Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akik nem szereik a muszlimokat...

Akik nem szereik a muszlimokat, azok miben tévednek?

Figyelt kérdés
Abban tévednek, hogy azt hiszik:

2021. febr. 18. 18:37
 131/147 anonim ***** válasza:
93%

Atyaisten, ez a 130-as teljesen retardált!

Hoz egy csomó KIRAGADOTT mondatot, sőt félmondatot a Koránból, azt állitván, hogy a részek a tudományra buzditanak. Szintiszta HAZUGSÁG. A részleteknek SEMMI KÖZE a tudományra való felszólitáshoz, hanem kivétel nélkül mindegyik vallási propaganda.

Nézzük mindjárt az első "idézetet", ami persze csak egy kiragadott mondat.

" 9/11 És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír."

A 9. szúra ezen része a zsidók téritésével foglalkozik, vádaskodásokkal és fenyegetésekkel próbálja őket a muzulmán hitre tériteni. De aztán persze a "mézes madzag" sem marad el. A 11. vers igy szól:

"Ám ha megbánást mutatnak, és elvégzik az imát, és megfizetik a szégyenadót (vagyis ha áttérnek) akkor testvéreitek ők a vallásban. És mi (a muzulmánok) megmagyarázzuk a kinyilatkozásokat a népnek, mely tud."

"a népnek, mely tud" - utalás a zsidók szent könyveire.

A hozzászóló által hozott további "példák" is ugyanebben a szellemben kiragadott részek a vallási propagandából.

2021. márc. 3. 20:47
 132/147 anonim ***** válasza:
62%

Te vagy retardált. Mindegyik versnek ugyanaz a mondanivalója. Használd az eszed. Vallási propaganda persze :)

41/53 És megmutatjuk nekik a jeleinket a világűrben, a földön, és saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez az igazság.

A világűr, a föld, és maga az ember vallási propaganda szerinted ? :) Egy fanatikus agyhalott kereszténytől nem is várható más, mikor szembesítik az igazsággal.

A 9/11-es versben is tudásról ír. Mindegy hogy az a természettudomány terén vagy vallás terén vagy bármi más téren.

2021. márc. 3. 21:42
 133/147 anonim ***** válasza:
89%

Te ennyire hülye vagy, vagy minket nézel annak?

A 41/53 szövege (is) igenis vallási propaganda:

"Mi meg fogjuk mutatni nekik a jeleinket (arról, hogy a Korán Allah kinyilatkoztatása) a horizontokon (az iszlám horizontja idegen földek meghóditása által nagyobb és nagyobb lesz) és önmagukban, mig világossá válik a számukra, hogy a Korán az igazság. Talán nem elég, hogy a te Urad minden dolgok Tanúja?"

2021. márc. 4. 16:01
 134/147 anonim ***** válasza:
0%
Te tényleg retardált vagy. Szó nincs ilyesmiről a versben. 41/53-ban azt írja hogy aki bizonytalan Isten létezésében az tanulmányozza a körülötte lévő világot, az élőlényeket, önmagát és meg lesz a bizonyíték. Erre te azt mondod idegen földek meghódítása ? :) Egy fanatikus kereszténytől nem is várható más mint a gátlástalan hazudozás.
2021. márc. 4. 16:08
 135/147 anonim ***** válasza:
100%

Itt van a részlet

[link]

2021. márc. 4. 17:29
 136/147 Lux morulus ***** válasza:
92%
Semmiben nem tévednek, te kis csalafinta.😎
2021. márc. 11. 00:27
 137/147 anonim ***** válasza:
89%

129.

"Vannak elmaradott országok, térségek. De nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy a muszlimok elmaradottak."

De ki lehet, statisztikailag ki lehet jelenteni. De ezen érved alapján amúgy sem nem elmaradottnak, hanem vezető tudományos csoportnak kéne lenniük, de nem azok.

"Akkor magyarország azért elmaradott a nyugathoz képest mert keresztény? Végülis lehet."

A magyarság a kommunista rendszerek miatt elmaradott és a korrupció miatt. Ez inkább mentalitás kérdése.

"Volt pl egy műsor, amiben a világ már 3000-ben járt, mármint a jövőben. De valójában nem a jövőbe utaztak, hanem egy párhuzamos világba, ahol a kereszténység soha se létezett..."

Egy műsor... párhuzamos világokkal. Mennyi párhuzamos világban jártak a készítők, hogy ezt így tudják?

2021. márc. 11. 19:15
 138/147 anonim ***** válasza:
49%

130.

"9/11 És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír."

Ez egy vallási utalás. Itt a tudás alatt a muszlim vallásról van szó. Hogy ők megmagyarázzák Allah jeleit. Ez ráadásul nem is felszólítás.

"És megmutatjuk nekik a jeleinket a világűrben, a földön, és saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez az igazság."

Dettó vallási tanítás.

"Vajon nem vették még szemügyre az egek és a föld birodalmát, s mindazt, amit Allah teremtett"

Még mindig semmi konkrét felszólítás. Továbbra is teológiai megközelítés.

Az összes is teológiai.

"Az hogy elfoglalnak egy fejlett államot nem jelenti azt hogy ettől ők is fejlettek lesznek."

Ebben az esetben igen. A törökök is így lettek fejlettek.

