Ezt csak én nem értem?
Szóval van egy cikk,
"A héten elején kiszivárgott egy rakás olyan cég neve, akik érintettek voltak a napokban ismertté vált SolarWinds töréssorozatban. Utóbbival kapcsolatban eddig csak a Microsoft, a VMware, valamint az amerikai kormányzat egy rakás hivatala ismerte el érintettségét, de most kiderült, hogy az ismertebb technológiai vállalatok közül többek között az Nvidia-hoz, az Intel-hez, valamint a Cisco-hoz, a Fujitsu-hoz és a SAP-hoz is behatoltak a feltételezések szerint az orosz kormányzat által pénzelt támadók."
Ebből a következő rész:
"behatoltak a feltételezések szerint az orosz kormányzat által pénzelt támadók"
Ennek miért nincsenek következményei, miért nem kérik ezért őket számon..?
Jogállamban feltételezések alapján nem szoktak senkit számonkérni.
Ha lesz egyértelmű bizonyíték azt nyilvánosságra kell hozni.
"feltételezések szerint "
Te ennek érted a jelentését? :XD
"számonkérés" szinonimái:
felmérő, kollokvium, szigorlat, vizsga...
Azaz máshogy mondva FELMÉRIK vagy kiVIZSGÁLJÁK hogy valóban "orosz kormányzat által pénzelt támadók"-ról van szó.
Nem. A feltételezés (esetleg gyanú) után a nyomozási szakasz jön. Ha az eredményre vezet, akkor lesz belőle vádemelés, tárgyalás, és ha úgy alakul, akkor "számonkérés" vagyis ítélet és büntetés.
Szóval a válaszra még sok-sok-sok-sok ideig fogsz várni. Addig meg kövesd a témát, mert a sajtó ritkán teszi.
Most mondánám, hogy ezt a választ szóra sem méltatom, viszont
"felmérő, kollokvium, szigorlat, vizsga, megmérettetés, felelés, egzámen, felmérés, dolgozat, doga"
Még ha ezt nem sikerül megérteni, akkor sajnálom, nem az én szellemi bizonylatom.
A tanár számon kéri az anyagot amit feladott mára.
=
A tanár felméri/megvizsgálja/dolgozatot írat a feladott anyagból.
Tehát, arra kíváncsi a tanár hogy megtanultam-e az anyagot.
Ha a kérdésem az, hogy "miért nem kérik ezért őket számon"
Az máshogy megfogalmazva így néz(het) ki: "miért nem vizsgálják ki az esetet" - csak így kevésbé Magyaros.
A feltételezés (esetleg gyanú) után a nyomozási szakasz jön.
rendben, ez megvan
"a feltételezések szerint az orosz kormányzat által pénzelt támadók."
Ha az eredményre vezet, akkor lesz belőle vádemelés, tárgyalás, és ha úgy alakul, akkor "számonkérés" vagyis ítélet és büntetés.
Nem, ha eredmény születik, annak lehet negatív eredménye is. (De ez most nem lényeges)
"és ha úgy alakul, akkor "számonkérés" vagyis ítélet és büntetés."
számonkérés helyére, most ezeket próbáld meg behelyettesíteni
"felmérő, kollokvium, szigorlat, vizsga, megmérettetés, felelés, egzámen, felmérés, dolgozat, doga"
És rájössz, hogy butaságot mondtál.
Nincs igazad, de tulajdonképpen mire vagy kíváncsi? Nem arra, hogy megbüntetik-e a tetteseket?
Ha csak a szótárazáson és kekeckedésen van a hangsúly, akkor menj át a myagyar nyelv kategóriába! Legalább ott tanulnál valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!