Melyik a legjobb tank?
-hatékonyság
-megbízhatóság
-bevetés
és egyéb más szempontból. ,, a tankok királya"
Hát az orosz t90, az amcsi m1, német leopard 2a5, az izraeli merkava, kínai type99,
sorrendet nehéz felállítani mivel egymás ellen sose kűzdöttek.
Legtöbbet az M1 esekröl tudunk, mert minden nap lehet látni a tv be, azt hogy hogy háborznak vele, de a t90 el is megvannak az oroszok elégedve a csecsen fronton, a merkava egy igazi hadviselt tank, a leopard az m1 fejlesztések alapján IS készült, szóval vmi hasonlót láthatunk tőle harcban mint az M1töl.
Meg jöhet a vita hogy ez jobb mint amaz, meg stb,
De senki se tudhatja, hogy a T90 előnyére vállhat e az alacsony felépítése, és a brutális 125mm es ágyúja, vagy az M1a2 esnek mennyit segíthet a harcba a rengeteg elektronikus eszköze, igaz nagyobb méretre mint a t90, de sose derült még ki hogy milyen tank ellen a páncélja(ugyna úgy az se derült ki hogya t90 nek mennyit bír a páncélja tank ellen, mind Irakba mind Csecsenföldön mind2 tank rendesen bekapta az RPG rakétákat, és sok esetbe harcképesek maradtak).
A merkava régi, de harcedzett személyzete van, és folyamatosan modernizált tank, a Leopard egy durván M1 méretű tank és úgszint tele van elektronikával, ami vagy besz*r élesbe, vagy tökéletesen működik.
A kínai tankrol meg adat nem létezik, csak annyi hogy azonos generációban, fejletségi szinten van mint az előbb említettek.
És aki bármelyiket is jobbnak nevezi a másiknál, azt üzenem, hogy egy videó játék nem megfelelő információ alap. Sem az hogy az M1 esek felzabálták a T72 eseket, ugyanis vagy 10 év van a két tank közt hanem több, és az iraki hadsereg,(hiába volt háborúba ezekkel az alakulatokkal 1991 előtt) nem rendelkezett igazi harci tapasztalatokkal, mivel szinte civileket és gyengén felfegyverzett ellenséget lőttek velük.
18:36
A Tigris I-nek csak három baja volt.
A motor alul méretezett teljesítménye.
A rosszul megtervezett erőátvitel.
A rosszul megtervezett páncéltest.
Kb. ráraktak egy vastagfalú vasdobozt két lánctalpra.
De amikor épp nem állt le műszaki hiba miatt, nagyon hatékony volt.
A Panther már sokkal jobb konstrukció volt. Én inkább erre fordítottam volna még időt, hogy a technikai gyengeségeit kijavítsák.
"A Tigris I-nek csak három baja volt.
A motor alul méretezett teljesítménye.
A rosszul megtervezett erőátvitel.
A rosszul megtervezett páncéltest."
Igen, én is erre a háromra gondoltam. De ez elég volt arra, hogy a Tiger kudarcot valljon. A Panther már inkább valami, de szerintem a Második VH. legjobb tankja semmiképpen sem német volt.
"A Tigris egy röhej, egy kudarc, egy műszaki csődtömeg."
Hát ha szerinted tényleg az akkor nézz utána milyen sikereket értek el vele. Másrészt a Tigris előtt és utána is készültek föggőleges páncélzattal ellátott harckocsik pl: Churchill, Cromwell. Csak azért készül vízszintes lemezekkel mert így a gyártási költséget jelentősen csökkentették. El kell ismernem nem volt megbízható, de ha rendesen karbantartották akkor nehezen talált legyőzőre. Ez is bizonyítja, hogy a Tigrisek nagy része légitámadás vagy üzemanyaghiány vagy meghibásodás miatt veszett oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!