Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik a legjobb tank?

Melyik a legjobb tank?

Figyelt kérdés

-hatékonyság

-megbízhatóság

-bevetés

és egyéb más szempontból. ,, a tankok királya"

2010. jún. 5. 15:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
69%

Akkor melyik tank volt a II. Világháború legjobb tankja b*szod? Fiat L6/40? Vagy a Churchill, vagy a Sherman? Hú, az tényleg nagyon ütős volt. 1 tigrisre 9 sherman jutott. Jó kis tank.

T-34? egy tigrisre 4 darab jutott. Ez is igen jó eredmény.

a Stalin II? Az ugyanaz a kategória, mint a tigris, de a királytigrisek simán szétlőnék egy stalin tankot, és most az kell nézni, hogy melyik országnak vannak a legjobb péncélosai... Biztos, hogy a tigris a legeslegjobb tank, a statisztikák alapján. Viszont én is a Panzer V-t választottam volna, mert megbízhatóbb és gyorsabb.

Hogy ne OFFoljak: szerintem az Abrams, és a T-90 a legjobbak, de a Leopard-2 is erős. Nehéz ezeket megállapítani, mert soha nem volt még olyan háború, amiben ezek egymás ellen mentek volna. Remélem a közeljövőben nem is lesz.

És hogy OFFoljak: ha nem német, akkor milyen tank volt a legjobb a II. VH-ban? olasz tankettek? japán tankok, angolok/szovjetek/amerikaiak? Mondjuk lehet, hogy a magyar tankok, de akkor a Panzer 35 vagy a 38 jobb, mint a németek jobb tankja?

2010. jún. 5. 20:52
 12/37 anonim ***** válasza:
21%

Természetesen a legjobb tank szovjet volt. Legjobb közepes harckocsi a T34/85, legjobb nehézharckocsi az IS-2M (model 1944). Látom néhányan k*rvára utánanéztek, megnéztek egy két műsort a National Geographicon aztán már nagyon értenek hozzá. Rágjátok magatokat végig egy-két Turcsányi meg Roger Ford könyvön, aztán talán normális módon tudjátok elemezni, hogy szerintetek mégis melyik a legjobb világháborús tank.

A Tigris már csak azért is csőd, mert érdekes módon a németeknek volt vele egy időben egy kb. 15 tonnánál könnyebb, jóval megbízhatóbb, és vele TELJESEN MEGEGYEZŐ HARCÉRTÉKŰ harckocsija, a Párduc. Ez is bizonyítva, hogy sokkal egyszerűbben is meg lehetett volna oldani, és, hogy a Tigris gyártásba vétele katasztrofális hiba volt, ami a németeknek a háborúba került. Ha a Tigris gyártását nem engedélyezik, akkor abból az 1350 Tigrisből kb 2700 vele azonos harcértékű Panthert lehetett volna legyártani.

2010. jún. 5. 21:26
 13/37 anonim ***** válasza:
11%

Tigrises, COD multyplayeren nevelkedett hadtörténészünknek:

IGEN! ma egy tank sem fog elérni oylan sikereket, mint a tigris, és miért nem?

mert ma nincsenek oylan mértékű tank háborúk.

De ennyierővel, a legkivállób harckocsi a Trójai Faló volt, basszus egy este bevettek vele egy várost.

M1A2- ez már bizonyított, kicsit öregecske a kecske, de tudjuk és látjuk hogy sokat ér a csapatok támogatásába.

Merkava - ugyan ez mondható el róla

Leopard 2/Challenger 2 - Az M1 es tapasztalataira építették, szóval elvi síkon jobbak, de még nem láttuk mit tudnak éles helyzetbe.

T90- Isten tudja Iván mit tákolt össze, de Csecsenfölddröl nem hallani panaszt, és India is ezzel szerelte fel magát, meg Ciprus is

T/Type/ZTZ 99 - Úgy vélem az orosz T90 másolata, és előző kínai tankok összegyúrása, Ez sem bizonyított még, De lehet Csuang is fene jó eszközt épített.

Mellesleg a legnagyobb lőszert a T90 tudja kilőni, a sajátos kis 125mm esével, és még rakétát is tud lőni, ugyan úgy mint nyugat riválisai, szóval ez sem kutya.

Ez a vita olyna mint az oviban az "azzééén apám erőősebb" gyerekes veszekedés, addig úgyse tudjuk meg, amíg össze nem verik egymást...

2010. jún. 5. 21:50
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést én nem akarok senkit megsérteni. Ezcsak az én véleményem. A egrész én nem COD-ozok mert vannak szerintem sokkal jobb játékok is annál másrészt én is rengeteget foglalkozom haditörténészeti könyvekkel és műsorokkal és tényleg beismerem, hogy a Tigris nem egy csúcsszuper gép. De azért az, hogy csőd szerintem erős túlzás. A Tigris csak egy átmeneti megoldás volt amíg a döntött páncélzattal megalkotott Királytigris a harctérre nem kerül, de átmeneti megoldáshoz képes szép eredményeket értek el vele. Beismerem az IS-2 sok szempontból felűlmúlta a Tigrist pl:dönött páncéltest, jobb motor. Ez tény. A Párduc is jobban megfelelt a harctéri körülményeknek mert könnyeb volt és döntött páncélzata is jóval előremutatóbb volt ráadásul a nagy torkolati sebességű 75mm-es lövege legalább olyan erős volt mint a Tigris 88-asa és mellete könyebb volt. Én vélemnyem szerint a Tigris volt a legjobb ha valaki ezzel nem ért egyett akkor nem és kész én elfogadom nem vagyunk egyformák.
2010. jún. 5. 22:02
 15/37 anonim ***** válasza:
19%
Köszönöm, 72%, egy ilyen ellenérvnek mindig tudok örülni, még ha az én véleményemmel ellentétes is, mert jól felépített.
2010. jún. 5. 22:08
 16/37 anonim ***** válasza:
44%

