Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tigris I, Párduc, IS-2, M26...

Tigris I, Párduc, IS-2, M26 Pershing. Melyik a legjobb ezek közül?

Figyelt kérdés

2010. jún. 6. 11:30
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
36%

előző nincs tisztában a hadseregekkel. Európában az orosz a legerősebb, szóval az a talán jelző elég nagy melléfogás.

Mondhatjuk, hogy a SAS meg az idegenlégió a hadsereg, de én az alakulatokat soha nem szoktam idesorolni, mert megtévesztő.

2010. aug. 22. 08:27
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Én is valahol az oroszra szavaznék, főleg a nagy hadsereg miatt, de viszont lennének olyan országok mondjuk a német, amelyik feltartóztatná függ ez már a hadsereg modernségétől is!
2010. aug. 22. 09:58
 23/55 A kérdező kommentje:
Ha lehet a kérdésre várnék választ. Köszönöm!
2010. aug. 22. 10:19
 24/55 anonim ***** válasza:
Szerintem már elég választ kaptál:) vagy nem?:O a tigris meg a párduc ezek közül mindent vitte volna, nem is tudok olyan tankot amit a tigris ne lőtt volna ki, pedig az orosz SU152Z veroboy egy bizonyos távolságból ki tudta lőni a tigrist, csak hát a Zveroboy-nak pehe volt mert ha a tigris teli kapta akkor annak annyi volt, mivel mint írtam feljebb a tigris 200 valahány mm páncélt volt képes átütni!
2010. aug. 22. 11:18
 25/55 A kérdező kommentje:

"Szerintem az A34 Comet kilóg a sorból, mert amiket eddig elemeztünk azok nehéz-harckocsik (a Párduc is)"

A Párduc egyáltalán nem nehéz harckocsi, hogy pontosítsak. Tonnáját tekintve ugyan abban a kategóriában van, de védettségét a frontrészt leszámítva nem volt jó. Ugyanis a nehézharckocsikat nemcsak tonnaszám alapján határozzák meg hanem védettség alapján is és a nehézharckocsik általában mindenhol jól védettek. Voltak nehézpáncélos osztályok amiket Párduccal szereltek fel, de azokat csak azért tették be mert Tigrisből nem volt elegendő. Ha meg nagyon precízek akarunk lenni akkor a Pershing sem az igazából.

2010. aug. 27. 09:12
 26/55 Csikinelli válasza:
100%

Véleményem szerint a Párduc a legjobb a felsoroltak közül. Utánna következik az M26-os, IS-2 és végül a Tigris I.

Hiába keltett félelmet a Tigris I a Szövetségesekben, ha közben nem lehetett vele úgy harcolni h ne hibásodott volna meg. Szerintem inkább jobban féltek a Párductól ami megbízhatóbb volt mint a Tigris I és a Tigris II...

Javítsatok ki, ha nem így van, de szerintem itt a Párduc a legjobb minden szempontból...

2010. aug. 27. 12:05
 27/55 anonim ***** válasza:
6%
Annyi biztos, hogy a Párduc volt a németek legjobb tankja. De szerintem semmiképp nem az összes közül a legjobb. Viszont a Párduc szerintem ízig-vérig nehézpáncélos. Elég annyi, hogy ha egymás mellé raksz egy Párduc, egy Pershing, meg egy IS-2 makettet (vagy esetleg az eredeti páncélosokat), ugyanabban a méretarányban, akkor a Párduc még egy kicsit nagyobb is. Páncélzat és Tűzerő alapján is bőven nehézpáncélos. Csak a Tigrishez képest volt közepes, de ugyanakkor a Tigris és a Párduc képességei a mobilitás kivételével szinte megegyeztek.
2010. aug. 27. 13:11
 28/55 A kérdező kommentje:
Jó érvek Walter Sobchak és köszi a részletes válaszokat, de sztem a Párduc inkább megfelel a közepes-harckocsi kategóriának mint a nehéznek mert attól, hogy egy tank nagy tűzerővel rendelkezik még nem feltétlen nehéz harckocsi (pl:T-34/85). Ha a nagyság alapján akarjuk besorolni a harckocsikat akkor pedig ajánlom figyelmedbe az orosz T-28 tankot ami méreteit tekintve nehézpáncélosnak minősülne mégis közepes-harckocsiként volt rendszeresítve. Na de jól elkanyarodtunk a kérdéstől. Továbbra is várom a véleményeket a 4 tankról :)
2010. aug. 27. 21:20
 29/55 anonim ***** válasza:
13%

"Véleményem szerint a Párduc a legjobb a felsoroltak közül. Utánna következik az M26-os, IS-2 és végül a Tigris I."

Tigris,párduc,IS2,M26.Így helyes a sorrend

Párduc 46 tonna volt, 175mm páncél meg 75-ös löveg!

2010. aug. 28. 23:00
 30/55 anonim ***** válasza:
80%

Márpedig a párduc is nehéz harckocsi volt, védettség és tűzerő tekintetében is.

Az pedig egy dolog, hogy 75mm-es ágyúja volt, ez csak egy szám. A nagyobb nem mindig erősebb. Egy párduc tűzerejét össze sem lehet hasonlítani, mondjuk egy PzKpfw IV F (hosszú csövű változat) tűzerejével, pedig ugyan úgy 75mm-es volt.

A védettsége a döntött lemezek miatt pedig volt olyan jó, mint a 10 tonnával nehezebb tigrisé.

De még, ha kiegyezünk közepesben, ez a harci értékén semmit sem ront, és továbbra is a legjobb marad a felsoroltak közül.

2010. aug. 28. 23:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!