Az oltatlanok korlátozása a világban helyes, vagy helytelen szerinted?
Azért helytelen mert
-ők sosem kértek semmilyen korlátozást.
-mink is felvehetjük az oltást ha akarjuk,nem zárja el előlünk senki.
A kormányok építették le az eü-t, mert ha szerintük csak 60%-os a kórházi ágyak kihasználtsága akkor az pocsékolás,és az ágyakat meg kell szüntetni.nincs tartalék a rendszerben,ez a baj.az a 700 lélegeztetőgép amit most használnak egyáltalán nem sok országos szinten.
Azért helyes, mert:
- őket védjük
Nem állhat le a világ, és mivel most már vannak oltások, nem egy egész társadalmat kellene korlátozni, hanem a kisebbséget. Mindent ismét védettségihez kötnék, egyedül csak melóba járhatnának. Bevezetném a kijárási tilalmat is az oltatlanoknak.
Az oltottak ugyanúgy elkapják a fertőzést, megbetegszenek és terjesztik tovább.
Ami a legrosszabb, hogy mindenféle teszt nélkül elmehetnek fogorvoshoz vagy mehetnek bulizni koncertre, az nem számít hogy ezeken a helyeken is szanaszét prüszkökhetik a vírust, csak az a lényeg hogy meglegyen az oltókártyájuk.
"Azért helytelen mert nem lehet valakit világnézetileg diszkriminálni, benne van az alkotmányban."
Ebben igazad van, csakhogy, ha veszélyeztetik mások egészségét, akkor ez nem ugyanaz a kategória, mintha valakit pl. vallási okok miatt diszkriminálnának.
Olyan fejlett nép, mint a svájciak, már be sem engedik az oltatlanokat, az osztrákoknál pedig bejelentették a kötelező oltást.
Mivel az oltásellenesek az oltottakkal élnek egy közösségben, ezért ez nem csak az ő ügyük.
A téma megítélése szerintem meglehetősen nehéz.
“A tèma megítélése meglehetősen nehéz.”
A te esetedben ,ahogy làtom,ez nem teljesen igaz…
Egyértelmű,hogy melyik oldalon állsz és ezt elég könnyedén sikerült is kinyilatkoztatnod.
Egyébként meg borzasztó,hogy mennyire sok a megvezethető ember ,még másfêl év után is,és termèszetesen egyáltalán nem helyes bármifèle diszkrimináció bevezetése,alkalmazása oltatlanok körèben.
Sokáig oltatlan voltam én is, kiálltam az oltatlanság mellett is. Szóval nagyjából tudom, hogy ők miként gondolkodnak.
A diszkrimináció valóban nem helyes, de az sem helyes, ha ők maguk terjesztik a fertőzést. Rendben van, ha ők nem akarnak oltást, de akkor otthon maradnak? Ugye nem? Innentől már nem magánügy, és nem is tekinthető diszkriminációnak a korlátozás. Mert ennyi erővel egy dohányos is mondhatná, hogy őt diszkriminálják azzal, hogy nem gyújthat rá ott, ahol egy nem dohányos megihat egy narancslevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!