törődve hogy azokat mind megcáfoltam korábban.

"Szégyen és megvetés legyen az ilyenek osztályrésze!"

A szégyent elfogadom, ha a magadfajtától jön. Neked ellenben sokkal rosszab, ugyanis te azokat a férgeket képviseled, akik nagy mohóságukban kirágták az ország tövét. A nemeseket, akik nem mentek el Muhira, mert meg voltak sértődve, hogy Béla korlátozta a jogaikat és tudod... úgy viselkedett mint egy király, nem mint egy báb. Te képviseled a Horthystákat, akik nem csak az emberségüket adták el, de emelett másodjára is elintézték nekünk az elcsatolást. Te vagy az, aki képes lenne egész Európát a magyarokra uszítani, ha Putyin belengetné Kárpátalját, ezzel teljesen elzárva a magyarságot bármilyen fényes jövőtől. Te divatmagyar vagy. Neked a címek, a nevek és a papírra rajzolt csíkok a fontosak.

2022. febr. 27. 21:29
 26/43 anonim ***** válasza:
24. Az a kérdés, hogy miért fáj. Neked azért, mert a románok nyertek és mert a térképen nem tudod megmutatni a külföldieknek milyen szépen illeszkedik az ország a Kárpátokhoz, nekem mert magyarok élnek kompromisszumokat kötve ott, ahol simán lehetnének az ország részei is, de a szomszédok egy négyzetmétert sem engednek, mert a magadfajták egyből lerohannák őket a lengyel határig, a Fekete - tengerig. Aki nem képes kompromisszumra, az semmit sem nyer.
2022. febr. 27. 21:34
 27/43 A kérdező kommentje:

#26.: figyelj, kisgyerek, kompromisszumnak ott voltak a Bécsi Döntések. Az 1941-es határaink lefedték az etnikai határainkat, Kárpátaljástúl. Ezt a sztálini Szovjetunió zúzta szét 1947-ben, miközben több ezer magyart hurcoltak el és gyilkoltak le ott a vörösök. Azt írod:

"határoknak az etnikai határokon kell lenniük. Ez vonatkozik arra, hogy a felvidéki magyar többségű területeknek Magyarországhoz van jogos tartozása"

No, és akkor mit teszel azért, hogy ez be is következzen? Elhallgattatod a revizionistákat, mint a török nacionalistákat? Azok közül mennyien hajlanak már a független Kurdisztán létrehozására szavaid után?

És milyen alapon jótékonykodod el másoknak Magyarország többi területét? Ne add az ártatlant, mert aki a szomszédos területrablók malmára hajtja a vizet, az nem hazaszerető magyar, hanem olyan bitang, mint annakidején országvesztő Károlyi Mihály, Kun Béla, Linder Béla, Jászi Oszkár és társai voltak.

2022. febr. 28. 14:03
 28/43 A kérdező kommentje:

És figyelj csak, mutassál már nekem ehhez hasonló gaztetteket, amiket a magyarok követtek el "szegény" nemzetiségekkel szemben.

Én a teljesség igénye nélkül közzéteszek itt néhány hivatkozást azokról a gaztettekről, amiket kedvenc szomszédaink követtek el a magyarság ellen:

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. febr. 28. 14:12
 29/43 anonim ***** válasza:

"figyelj, kisgyerek, kompromisszumnak ott voltak a Bécsi Döntések. Az 1941-es határaink lefedték az etnikai határainkat, Kárpátaljástúl."

Miért hazudsz? Ezek voltak az etnikai határok az I. Világháború előtt:

[link]

Ezek voltak a határok a Bécsi döntések után:

[link]

Amint látod, nem illeszkedik itt sem.

"Ezt a sztálini Szovjetunió zúzta szét 1947-ben, miközben több ezer magyart hurcoltak el és gyilkoltak le ott a vörösök."

Megint hazudsz. Amint látod a Bécsi döntések után sem volt magyar többségű Kárpátalja.

"No, és akkor mit teszel azért, hogy ez be is következzen? Elhallgattatod a revizionistákat, mint a török nacionalistákat?"

Barátom te nem vagy revizionista, te irredentista vagy, hatalmas a külömbség.

"Azok közül mennyien hajlanak már a független Kurdisztán létrehozására szavaid után?"

Az elfogult embereket nem egyszerű meggyőzni. Ez nem is célom. Az a célom, hogy ha ezeket egy harmadik személy elolvassa, akkor rálásson a valóságra, és megismerje a hazugságokat.

"És milyen alapon jótékonykodod el másoknak Magyarország többi területét?"

Te miről beszélsz? Magyarország semmilyen területét nem adnám oda a szomszédoknak. Történelemről van szó.

"Ne add az ártatlant, mert aki a szomszédos területrablók malmára hajtja a vizet, az nem hazaszerető magyar, hanem olyan bitang, mint annakidején országvesztő Károlyi Mihály, Kun Béla, Linder Béla, Jászi Oszkár és társai voltak."

Ez megint szalmabáb. Milyen malmára hajtom a vizet a szomszédoknak? Te tényleg ennyire hülye vagy? Ember, azok a területek már 100 éve elszakadtak, te meg úgy csinálsz, mintha még az ország részei lennének és én most akarnám odaadni azokat. Nézd meg az első térképet, amit linkeltem, a piros terület az, ahogy én csináltam volna. Székelyföldet meg autonómmá tettem volna.

"És figyelj csak, mutassál már nekem ehhez hasonló gaztetteket, amiket a magyarok követtek el "szegény" nemzetiségekkel szemben."

Hát jó, de falrahányt borsó, mert szerinted úgyis hamisítvány lesz, de itt van:

*The establishment of Hungarian rule met with insurgency on part of the non-Hungarian population in some places and retaliation of the Hungarian forces was labelled war crimes such as Ip and Treznea massacres in Northern Transylvania (directed against Romanians) or Bačka, where Hungarian military between 1941 and 1944 deported or killed 19,573 civilians,[11] mainly Serbs and Jews, but also Hungarians who did not collaborate with the new authorities. About 56,000 people were also expelled from Bačka.[12]*

[link]

Trezneáról:

*Most evidence points towards the local noble Ferenc Bay who lost a large part of his estates to peasants in the 1920s, as most of the violence was directed towards the peasants living on his former estate.[2]*

Nem mondhatod, hogy elfogult forrás, mert ezt is leírja:

"According to some historians, several Hungarian inhabitants of the village tried to stop the massacre, but they were themselves chased and beaten. Other source (Doctor Ioan Pușcaș) recalled that his knowledge of Hungarian and two Hungarian women from the village saved him from certain death.[5]"

De a Bácskai mészárlásba is bele lehetne menni.

Igazából nem is tudom, hogy lehet valaki annyira elfogult, hogy tagadja ezeket, miközben MINDENKI csinált hasonlót. Miért pont a magyarok lennének a kivételek? Vagy te talán csak végletekben vagy képes számolni? Elárulom, a valóságban általában nincs fekete és fehér, hanem a szürke árnyalatai. Mindenhol felütötte a fejét az emberi természet sötét oldala, ahol volt ember. Aki nem mesekönyvekből tanulta a történelmet, annak ezt tudnia kéne. Ha magyar és magyar között is volt példa hasonlóra, akkor honnan veszed, hogy más népek fele senkinek sem ártott a magyar?

2022. febr. 28. 14:54
 30/43 anonim ***** válasza:
Elírtam, a sárga területek jelölik az első térképen a magyarokat.
2022. febr. 28. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!