Melyik a legjobb tank?
-hatékonyság
-megbízhatóság
-bevetés
és egyéb más szempontból. ,, a tankok királya"
mindenki jön itt az Abremsel pedig egy rakás kula!
reaktív páncél ide vagy oda egy shermant szivesebben vezetnék el,meg is indoklom miért:
-legyártása időigényes,drága
-egy benzinzabáló szörnyeteg
-lassú mint a csiga
nem szállítható helikopterrrel mert nehéz igy ha amerikánok például irakba kéne vinni most egy abrems sorozatot mert szarba lennének ott akkor mire odaérnének nem maradna ott semmi...
Szerintem nincs olyan hogy legjobb tank,mert a tank teljesítménya függ a terepviszonyoktól az ártól is...
15:03
Legalább hülyeségeket ne beszélj. Nem a világ legjobb tankja, de a Sherman-t jobbnak tartani? Már a maga idejében is csak az olcsósága és gyors gyárthatósága volt előnyös.
"-legyártása időigényes,drága"
Gyártják még egyáltalán, mert a gázturbináját már biztosan nem. Egyébként meg egy korszerűnek számító nehéz tankról van szó. Az ilyenek mindig küzdöttek ezzel a problémával.
"-egy benzinzabáló szörnyeteg"
Ez igaz. A gázturbinája nem volt a legideálisabb döntés. De a nehéz tankok mindig is küzdöttek ezzel a problémával. Egyébként meg a többi nyugati harckocsival kb. egy árban van. Nem is a legdrágább köztük.
"-lassú mint a csiga"
Bizony a 72km/h-s végsebesség nem vetekedhet egy Ferrari Enzo gyorsaságával, de a nehéz tankok között kimondottan jónak mondható.
"nem szállítható helikopterrrel mert nehéz"
Nehéz tankokat nem is nagyon szoktak helikopterrel szállítani. Érdekességképp: M1A2 63t; Challenger 2 62,5t; Leopard 2 62t. Tehát a nyugati nehéz tankoktól nem nehezebb jelentősen. Folytatva: Leclerc 54,6t; Type99 54t; T90 46,2t. Na igen. Ezekhez képest már nehéz.
"ha amerikánok például irakba kéne vinni most egy abrems sorozatot mert szarba lennének ott akkor mire odaérnének nem maradna ott semmi... "
Ha feleennyit nyomna, akkor is így lenne. Viszont ilyen távolságra nem helikopterrel, hanem repülővel szállítják. Egy C-5 Galaxy-nak nem jelent problémát három darab elszállítása Irakig.
"Szerintem nincs olyan hogy legjobb tank,mert a tank teljesítménya függ a terepviszonyoktól az ártól is..."
Ezt vitatom.
Királytigris (tigris b)
Ez a tank volt a legjobb a II. Világháborúban. A súlyához képest mozgékony volt, és vannak róla "legendák"... Például egy orosz löveg irányító írta a naplójába(fejből mondom) hogy már a 3. löveget zúdította a tankok királyára(tigris 2) és még mindig jött... ezen el lehet gondolkodni
17:45
És azon is, hogy mennyi lett műszaki hiba áldozata. Egyszerűen még nem álltak rendelkezésre azok az ötvözetek, amik kezelni tudtak ekkora tömeg mozgatásához szükséges erőt.
Hogy mennyire drága volt gyártani. Egy ilyenből majdnem két Panther-t gyárthattak volna.
A nagy tömege miatt a hidakra sem mehetett fel. 69 tonnájával nehezebb, mint a mai nehéz harckocsik legnehezebbjei.
Kevés is volt belőle.
Amikor épp meg bírt mozdulni, tényleg megállíthatatlan volt... de légi fedezet nélkül így is hasznavehetetlen. Azt pedig akkor már nem tudtak biztosítani.
A második világháború legjobb tankja inkább a Panther volt, mint a csak nevében király Tiger II.
Szerintem a mai tankok közül a Leopard2 A6 és az M1A2 Abrams a legjobb bár néhányan mondták hogy a Leopard2 másolata, de tudtommal az Abrams előbb készült :) Meg azt is hogy nehéz, nehéz harckocsi létére.
A második világháborúban szerintem a Párduc volt a legjobb,mivel úgy hallottam 1 Tigris árán 2 Párducot lehetett gyártani.
ha tudsz oroszul, ha nem forditas valakive, én értem amit beszél de most ne kérj meg rá, hogy forditsak:
Hát szerintem a rigris egy jó tank de igaz elyan gagyi páncélja van hogy még a bazoka is átütötte
béna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!