Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Argentínában, Uruguayban vagy...

Argentínában, Uruguayban vagy Chilében magasabb az életszínvonal mint Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

GDP/fő alapján Uruguay előttünk van. Chile sem sokban marad el. De ezek szimplán nyers adatok.

Mi a valóság? Budapest vagy Buenos Aires a jobb? Győr vagy Rosario? Szeged vagy Córdoba? Montevideo vagy Debrecen? Stb

A 4 ország közül melyik a leginkább élhetőbb?

2020. ápr. 30. 23:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez itt lévők többsége soha életében nem volt még Európán kívül :D

Uruguayban éltem kb 3 évet,a fizetések hasonlóak mint itt viszont az árak kb 1,5-2x akkorák.

Én se szeretem Magyarországot de elismerem,hogy gyakorlatilag mindegyik dél-amerikai országnál élhetőbb,onnan egyedül Chile az ami európai mércével is élhető ország.

Ez az ember aki Honduras-al példálózik szerintem soha életében nem tetti ki a lábát Európán kívülre.

Bocsi csak tényleg félelmetes mennyi olyan okoskodik itt aki soha életében nem volt ott.

Miért kell hozzászólni ha soha nem voltál ott? :D

Honduras világszinten az egyik legrosszabb,az egyik legtöbb gyilkossággal,amikor ott voltam 2 hetet figyelni kellett,hogy hol van bandaháború,egy tipikus shithole country :D

Amúgy,hogy olyan is válaszoljon a kérdésedre aki járt is ezekben az országokban:

Chile simán jó és európaias

Uruguay szerintem érezhetően rosszabb mint Magyarország de nem sokkal,olyan Bulgária szint.Amikor ott voltam akkor a fizuk kb hasonlók voltak viszont az árak tényleg a horror kategória,Svájc olcsóbb volt kb.

Argentína egyértelműen visszamaradottabbak volt,bár Buenos Airesben vannak nagyon klassz részek.

Képeket is tudok mutatni vagy segíteni ha kell vmi C:

Amúgy bocsi csak ezeken tényleg ki tudok akadni.

A legtöbb magyar/kelet-európai kb 1 hónap után sírva menekülne egy fekete-afrikai vagy latin-amerikai átlagos országból.

Én se szeretem Magyarországot,nem is ott élek hanem egy szomszédos országban de attól még személyesen is tapasztaltam,hogy pl egy Budapest vagy Szeged más kontinensen simán az egyik legszuperebb helyek lennének.

2020. máj. 2. 14:27
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ami igaz:Ha nagyon jó szakmád van akkor azt egy harmadik világbeli országban jobban megfizetik mint Európában mert kell a munkaerő amiből ott alig van.

Lásd francia orvosok,akik Beninben többet keresnek mint Franciaországban.

2020. máj. 2. 14:32
 13/36 A kérdező kommentje:

#14-es

Mivel magyarázható hogy ebben a 3 országban magasabbak az árak mint kis hazánkban?

2020. máj. 2. 17:44
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
17:44: a válaszoló csak Uruguayt említette, hogy ott magasabbak. Mondjuk, engem is érdekelne, hogy miért.
2020. máj. 2. 17:55
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

14:27: egyébként nem kell ahhoz odautazni, hogy az ember tisztában legyen a helyzettel. Én sem voltam még Európán kívül, mégis tudom, hogy Honduras egy szánalmas nyomortanya; illetve hogy a kérdező által felsorolt országok nagyjából a mi szintünkön mozognak: Chile kicsit fölötte, a másik kettő kicsit alatta.

Viszont úgy tűnik, Chilében is vannak megoldatlan problémák, amekkora balhékat ott tavaly ősszel rendeztek. Argentina folyamatosan gazdasági válságban van, Uruguay viszont békés. Részemről én is szívesen laknék ott legalább három évet.

2020. máj. 2. 18:01
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Chiléhez még annyit fűznék hozzá, hogy az ottani tél idején voltam kint Santiagoban, ugyanúgy 0 körül mozgott a hőmérséklet mint itthon. Az ottani átlag lakásokban nincs fűtés. És nem csak a mi lakásunkban nem volt, hanem az egész társasházban nem. Megjegyzem az egy elég modern kis társasház volt a város közepén. Az ott élők is elmondták, hogy ez teljesen átlagos. A helyiek úgy vannak vele, hogy nyáron úgysem kell, a telet meg átvészelik valahogy. Ezért gondolom, hogy nehéz összehasonlítani az életszínvonalat például. :D A helyiek simán elfagyoskodnak, de egy magyar ember megfagy és szalad hősugárzóért.
2020. máj. 2. 23:18
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok butaságot mondani,hogy miért drága de nekem azt mondta egy ottani ismerős akkor,hogy majdnem mindent importálni kell.

Amúgy ha nem hiszitek nyugodtan néézetek utána,meglepő mennyire drágaság van ott de nem csak Uruguayban hanem pl Argentína is lényegesen drágább mint Magyarország vagy Afrikában Angola is elég kemény.Ez egy full nagy kamu,hogy a Európán kívül milyen olcsó minden de nyugodtan nézzetek utána ha nem hiszitek.

Amúgy,ahogy az előttem lévő írta:ha nagyon kell hasonlítgatni akkor azt mondanám,hogy Chile egy kicsit jobb mint Magyarország, Uruguay kicsit rosszabb,Argentína meg simán rosszabb a borzalmas gazdasága miatt kb mindig csőd közeli állapot van.

2020. máj. 3. 01:53
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Viszont Chile-ről csak hallottam,soha nem voltam ott.
2020. máj. 3. 01:55
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

"bármerre indulunk Észak-Amerika vagy Ausztrália kivételével, nem lesz teljes az európai ember komfortja és biztonságérzete"

Igen? Japán, Dél-Korea, Kínai Köztársaság? Mind a három nagyságrendekkel biztonságosabb mint Ausztrália vagy Észak-Amerika bármelyik országa.

2020. máj. 7. 11:38
 20/36 anonim ***** válasza:
92%
Japán meg Dél-Korea még azt mondom oké, de Kínát nem említeném egy soron Európával. A vuhani piacról bejátszott képek nem európai színvonalat sugároztak.
2020. máj. 7. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!