A mostani fiatalok, tudnák teljesíteni, a sorköteles katonai szolgálatot?
"Hobbiból többet fut ma egy 16 éves gyerek. 3 mérföld (5 km-se), kocogó tempóval 25 perc. :D"
Ez még szőrszálhasogatásnak is kevés.Szedd össze magad rendesen ha trollkodni akarsz.
Nem azt mondtam hogy 3 mérföldet futottunk naponta.Az volt a reggeli torna hajnal 5-kor.Utána kezdődött a nap.
"Több ezer ellőtt lőszer? Az igen. Nekünk még gránát dobás sem volt, mert épp nem volt kedve hozzá senkinek."
Ebből a válaszodból csak az látszik hogy te egyenruhát csak képeslapon láttál.Kézigránátot meg max a Call of duty-ban.
Komolyan nem dobtunk, az előttünk meg utánunk jövőknél volt, nálunk meg ez az egész kimaradt, úgy ahogy volt, mindenestül. Még csak meg sem mutatták, hogy tessék: ez itt a kézigránát.
Bohóckodás volt az egész.
Egyébként 50+-os "öregemberként" is heti 3-4 alkalommal járok Sziget kört futni, tele van fiatalokkal akik ott futnak. Lehet nekem hagy ki az agyam, de az én gyerekkoromban ez egyáltalán nem volt szokás. Ma sokkal nagyobb kultusza van a hobbi sportnak.
Nem tudom miért hangzik hihetetlenül az, hogy nem tanultak meg gránátot dobni. Elég gyakori jelenség volt ez, a Honvédség tojt bele magasról az ilyen kiképzésre. Bárkivel beszéltem mindenki erről beszélt, hogy semmit nem tanultak. Ahogy írtam korábban az egész arról szólt, hogy volt pár más munkára teljesen alkalmatlan ember, kinevezték kiképzőknek őket és ők mindenáron megakarták mutatni, hogy ők a főnökök. Kit érdekel az, hogy a Honvéd egy pisztolyt se tud kiélesíteni, mert nem mutattuk meg? Az a lényeg, hogy az 50x beágyazástól, a 20x padlófelmosástól megtanulta, hogy én vagyok a főnök. A többezer kilőtt töltény hangzik nem hihetőnek a Honvédség hozzáállását ismerve. Nem csak a rendszerváltás után volt a spórolás, előtte se voltak nagyon hajlandóak költeni semmire. Se töltényre, se alkatrészekre a gépkocsikba. Édesapám a gépkocsi szerelőknél volt. 1 éve könyörögtek alkatrészekért, de nem voltak hajlandóak venni. Egyszer beütött a baj, azt hitték, hogy megtámadták a bázist, indultak volna el a kocsikkal, 100-ból elindult 10. A többibe már nem volt 1 éve motor, mert tönkrement. Utána voltak csak hajlandóak rendelni.
Az 5km futás bemelegítésnek is kevés. Az előtte semmit nem sportoló, 10-20kg túlsúllyal rendelkezők 1 hónap alatt elérnek arra a szintre, hogy bemelegítésnek fussanak le ők is ennyit 20, max 25 perc alatt.
Nem nem tudnánk csak a ti generációtok volt annyira elit ti sokkal jobbak voltatok mint mi nem csak a gombot nyomogattátok igazi császárok voltatok grat, hogy megtudtad csinálni azt amit ráderőltettek.
Ezt akartad hallani?
Minden generáció azt hiszi, hogy jobb az utána lévőnél.
Ki is nevelte fel a mostani generációt? Ti...akkor ne sírjatok minden f*zság miatt.
Mivel vagy te jobb?? Semmivel. Korábban születtél pár évvel amihez te 0%-ban játultál hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!