Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy már a...

Miért van az, hogy már a "liberálisok " sem tudják elfogadni, ha valakinek más a véleménye?

Figyelt kérdés

[link]

Nem a szabadgondolkodás/véleménnyilvánítás lenne a liberalizmus lényege?

2019. dec. 21. 14:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
70%

Mi az, hogy kultúr balos? A kerdezônek abszolút semmi köze a baloldalhoz. Nem is értem ez hogy jön ide. Mellesleg a (szociális) liberalizmus-konzervativizmus egy skála, nem különbözô, egymástól teljesen független kategóriák.

A kérdezô meg legyen szíves és ne atyáskodjon más felett, és ne mondja meg másoknak, hogy ki lehet "igazi" nô, meg "igazi" férfi, ha már liberálisnak mondja magát. Legalább próbálnál konzisztens maradni. Habár ez a gondolat amúgyis konzervatív gyökerû.

"Illetve a kérdéshez: sosem lesz a bolygón olyan vélemény, ami ne sértene valakit/valakiket"

Ez teljesen igaz amúgy, a tálalásra kellene csak odafigyelni, meg a felesleges rosszindulatra.

2019. dec. 21. 16:50
 12/28 A kérdező kommentje:
Szóval ha én elmondom valakinek, aki Napóleonnak képzeli magát, hogy valójában soha nem lehet Napóleon, hiába veszi fel a ruháit, akkor én kirekesztő vagyok?
2019. dec. 21. 17:00
 13/28 anonim ***** válasza:
46%
Most ilyet hol írtam? Mutasd már meg légyszi.
2019. dec. 21. 17:01
 14/28 A kérdező kommentje:
Az, akinek élete végéig hormonokat kell szednie, hogy nő "legyen", az mégis hogy lenne már nő? Nő az, aki nőnek született. Napóleon meg az, aki Napóleonnak született.
2019. dec. 21. 17:01
 15/28 anonim ***** válasza:
46%

Oké, ez a te véleményed, értem. Már leírtad egy párszor egyébként. De nem értem, hogy akkor miért hisztizel, ha valaki emiatt konzervatívnak nevez. Szégyelled? Vagy netán nem vagy képes elfogadni, hogy másnak más a véleménye?:)

Amúgy mondj már el nekem valamit, de ezt komolyan kérdezem, elvárom a komoly választ is: hogyan és milyen mértékben van rád, vagy az életed bármelyik aspektusára hatással az, hogy léteznek emberek, akik nem tudnak kibékülni a születésükkör adatott biológiai nemükkel, és nem tudnak így boldogok lenni? Nem érzed gonoszságnak azt, ahogy beszélsz róluk? Vagy felesleges rosszindulatnak? Az a nô a cikkben például, szerinted az normálisnak számít, hogy valaki úgy kel fel, hogy na, most majd jól megmondom egy random társadalmi csoportnak, akik amúgy semmit nem tettek ellenem, hogy mennyire nem lehetnek soha azok, akik akarnak, és meg se próbáljanak meg boldogok lenni, mert nekem ez a véleményem? Mi az értelme ennek? Ez csak felesleges rosszindulat.

2019. dec. 21. 17:13
 16/28 anonim ***** válasza:
30%

A gondok akkor kezdődtek amikor a meleglobbi elérte hogy gyakorlatilag korlátozás nélkül kérésre lehessen "nemváltoztató" műtétekkel anyakönyveztetni az ilyen változtatásokat, korábban ilyet csak indokolt esetekben engedélyeztek pld ha valóban nemi defekttel született valaki.

Azóta bármelyik pervez ökör, még egy 60 éves Józsibácsi is átváltozhat Marinénivé és egy szót nem szólhatsz rá, mert beperel diszkriminációért.

2019. dec. 21. 17:18
 17/28 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, maga az ENSZ mondta ki, hogy a transzneműség egészséges. Korábban a homoszexualitással volt így. Az afrikaiak IQ-ja ugyanakkora, mint másoké, a muszlimokat lehet integrálni, semmi gond azzal, ha más rasszok vegyülnek az őslakosokkal, csak a fehér ember rasszista (sőt, mindig az), a nácizmus a leggonoszabb dolog az univerzumban, Izraelnek igaza van, amikor elfoglal palesztin területeket... Lassan ott tartunk, hogy férfiak indulnak női sportversenyeken, transzneműek és leszbikusok csapnak össze egymással, transz "nők" lejtenek táncot az ovikban, ha valaki nem hajlandó összeszűrni a levet 150 kilós, ronda, más rasszhoz tartozó, transznemű egyénekkel, akkor rasszista... És még messze van a vége.

