Melyik a legjobb tank?
-hatékonyság
-megbízhatóság
-bevetés
és egyéb más szempontból. ,, a tankok királya"
Akkor melyik tank volt a II. Világháború legjobb tankja b*szod? Fiat L6/40? Vagy a Churchill, vagy a Sherman? Hú, az tényleg nagyon ütős volt. 1 tigrisre 9 sherman jutott. Jó kis tank.
T-34? egy tigrisre 4 darab jutott. Ez is igen jó eredmény.
a Stalin II? Az ugyanaz a kategória, mint a tigris, de a királytigrisek simán szétlőnék egy stalin tankot, és most az kell nézni, hogy melyik országnak vannak a legjobb péncélosai... Biztos, hogy a tigris a legeslegjobb tank, a statisztikák alapján. Viszont én is a Panzer V-t választottam volna, mert megbízhatóbb és gyorsabb.
Hogy ne OFFoljak: szerintem az Abrams, és a T-90 a legjobbak, de a Leopard-2 is erős. Nehéz ezeket megállapítani, mert soha nem volt még olyan háború, amiben ezek egymás ellen mentek volna. Remélem a közeljövőben nem is lesz.
És hogy OFFoljak: ha nem német, akkor milyen tank volt a legjobb a II. VH-ban? olasz tankettek? japán tankok, angolok/szovjetek/amerikaiak? Mondjuk lehet, hogy a magyar tankok, de akkor a Panzer 35 vagy a 38 jobb, mint a németek jobb tankja?
Természetesen a legjobb tank szovjet volt. Legjobb közepes harckocsi a T34/85, legjobb nehézharckocsi az IS-2M (model 1944). Látom néhányan k*rvára utánanéztek, megnéztek egy két műsort a National Geographicon aztán már nagyon értenek hozzá. Rágjátok magatokat végig egy-két Turcsányi meg Roger Ford könyvön, aztán talán normális módon tudjátok elemezni, hogy szerintetek mégis melyik a legjobb világháborús tank.
A Tigris már csak azért is csőd, mert érdekes módon a németeknek volt vele egy időben egy kb. 15 tonnánál könnyebb, jóval megbízhatóbb, és vele TELJESEN MEGEGYEZŐ HARCÉRTÉKŰ harckocsija, a Párduc. Ez is bizonyítva, hogy sokkal egyszerűbben is meg lehetett volna oldani, és, hogy a Tigris gyártásba vétele katasztrofális hiba volt, ami a németeknek a háborúba került. Ha a Tigris gyártását nem engedélyezik, akkor abból az 1350 Tigrisből kb 2700 vele azonos harcértékű Panthert lehetett volna legyártani.
Tigrises, COD multyplayeren nevelkedett hadtörténészünknek:
IGEN! ma egy tank sem fog elérni oylan sikereket, mint a tigris, és miért nem?
mert ma nincsenek oylan mértékű tank háborúk.
De ennyierővel, a legkivállób harckocsi a Trójai Faló volt, basszus egy este bevettek vele egy várost.
M1A2- ez már bizonyított, kicsit öregecske a kecske, de tudjuk és látjuk hogy sokat ér a csapatok támogatásába.
Merkava - ugyan ez mondható el róla
Leopard 2/Challenger 2 - Az M1 es tapasztalataira építették, szóval elvi síkon jobbak, de még nem láttuk mit tudnak éles helyzetbe.
T90- Isten tudja Iván mit tákolt össze, de Csecsenfölddröl nem hallani panaszt, és India is ezzel szerelte fel magát, meg Ciprus is
T/Type/ZTZ 99 - Úgy vélem az orosz T90 másolata, és előző kínai tankok összegyúrása, Ez sem bizonyított még, De lehet Csuang is fene jó eszközt épített.
Mellesleg a legnagyobb lőszert a T90 tudja kilőni, a sajátos kis 125mm esével, és még rakétát is tud lőni, ugyan úgy mint nyugat riválisai, szóval ez sem kutya.