Egyébként én így vélekedek a mai tankokról:

M1 Abrams: Előnyök: Bevált, nagyon erős tűzerejű, nagyon erős páncélzatú. Modern a tűzvezető és kommunikációs rendszere. Hátrányok: A gázturbina nagyon magas fogyasztású és borzalmasan sérülékeny (nem véletlen, hogy az oroszok kivonták a saját gázturbinás T-80-asaikat és csak a dízeles T-80UD-t tartották meg). Ráadásul a gázturbina gyártását húsz éve leállították, foltozgatása meg iszonyúan költséges még most is (az M1A3 szinte biztosan már dízeles lesz, talán hybrid elektromos-dízeles)

Challenger 2: Előnyök: a páncélzata és tűzereje még az Abramsnél is erősebb, a tűzvezető rendszere a legpontosabb és legfejlettebb a világon (a legnagyobb távolságból kilőtt harckocsi rekordját a Challi-1 tartja 5000 méternél nagyobb távolsággal). Még egy Challenger-2t sem sikerült ellenségnek megsemmisítenie (sajnos egy Challi-2-es véletlenül kilőtt egyszer egy másikat). Hátrányok: Nehéz és lassú. Nagyon keveset építettek belőle, kevesebbet mint Királytigrisből (olyan kétszáz valahány darabot). Nem tudom, hogy ez megmaradt-e a 2-nél, de a Challenger-1-nek volt a leglassabb a tűzgyorsasága az összes modern harckocsi között (percenként kb. 3-4 lövés max.), hiába a legpontosabb. Drága.

Merkava: ugyanaz mint az előzőek, nagy tűzerejű, erős páncélzatú, habár Libanonban láthattuk, hogy közel sem elpusztíthatatlan. Specifikusan Izrael doktrínájára lett tervezve, máshol nem praktikus egy ilyen nagy dög.

T-90: Előnyök: Nagyon erős löveg, képes irányított rakétát indítani. A harckocsi védelme több rétegből áll: Shtora elektronikai védelmi rendszer, Arena rakétaelfogó rendszer, reaktív páncél, kompozit páncél. Könnyen lehet, hogy a világ legerősebben védett tankja. Viszonylag könnyű. Elektronikai fejlettsége megfelel a nyugati típusokénak. Rendelkezik lövegtöltővel. Hátrányok: Azért a páncéltest többé kevésbé mégis csak egy T-72, kétséges, hogy meddig lehet még modernizálni.

Na most ennyit mert elfáradtam, ha nem tartjátok hülyeségnek, akkor majd folytatom.

2010. jún. 5. 22:25
 17/37 anonim ***** válasza:

Amúgy meg ha modern háború lenne, páncélosokat nem igazán lenne érdemes bevetni, lásd csernobil.

Mindegy, én is a tigrist tartom a legjbb tanknak (ami a második világháborút illeti), és hogy valójában melyik a legjobb, azt már soha nem fogjuk megtudni.

2010. jún. 5. 22:49
 18/37 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg ha modern háború lenne, páncélosokat nem igazán lenne érdemes bevetni, lásd csernobil."

Miért? A modern tankok egy atomrobbanást képesek túlélni és a személyzetet életben tartani. Nyilván kisebb szerep jutna nekik, de még mindig nincs ami pótolhatná őket.

2010. jún. 5. 22:52
 19/37 anonim ***** válasza:
59%

72% 22:08

Jó boccs én se akartam neked esni azzal hogy egy "codos hülyegyerek" vagy.

Csak annyi ilyet látni, hogy videójátékokra alapoznak sokan, hogy úgy kezdődik hogy jobban tetszik neki a németek cucca, aztán rájön, hogy erősebb a puska "mee több hp-t visz" és kitalálja hogy biztos a világ legjobb serege volt... és stb és elindul a cod nevelte "neonáci" úton.

Ez egy (rossz) előítélet volt a részemröl, elnézést:)

2010. jún. 6. 09:34
 20/37 anonim ***** válasza:
70% semmi gond. Amúgy én a stratégiai játékokat sokkal többre értékelem mint az ilyen agyatlan lövöldözéseket. Szerintem a mai MBT-k között nincs nagy különbség az győzne amelyik előbb képes azonosítani a célpontot. Én személyem szerint a Leopárd2 A6-ot tartom a legjobb MBT-nek, de tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de hát mint azt tegnap is írtam nem vagyunk egyformák :)
2010. jún. 6. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!