Argentínában, Uruguayban vagy Chilében magasabb az életszínvonal mint Magyarországon?
GDP/fő alapján Uruguay előttünk van. Chile sem sokban marad el. De ezek szimplán nyers adatok.
Mi a valóság? Budapest vagy Buenos Aires a jobb? Győr vagy Rosario? Szeged vagy Córdoba? Montevideo vagy Debrecen? Stb
A 4 ország közül melyik a leginkább élhetőbb?
Argentínába nagy az optimizmus, de a focin kívül csak csóróság van, minden gyamratát elvesztette már, viszont sajátos ország sajátos öntudattal.
Brazília rettenetes a közbiztonság miatt, rengeteg a gyilkosság.
Chiléről semmit se hallottam. De különleges lehet az éghajlata, és sok az ufoészlelés.
Én voltam Chilében, kényelmesebbnek, biztonságosabbnak és olcsóbbnak éreztem az életet itthon. Hosszabb ideig éltem ott tanulmányi útnak köszönhetően, így beleláttam a mindennapokba is. Elvileg az egyik legfejlettebb dél-amerikai ország, de európai ember számára még mindig furcsa. Nehéz így összehasonlítani, más világ, más kultúra. Piszkosabb, büdösebb, a fejlettebb és fejletlenebb részei a fővárosnak kontrasztosan váltakoznak. A modern üzleti negyedet alig elhagyva már pokrócon árulnak a szegényebbek, bevándorlók.
Persze lehet ők ugyanezt mondanák ha idejönnének, mint én. Bár akárki akármit mond, szerintem az európai kultúra a legtisztább és legrendezettebb, bármerre indulunk Észak-Amerika vagy Ausztrália kivételével, nem lesz teljes az európai ember komfortja és biztonságérzete.
"" Azért akik itt fekete afrikai országgal meg Hondurassal példáloznak, megnézném ott őket. Szerintem 1 hét után szaladnának haza. Lehet, hogy a GDP magasabb, de az életminőség biztosan nem. A GDP nem életminőségi mutató.""
Honduras a második legélhetőbb ország Közép-Amerikában. Simán elképzelhetőnek tartom hogy jobb az életminőség ott mint Magyarországon.
18:07: hogy vagy képes ekkora baromságot írni, már ne haragudj? Honduras a közép-amerikai shithole country-k díszpéldánya. A földhídon két élhető ország van: az egyik Costa Rica, a másik Panama. Az összes többi legfeljebb fekete-afrikai mércével tűnhet fejlettnek.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: a felsorolt országok nagyjából ugyanolyan szinten vannak, mint mi. HDI-index alapján Chile egy kicsivel előttünk van, Argentina és Uruguay pedig egy kicsivel mögöttünk. De minimálisak a különbségek.
Nem tudom, honnan veszitek ezeket a légbőlkapott állításokat.
Honduras GDP: 49 milliárd dollár, kb. 5800 dollár per fő
Magyarország GDP: 350 milliárd dollár, kb. 36000 dollár per fő
Hár épp én mondtam, hogy a GDP nem érzékelteti teljesen megfelelően a jólétet, de ez azért beszédes különbség. Jó lenne, ha pártállástól függetlenül nem hasonlítgatnátok a hazátokat harmadik világbeli országokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!