Veteránok Magyarországon? "Élmények"?
Dédfaterral beszélgettem mostanság. Nemsokára 100. Megjárta a don kanyart.
Szerinte a háború pokol volt. Nem tud idegeskedés nélkül megnézni egy háborús filmet, mert felidegelik az ott látottak, a nevetséges, heroikus jelenetek. Kifagytak a fogai a hidegben, fiatal emberként műfogsort kellett csináltatnia. Egyszer az mentette meg az életüket, hogy amikor rohamoztak az oroszok, az egyik katona levizelte a gépfegyvert, ettől az egy kicsit átmelegedett, és tudtak vele lőni, mielőtt ráfagyott volna a vizelet. A kaja ehetetlen volt. Feküdtek mellette az emberek, és olyan állapotban voltak, hogy nem tudta eldönteni, ki él, és ki nem. Nem volt tehát babazsúr.
Köszönöm a gyors válaszokat hasonlóakat várnék még :)
A könyvet beszerzem amint lehetséges.
Javaslom, h nézd meg a Katonák voltunkot! Vagy olvasd el (nem tudom most az íróját) az Éjfélre kitisztul c. könyvet!(filmben is megvan de könyvben olvasd először!!!:D)
A Katonák voltunk egy vietnámi film ami -véleményem szerint- elég reálisan mutathatja a háborút és nem arról szól, h az amerikaiak a nagy becsületes, családi életet élő lélekkel rendelkező kegyelmes katonák mint ahogyan azt az amerikai film ipar beállítja, hanem arról is szól, h a vietnámi katonáknak is volt életük és nem szörnyetegek voltak. (bár ezzel cáfolom azt amit néhány sorral ezelőtt írtam de van benne egy kis hatás arról, h az Amerikaiakat lettek beállítva győztesnek)
Az éjfélre kitisztul pedig egy nagyon megható könyv ami a második vh. ban játszódik le. Összefoglalóan annyi, hogy fiatal értelmes katonákat kiviszik az európai hadszíntérre és elegük van a háborúból, de nem csak nekik hanem a közelükben állomásozó német rajnak is. A végén egy balszerencsés tragédia lelkileg eléggé megrázó volt számomra és pasi létemen majdnem sírtam kb.=)
-idő közben megnéztem! William Wharton az író:).
16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!