Miért van ekkora botrány Európában a melegtörvény miatt?
#25, így már értem, ugyanakkor nem helyes párhuzam. A rokkantak azért kapnak kevesebb pénzt, mert kevesebb értéket termelnek, nem azért mert kisebbség. A dolgozó ember a munkájáért kap juttatást, a rokkant pedig segítséget kap, mert nem tudja magát eltartani. Ez nem lenne másképpen akkor sem, ha a rokkantak lennének többen. Ezért nem értettem, hogy jött ez ide.
Ha a rokkantakkal akarjuk a meleg kérdést párhuzamba állítani, akkor az úgy nézne ki, hogy adott néhány ember, aki testi fogyatékkal, rokkantsággal született, amiért sokan gúnyolják, az utcán megszólják a tolószékéért, és azt mondják, hogy a sztómájával mondjuk ne menjen strandra, mert zavar másokat. Otthon a négy fal között azt csinál, amit akar, de ne mutogassa a strandon a gusztustalan zacskóját.
Erre a rokkantak azt mondják, hogy figyelj már, attól, hogy nekem sztóma lóg ki az oldalamból, még ugyanolyan ember vagyok, mint te, hadd menjek már ki a strandra. Nem ártok neked semmit, hagyjál békén, ne gúnyolj, ne bámulj, csak fogadd el, hogy én is vagyok.
Erre nyilván lehet azt mondani, hogy barátom, mi vagyunk többen, törődj bele, de mi lenne ha ebben az esetben nem ezt mondanánk? A többségben élő, rokkantságtól mentes embereknek kerülne BÁRMIBE, hogy elfogadja, hogy van ott egy sztómás csávó? Szerintem nem, őneki meg a világot váltaná meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!