Helikopter pilótáknál a műtött szem is kizárt?
KATONAI PILÓTA
A jelentkezés feltételei:
* Magyar állampolgárság.
* A beiskolázás évében be nem töltött 27. életév.
* Főiskolai (egyetemi) diploma megléte, vagy annak folyó évben való megszerzése.
* Angol nyelv középszintű ismerete.
* Büntetlen előélet.
* Repülőorvosi alkalmasság.
A felvételt kizáró legfontosabb okok:
* Angol nyelvismeret hiánya.
* Látás problémák (szemüvegesség, kontaktlencse, szemműtét kizárt, +/- 0.5 dioptria),
* Színtévesztés, színvakság.
* Gerinc problémák (ferdülés, porckorong kopás)
* Magasság (165 – 185 cm).
* Testsúly: maximum 89 kg.
* Különböző-általában ismert betegségek (Pl.: cukorbetegség, epilepszia, magas vérnyomás,
* Végtag sérülés / „hiány” Pl.: ujj)
* Fogazat probléma (maximum 15 tömött fog)
A pilótaképzés fázisai:
* Magyarországon 1 év
* Kanadában 2 év
* Svédország 3 hónap (Gripen pilóta továbbképzés)
"Látásjavító szemműtét (LASIK, radiális keratotomia stb.) nem megengedett, ezek megtörténte műszeres vizsgálattal kiszűrhető."
Itt a program fázisai vannak felsorolva. Hadsereg esetén III. fázisban kapják a pilóták a helikopter kiképzést (az oldal szerint). Szemműtét esetén a programot el sem lehet kezdeni. Én így tudom.
Kizárt, de ne is akard megműteni.
Inkább: [link]
Itt a fórum, segítenek sokan.
Egyébként meg: "I/B kategória esetén a közellátásnál (hypermetropia) a megengedett eltérés 2,0 D."
A Helipilcsihez meg elég az I/B minősítés.
Sok sikert
Köszönöm a válaszokat!
Nekem még csak 1,5 D az eltérés, így elvileg még bennevagyok a keretben, ennek örülök :) Mindenestre fogom tornáztatni a szemem a jobb eredmény érdekében, van is egy könyvem ezzel kapcsolatban. Megyek is és megkeresem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!