A törvényeinkben is benne van, uszítás, rassziszmus, holokauszttörvény, menekülttörvény... A transznemű normalitást pl. kijárták az emberi jogi és egyéb szervezetek. A liberálisok diktálnak, övék a hatalom. Tetszettek volna nem odaengedni őket, és a nácik, a Jobbik, a Mi Hazánk, Salvini ellen tüntikézni.

2019. dec. 21. 17:26
 18/28 anonim ***** válasza:
69%

Az a vicces kérdező, hogy sokan, mint te is pont egy ilyen megfoghatatlan témában látják az "abszolút sziklaszilárd igazságot", hogy férfi vagy nő. A baj az, hogy ezt a természet sem tudja sokszor!

Kapásból, ha kialakul egy kromoszómaszámhiány és a "fiú" XY helyett XO kromoszómával születik meg, akkor az konkrétan nő lesz, igaz terméketlen nő, de remélem az ő nőiessége már nem "vélemény tárgya". Vannak olyan nők, akik konkrétan XY kromoszómapárral rendelkeznek, csak a sejtjeik nem érzékenyek a férfi nemi hormonra, ergo a természet jobb híján nőt csinál belőlük, de genetikailag férfiak, csak mindenki más nőnek gondolja őket. Igaz petefészkük vagy havi ciklusuk nincs.

Azért furcsállom, hogy sokan pont ezen a témán és annak a vélt "természetességén" képes ennyit rugózni, mert pont a természet az, ami jobban kavarja a dolgokat, mint tízezer LMBT lobbista együttvéve. és az olyanok mint te pont a természet bölcsességével jönnek, meg azzal, hogy ez meg az p.csetlen férfi.

2019. dec. 21. 17:34
 19/28 A kérdező kommentje:

"Amúgy mondj már el nekem valamit, de ezt komolyan kérdezem, elvárom a komoly választ is: hogyan és milyen mértékben van rád, vagy az életed bármelyik aspektusára hatással az, hogy léteznek emberek, akik nem tudnak kibékülni a születésükkör adatott biológiai nemükkel, és nem tudnak így boldogok lenni? Nem érzed gonoszságnak azt, ahogy beszélsz róluk? Vagy felesleges rosszindulatnak? Az a nô a cikkben például, szerinted az normálisnak számít, hogy valaki úgy kel fel, hogy na, most majd jól megmondom egy random társadalmi csoportnak, akik amúgy semmit nem tettek ellenem, hogy mennyire nem lehetnek soha azok, akik akarnak, és meg se próbáljanak meg boldogok lenni, mert nekem ez a véleményem? Mi az értelme ennek? Ez csak felesleges rosszindulat."

Nagyon szomorú ha valaki nem képes elfogadni a saját testét. Azonban erre nem az a megoldás, ha átoperáltatják (megcsonkítják) magukat. Ilyenkor nem a természet a hibás, hanem az illető pszichéje. Ugyanis az, hogy műtétileg átváltoztatják, nem hozza el számára a megváltást, ugyanúgy ahogy a Napóleonnak képzelőnek sem, ha Napóleonként kezelnék. Ugyanis a transzneműek körében igen magas az öngyilkossági ráta. Ez nem rosszindulatúság, én nagyon sajnálom a transzneműeket, ugyanis óriási szenvedéseken mennek keresztül. De attól még X se lesz Napóleon, ez az igazság. A tudományos tények pedig nem lehetnek konzervatívok. Hogy lehetne igazi nő az a személy, akinek sose lesz menzesze/gyereke? Akinek élete végéig hormonokon kell élnie? Ezt nem gonoszságból kérdezem, vajon a Napóleonnak képzelőnek jobb lesz ha elhitetjük vele hogy ő Napóleon? Ha asszisztálunk a tévképzeteihez? Bármily valóságosnak is gondolja? Ha mondjuk műtétileg átszabjuk az arcát/testméretét hogy minél jobban hasonlítson Napóleonra? Ez Napóleonná tenne bárkit is? Te is tudod hogy nem. Akkor transzneműeknél miért igen? Gonoszságnak számít elmondani, hogy sosem lehetsz Napóleon?

2019. dec. 21. 17:46
 20/28 anonim ***** válasza:
38%

Naná hogy sokan "rugóznak" a témán, amikor a transzgenderek lassan már kinyírják a női atlétikát vagy a lányaink nem érezhetik magukat biztonságban a női mosdókban, öltozőkben. Pont az ilyen "joguk-van-hozzá" engedékenység, közömbösség miatt.

2019. dec. 21. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!