Ez a vita olyna mint az oviban az "azzééén apám erőősebb" gyerekes veszekedés, addig úgyse tudjuk meg, amíg össze nem verik egymást...
Egyébként én így vélekedek a mai tankokról:
M1 Abrams: Előnyök: Bevált, nagyon erős tűzerejű, nagyon erős páncélzatú. Modern a tűzvezető és kommunikációs rendszere. Hátrányok: A gázturbina nagyon magas fogyasztású és borzalmasan sérülékeny (nem véletlen, hogy az oroszok kivonták a saját gázturbinás T-80-asaikat és csak a dízeles T-80UD-t tartották meg). Ráadásul a gázturbina gyártását húsz éve leállították, foltozgatása meg iszonyúan költséges még most is (az M1A3 szinte biztosan már dízeles lesz, talán hybrid elektromos-dízeles)
Challenger 2: Előnyök: a páncélzata és tűzereje még az Abramsnél is erősebb, a tűzvezető rendszere a legpontosabb és legfejlettebb a világon (a legnagyobb távolságból kilőtt harckocsi rekordját a Challi-1 tartja 5000 méternél nagyobb távolsággal). Még egy Challenger-2t sem sikerült ellenségnek megsemmisítenie (sajnos egy Challi-2-es véletlenül kilőtt egyszer egy másikat). Hátrányok: Nehéz és lassú. Nagyon keveset építettek belőle, kevesebbet mint Királytigrisből (olyan kétszáz valahány darabot). Nem tudom, hogy ez megmaradt-e a 2-nél, de a Challenger-1-nek volt a leglassabb a tűzgyorsasága az összes modern harckocsi között (percenként kb. 3-4 lövés max.), hiába a legpontosabb. Drága.
Merkava: ugyanaz mint az előzőek, nagy tűzerejű, erős páncélzatú, habár Libanonban láthattuk, hogy közel sem elpusztíthatatlan. Specifikusan Izrael doktrínájára lett tervezve, máshol nem praktikus egy ilyen nagy dög.
T-90: Előnyök: Nagyon erős löveg, képes irányított rakétát indítani. A harckocsi védelme több rétegből áll: Shtora elektronikai védelmi rendszer, Arena rakétaelfogó rendszer, reaktív páncél, kompozit páncél. Könnyen lehet, hogy a világ legerősebben védett tankja. Viszonylag könnyű. Elektronikai fejlettsége megfelel a nyugati típusokénak. Rendelkezik lövegtöltővel. Hátrányok: Azért a páncéltest többé kevésbé mégis csak egy T-72, kétséges, hogy meddig lehet még modernizálni.
Na most ennyit mert elfáradtam, ha nem tartjátok hülyeségnek, akkor majd folytatom.
Amúgy meg ha modern háború lenne, páncélosokat nem igazán lenne érdemes bevetni, lásd csernobil.
Mindegy, én is a tigrist tartom a legjbb tanknak (ami a második világháborút illeti), és hogy valójában melyik a legjobb, azt már soha nem fogjuk megtudni.
"Amúgy meg ha modern háború lenne, páncélosokat nem igazán lenne érdemes bevetni, lásd csernobil."
Miért? A modern tankok egy atomrobbanást képesek túlélni és a személyzetet életben tartani. Nyilván kisebb szerep jutna nekik, de még mindig nincs ami pótolhatná őket.
72% 22:08
Jó boccs én se akartam neked esni azzal hogy egy "codos hülyegyerek" vagy.
Csak annyi ilyet látni, hogy videójátékokra alapoznak sokan, hogy úgy kezdődik hogy jobban tetszik neki a németek cucca, aztán rájön, hogy erősebb a puska "mee több hp-t visz" és kitalálja hogy biztos a világ legjobb serege volt... és stb és elindul a cod nevelte "neonáci" úton.
Ez egy (rossz) előítélet volt a részemröl, elnézést:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!