Ahhoz mi kell, hogy valaki vadászpilóta legyen (helikopter)?
elsősorban egy első osztályú orvosi kell hozzá.
ha ez megvan, utána jelentkezel a honvédségnél, ha van éppen ilyen irányú toborzás.
elég kevés ember felel meg...
vagy saját pénzedből csinálsz egy helikopteres szakszót, és repülsz kedvedre, esetleg találsz valahol melót, és akkor nem ingyen kell csinálnod.
Alapból nem repülős vadászpilótát vagy helikopteres vadászpilótát, hanem _vadászpilótát_ vesznek fel. Az alap cél, hogy vezetni tudjad a Gripent. Ha azon a képzésen eljutsz valameddig, de ott "elbuksz" (pl. nem megy a sugárhajtású vezetése) akkor visznek helikopterre.
Legalábbis pár éve ezt adta elő egy (repülős) vadászpilóta. (A végén már: "Találják ki, mi lesz azzal, aki itt hullik ki! Igen, helikopterpilóta!")A magasságkorlátra nem emlékszem, de nekem ő nem tűnt 185 centisnek.
De akkor így nincs külön helikopteres kiképzés ?
A második emberhez lenne kérdésem ! Magasabb volt 185 centiméternél az a pilóta ?
Szia, én vagyok a második. Szerintem jóval alacsonyabb volt. Rákerestem egy kicsit a témára. Magyarország az NFTC, vagyis NATO Flying Training Program in Canada keretein belül képez vadászpilótákat. Az ő magyar honlapjukról ( [link] ) pár idézet:
"160 cm-nél alacsonyabb és 185 cm-nél magasabb jelölt nem alkalmas vadászpilóta jelöltnek, 190 cm fölött pedig az I/B jelölt alkalmassága is megkérdőjeleződik."
"... az I/B a szubszonikus (helikopter ill. merevszárnyú szállítógép) pilótának alkalmas enyhébb minősítés kódjele."
"... a pilóta súlya nem lehet több 89 kg-nál."
A honlapon a "ROB vizsgálatról" oldalon elég hosszan taglalják az alkalmasság feltételeit... Ha ezt szeretnéd csinálni, a jelentkezéssel nem veszthetsz semmit! Vagy legalább hívd fel őket, megadtak pár számot.
Köszi szépen, hogy utánanéztél én is próbáltam, de úgy hasznost nem találtam.
Akkor én nem lehetek pilóta.
Off: 2. válaszoló: Én ha jól értelmeztem, akkor a magassághatárt arra értette, hogy a kérdező több, mint 185, és a kizáró ok a 185cm+ szerintem. Tehát, alacsonyabb volt, ezért megfelelt
On: Ahogy előttem is mondták, kitűnő orvosi, nemlehet tömöttfogad, hiányos fogsor, beültetés, töröttborda, lyukas zokni, stb... Továbbá látásvizsgálaton is át kell menned, nemlehetsz szemüveges se, és én is úgy hallottam, hogy külön képzés nincs, de ha vadászpilóta- ágon elbuksz, akkor "visszasorolnak" helikopáterhez...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!