Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyire állja meg a helyét...

Mennyire állja meg a helyét ma egy UH-1N helikopter?

Figyelt kérdés
2011. szept. 9. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
A feladatát ellátja, bár nem számít egy csúcsmodellnek.
2011. szept. 9. 21:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Mert ilyeneket akar beszerezni a Honvédség.Állítólag ez a modernizált változat.

[link]

2011. szept. 9. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó ötlet , és a célját biztos el látja :)

De én szerintem hasznosabb lenne kórszerűbb gépeket venni (igaz akkor kevesebbet tudna a honvédség venni)

2011. szept. 10. 09:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Összességében jobb az UH-1N mint az MI-8 vagy az MI-17?
2011. szept. 10. 10:14
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
A minyó és a 17-es nagyobb szállító kapacitású, csak az elektronikában elavultak. Ha fölújítanánk őket, többre mennénk, mint használt gépeket megvenni. Drágább is, és nem jobb. Persze, akkor majd ezeket is el lehet ajándékozni, tök ingyen, mint a harckocsikat. Vagy ha nem, akkor roncstemető, mint Gödöllőn a btr-ek.
2011. szept. 11. 11:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a Mi-8-ra szavazok.
2011. szept. 11. 14:41
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

Most mi van kopterbontó lesz Magyarország ?

Ezek a helikopterek anyám gyerekkorába se voltak újak.

minek kellett megvenni ezeket?? Nincs itt elég roncs?

És remélhetőleg egy vagyont számláztak fel értük.

Hát szerintem azok a régi szovjet helikopterek ugyanúgy ellátták a feladatot. De azok már megvoltak idáig is. mivel a magyar hadsereg nem számottevő igy fölösleges volt ha belegondolunk megvenni ezeket az amcsi helikopáterokat így válság ideje alatt. Szerintem..

2011. szept. 11. 22:51
 8/11 anonim ***** válasza:
46%
Vagy még nem vették meg??
2011. szept. 11. 22:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezt veszik mert csak erre van pénz. A Minyókból kifogyott az üzemidő, és felújítani vagy újat venni többe kerülne, mint a USMC állományából kivontakat megszerezni.

A gép a célnak remélhetőleg megfelel. Sajnos kisebb teherbírású, mint a Mi-8/17 -esek, ezért nehéz tárgyak szállítására kevésbé alkalmas, de jobb, mint a semmi.

2011. szept. 12. 23:20
 10/11 anonim válasza:
87%
A felháborodást látva egy dolgot jegyeznék meg félhangosan: az UH1 a mai napig a legmozgékonyabb leggyorsabb helikopterek egyike megjelenésekor nem egy és nem kettő sebességi és manőverezési rekordot állított fel amelyek közül a mai napig sokat tart is. Mindazonáltal hogy hogyan állná meg a helyét egy modern csatatéren az más kérdés, de mivel kis országunk egy esetleges háború esetén valószínűleg úgyis hamar elvérezne, ez nem olyan égető kérdés.
2011. szept. 13. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!