Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tigris I, Párduc, IS-2, M26...

Tigris I, Párduc, IS-2, M26 Pershing. Melyik a legjobb ezek közül?

Figyelt kérdés

2010. jún. 6. 11:30
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
18%
Tigris I utána a M26 Pershing
2010. jún. 6. 11:41
 2/55 BlackSword ***** válasza:
71%
De sok mostanság az ilyen kérdés... Egyszer már írtam egy hosszabb litániát, és most nincs kedvem leírni mégegyszer, de véleményem szerint a Párduc...
2010. jún. 6. 11:42
 3/55 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a PzKpfw V Panther F variánsa.

A legnagyobb tűzerővel az IS-2 rendelkezett.

Az M26 sem rossz, jó tűzerő, jó védettség.

A Tiger I Nagy tűzerő, jó védettség, viszont nehéz és megbízhatatlan (Tiger II-re mindez fokozottan igaz).

Úgy összességében egy szinten vannak, de a Tiger I a leggyengébb a megbízhatatlansága miatt.

2010. jún. 6. 11:50
 4/55 anonim ***** válasza:
20%

Jó kérdés: Páncélosháromszög: M26 és IS-2 van a legjobban egyensúlyban, a Párduc is, de a Tigernél a mobilitás már károsan hanyagolva van, míg a tűzerő és a védettség a Párduc szintjén van.

Gyártás szempontjából (sokan hanyagolják, de ez talán a leges-legfontosabb szempont) magasan az IS-2, utána az M26. A Panther is elég jó ebből a szempontból, de a Tigris egy tragédia (Az 1350 Tigris helyett lehetett volna 2700 további Párducot gyártani, vele egyenlő harcértékkel, jóval nagyobb megbízhatósággal).

Tűzvezető rendszer szempontjából első a Tigris és a Panther (ugye a kiváló német optika), aztán az ésszerűen felépített M26, utolsó az IS-2, nagy osztott lőszere miatti siralmasan alacsony tűzgyorsasága és túlságosan alacsony lőszerkészlete miatt. Plusz az optikája is csak monokuláris volt.

Páncélzat: nagyjából egy szinten vannak, de ebből a szempontból is legutolsó a Tigris, mert ugyanakkora páncélvédettséget csak jóval nagyobb szerkezeti tömeg mellett tudtak megvalósítani.

Szóval összességében szerintem a lista a következő: Első három nagyjából holtversenyben az IS-2, M26, Párduc, utánuk messze lemaradva az igencsak túlbecsült Tigris.

És kérem szépen ne jöjjön senki azzal, hogy jaj, de a Tigris hány tucat T-34-es és Shermant tudott kilőni egyszerre, mert erre építeni baromság, pláne, hegy ezek közepes páncélosok, míg mi most nehéz páncélosokat hasonlítunk össze.

2010. jún. 6. 12:21
 5/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi kommenteket. Igen én is észrevettem, hogy mostanában sok lett az ilyen kérdés gondoltam én is ráteszek egy lapáttal :) A felsorolásból véletlenül kihagytam az A34 Comet harckocsit. Ha lehet a következő kommentekben ezt elemezzétek és írjatok róla véleményt. Előre is kösz.
2010. jún. 6. 12:26
 6/55 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem az A34 Comet kilóg a sorból, mert amiket eddig elemeztünk azok nehéz-harckocsik (a Párduc is), ellenben a Comet egy klasszikus közepes harckocsi (britek szerint ún. "cruiser tank", cirkálóharckocsi). Ami inkább ide illik az az A41 Centurion.
2010. jún. 6. 12:33
 7/55 A kérdező kommentje:
Bocsánat úgy akartam írni ezt is elemezzétek.:) De még a Királytigrisről is szívesen várok véleményeket.
2010. jún. 6. 12:35
 8/55 A kérdező kommentje:
Nemúgy akartam a kérdést feltenni, hogy csak nehéz harckocsik hanem a nemzetek a háborúban bevetett legjobb tankját szeretném elemeztetni és a briteknek szerintem a Comet volt a legjobb. A Centuriont azért nem szeretném számításba venni mert igaz kísérletképpen bevetették a háborúban de a karierjét cssak utána kezdte meg.
2010. jún. 6. 12:39
 9/55 anonim ***** válasza:
75%

Igen az A34, bár tűzerővel nagyjából beleillene, mégis 10 tonnával könnyebb, mint a kérdésben felsorolt harckocsik közül a legkönnyebb.

Az M41 szerintem nem téma. Ezek ellen sosem harcolt, mivel túl későn készült el és lekéste a háborút.

A háború után viszont népszerű harckocsi lett. Nyilván nem véletlenül.

A Tiger II-ről ugyan azt lehet elmondani, mint a tigrisről, csak minden még inkább igaz rá.

Még nagyobb, még nehezebb, még drágább, még jobban védett, még nagyobb tűzerejű, és még megbízhatatlanabb. Tehát még nagyobb melléfogás.

2010. jún. 6. 12:47
 10/55 anonim ***** válasza:
22%

Azt nehéz behatárolni, hogy melyik a legjobb mivel a legerősebb és legpontosabb a tigris.Bár mivel túl precíz így van olyan környezet amit nem bír.IS-2 pontatlanabb gyengébb de jobban bírja a terepet stb.

De én a tigrisre szavaznék.

2010. jún. 12. 08:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!