"Ha ragaszkodsz a hülyeségeidhez, magadat teszed nevetségessé. Ha ez jó neked, te bajod."

Ha ragaszkodsz a hülyeségeidhez, magadat teszed nevetségessé. Ha ez jó neked, te bajod.

"A Bibliai viszont tele van tudományosan téves állítással. Például azt írja a növények előbb lettek mint a Nap és sok más ilyen tudományosan téves állítást találsz."

Szerinted hány ilyen van a Koránban is te szerencsétlen? A Korán meg azt írja, hogy a föld a víz megszilárdult hullámaiból lett.

"Teljesen egyértelmű hogy a kereszténység megjelenése visszaesést okozott, gátolta a fejlődést és csak akkor kezdett fejlődni Európa mikor szakítani kezdtek a kereszténységgel."

Európa az utóbbi 100 évben szakított a kereszténységgel. Akkor előtte nem is fejlődött? Az miért van, hogy Newton, Tesla, Linné és Descartes is keresztény volt akkor?

"Ahogy írtam, vicces hogy nem foglalkozol a jelenlegi keresztény világ vallásos de elmaradott részével mint az afrikai keresztény országok vagy közép és dél amerikai országokkal, csak a fejlett Európai országokkal amik egyébként nagyrészt már nem is keresztények."

Foglalkoztam velük. Csak már megint játszod itt a megmondóembert. Elmondtam, hogy Afrika elmaradottsága elsősorban a gyarmatosításnak köszönhető. Amúgy vicces, hogy te arra nem válaszoltál, hogy a vallásosabb emberek a muszlimok között sem a legműveltebbek. Ez nem egyedül a kereszténységről mondható el.

"Ha pedig összességében nézzük lehet nem is fejlettebb a mai keresztény világ a muszlim világnál."

A keresztény világ a végleteket képviseli. A muszlimok a medián. Ezt én is elmondtam.

2021. márc. 11. 19:30
 139/147 anonim ***** válasza:
58%

"Az miért van, hogy Newton, Tesla, Linné és Descartes is keresztény volt akkor?"

Tévedés, egyik se valódi keresztény. Akkor én is keresztény vagyok, mert régebben ünnepeltem a karácsonyt meg a húsvétot.

Azok is kb annyira keresztények.

Utolsó mi ez a nagy keresztény hadjárat?

"A magyarság a kommunista rendszerek miatt elmaradott és a korrupció miatt. Ez inkább mentalitás kérdése."

Hát kifogás meg magyarázat az mindig van.

"Egy műsor... párhuzamos világokkal. Mennyi párhuzamos világban jártak a készítők, hogy ezt így tudják?"

Egyszerű tény, de egy fanatikus kereszténynek semmit se lehet megmagyarázni.

2021. márc. 12. 09:28
 140/147 anonim ***** válasza:
6%

"Ez egy vallási utalás. Itt a tudás alatt a muszlim vallásról van szó. Hogy ők megmagyarázzák Allah jeleit. Ez ráadásul nem is felszólítás."

Teljesen mindegy. A versben arról van szó hogy ha tudással rendelkezel akkor érteni fogod.

"Dettó vallási tanítás."

Mi az hogy vallási tanítás te agyhalott? A világűr, a föld, és maga az emberi teológiai tanítás?

"Még mindig semmi konkrét felszólítás. Továbbra is teológiai megközelítés."

Szerintem maradjunk annyiban hogy agyhalott vagy. És ezeken kívül még mutattam még 3-4 verset és még van több is.

"Ebben az esetben igen. A törökök is így lettek fejlettek."

Ez sem igaz. A törökök korábban is kapcsolatba kerültek fejlettebb államokkal de ők mégsem fejlődtek csak mikor áttértek az iszlámra. Az araboknál szintén az iszlám hozta el a fejlődést, pedig előtte bejárták az egész térséget.

"Szerinted hány ilyen van a Koránban is te szerencsétlen? A Korán meg azt írja, hogy a föld a víz megszilárdult hullámaiból lett."

Nem ír ilyet a Korán te szerencsétlen.

"Európa az utóbbi 100 évben szakított a kereszténységgel. Akkor előtte nem is fejlődött? Az miért van, hogy Newton, Tesla, Linné és Descartes is keresztény volt akkor?"

Európa 300 éve elkezdett szakítani a kereszténységgel. Az utóbbi 100 évben csak felgyorsult.

"Foglalkoztam velük. Csak már megint játszod itt a megmondóembert. Elmondtam, hogy Afrika elmaradottsága elsősorban a gyarmatosításnak köszönhető. Amúgy vicces, hogy te arra nem válaszoltál, hogy a vallásosabb emberek a muszlimok között sem a legműveltebbek. Ez nem egyedül a kereszténységről mondható el."

Teljesen mindegy minek köszönhető. Ma a keresztény világ nagyobb része fejletlen, szegény. A fejlett része pedig már nem is mondható kereszténynek, lásd Észak- és Nyugat-Európa.

Ha valaki tényleg vallásos muszlim akkor művelt is kell hogy legyen mert a Korán előírja a tanulást, tudományokkal való foglalkozást.

"A keresztény világ a végleteket képviseli. A muszlimok a medián. Ezt én is elmondtam."

Én pedig azt mondtam összességében a mai keresztény világ nem fejlettebb a muszlim világnál.

2021. márc. 12. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!