Tigris I, Párduc, IS-2, M26 Pershing. Melyik a legjobb ezek közül?
előző nincs tisztában a hadseregekkel. Európában az orosz a legerősebb, szóval az a talán jelző elég nagy melléfogás.
Mondhatjuk, hogy a SAS meg az idegenlégió a hadsereg, de én az alakulatokat soha nem szoktam idesorolni, mert megtévesztő.
"Szerintem az A34 Comet kilóg a sorból, mert amiket eddig elemeztünk azok nehéz-harckocsik (a Párduc is)"
A Párduc egyáltalán nem nehéz harckocsi, hogy pontosítsak. Tonnáját tekintve ugyan abban a kategóriában van, de védettségét a frontrészt leszámítva nem volt jó. Ugyanis a nehézharckocsikat nemcsak tonnaszám alapján határozzák meg hanem védettség alapján is és a nehézharckocsik általában mindenhol jól védettek. Voltak nehézpáncélos osztályok amiket Párduccal szereltek fel, de azokat csak azért tették be mert Tigrisből nem volt elegendő. Ha meg nagyon precízek akarunk lenni akkor a Pershing sem az igazából.
Véleményem szerint a Párduc a legjobb a felsoroltak közül. Utánna következik az M26-os, IS-2 és végül a Tigris I.
Hiába keltett félelmet a Tigris I a Szövetségesekben, ha közben nem lehetett vele úgy harcolni h ne hibásodott volna meg. Szerintem inkább jobban féltek a Párductól ami megbízhatóbb volt mint a Tigris I és a Tigris II...
Javítsatok ki, ha nem így van, de szerintem itt a Párduc a legjobb minden szempontból...
"Véleményem szerint a Párduc a legjobb a felsoroltak közül. Utánna következik az M26-os, IS-2 és végül a Tigris I."
Tigris,párduc,IS2,M26.Így helyes a sorrend
Párduc 46 tonna volt, 175mm páncél meg 75-ös löveg!
Márpedig a párduc is nehéz harckocsi volt, védettség és tűzerő tekintetében is.
Az pedig egy dolog, hogy 75mm-es ágyúja volt, ez csak egy szám. A nagyobb nem mindig erősebb. Egy párduc tűzerejét össze sem lehet hasonlítani, mondjuk egy PzKpfw IV F (hosszú csövű változat) tűzerejével, pedig ugyan úgy 75mm-es volt.
A védettsége a döntött lemezek miatt pedig volt olyan jó, mint a 10 tonnával nehezebb tigrisé.
De még, ha kiegyezünk közepesben, ez a harci értékén semmit sem ront, és továbbra is a legjobb marad a felsoroltak közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!