Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A japánok megérdemelték, hogy...

A japánok megérdemelték, hogy atombombát dobtak rájuk?

Figyelt kérdés
A japán hadsereg a 2. világháborúban rettenetesen kegyetlenül, barbár módon viselkedett. Főként az amerikai hadifoglyokkal, de a megszállt területek lakosságaival szemben is. Rengeteg nőt erőszakoltak meg, és halomra gyilkolták a lakosságot. Véleményem szerint rászolgáltak az atombombára.
2017. júl. 5. 22:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
9%
2017. júl. 6. 16:52
 22/36 anonim ***** válasza:
67%

"A széplelkek sirámai látom megérkeztek, sebaj, álszentkedjetek, amennyit csak akartok, de valamiben biztos vagyok, ha abban a helyzetben lettetek volna mint Truman meg az amerikai vezetés bizony használtátok volna."

Ez igen, a hozzád hasonlókból lesznek a Sztálin bátyók. Kiirtani milliókat az ugye statisztika?

Csak nehogy egyszer te kerülj a puskacső rosszabbik végére, mert valamiért akkor már nemigen fog ennyire tetszeni a gyönyörű ideológiád...

"Mellesleg a városok bombázása nem háborús bűn, bármennyire is ezt akarják beadni"

A civilek terrorbombázása MINDENÜTT háborús bűn, attól, hogy nem tudsz róla. Tudod, bűnös hadviselés. Olvasgass egy kis nemzetközi hadijogot, jót fog az tenni neked.

Ja, hogy a győztes hatalmaknak szabad volt embert irtani? Ez így már mindjárt más, ugye :$$$$$$$$

" ezért be akarják adni, hogy a szövetségesek bombázóhadjáratában meghalt mintegy félmillió civil az ugyanúgy háborús bűn, mint amit a tengelyhatalmak csináltak. "

Aranyapám, a katyni mészárlás és a holodomor ugyanolyan háborús bűn, mint a malmédy mészárlás volt. Ha szerinted ez nácimosdatás, akkor te meg vastagon mosdatod a kommunistákat.

"A cár bomba egy vicc volt, nem ok nélkül lett cár bomba a neve (a szovjet katonai szlengben a nagy, látványos, de semmire sem jó dolgokat illették a cár becenévvel)."

50 megatonna neked nudli? Mókás kis fazon vagy :D

Ám meg szerinted mi éri meg jobban? Legyártani egy rakat 2-3 megatonnás bombát, vagy egy nagyot, azt lenyomni az USA kellős közepére, és onnantól fogva szét van barmolva az ország (a keleti-nyugati partvidékeket leszámítva esetleg), de még Kanadába is jutna a cuccból bőven.

[link]

"Ráadásul épp a szovjetek erőltettek az atomfegyverek korlátozását ép azért, mert amíg az amerikai hadiipar legyártott tíz bombát, ők addig egyet."

Igen, biztos, azért szorgalmazta Golikov még a hetvenes években is az Egyesült Államok ellen mérendő atomcsapást...

Történelem: elégtelen.

2017. júl. 6. 18:07
 23/36 anonim ***** válasza:
35%

"Ez igen, a hozzád hasonlókból lesznek a Sztálin bátyók. Kiirtani milliókat az ugye statisztika?"

Mennyivel is igazságosabb lenne konvencionális fegyverekkel háborúzni, nem igaz? Hülye amcsik is mit hajigálták az atomot, miért nem rohanták le Japánt, igaz, hogy optimista becslés szerint is félmillió katonájuk hal meg több százezer egész életére lesérül, és a japánok közül is meghaltak volna még 2-3 millióan, de hát ez mennyivel szebb lett volna már, igazi tökös férfias halál, nem gyáván befejezni a háborút 150 ezer japán halottal, valami csúnya, embertelen bombával.

"Csak nehogy egyszer te kerülj a puskacső rosszabbik végére, mert valamiért akkor már nemigen fog ennyire tetszeni a gyönyörű ideológiád... "

Igen, ha odakerülök, majd fölolvasom leendő kivégzőimnek a Genfi Egyezmény idevágó passzusait, akik ettől összecsinálják magukat, és megbocsátásért esedeznek.

Ezt kéne végre fölfogni, a halott az halott és háborúban bizony abból sok van, és nekik aztán marhára mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul haltak meg!

"A civilek terrorbombázása MINDENÜTT háborús bűn, attól, hogy nem tudsz róla. Tudod, bűnös hadviselés. Olvasgass egy kis nemzetközi hadijogot, jót fog az tenni neked."

A Genfi Protokol szabályozza ezt, amelyik ország aláírta, az elfogadja, amelyik nem írta alá nem fogadja el, és nem mellékesen csak 1977-től van érvényben, a második világháborúban semmiféle nemzetközi és hadijogi korlátozás nem volt a légi hadviselésben. Gyakorlatilag ma is csal széplelkek kedvéért van, az amerikaiak legalább nem álszentkednek, ők nem írták alá, oroszok aláírták, mégis Szíriában rendszeresen röpködnek a bombázóik állig kazettás bombákkal. Csak azt nem értem, akkor miért írták alá?

Ez épp olyan naivitás mint a taposóaknák betiltása, igen szép gondolat, volna, csak mindenki szarik rá.

"a katyni mészárlás és a holodomor"

Katyn igen, a holodomor nem, a Holodomor népirtás, de nem háborús bűn, ha már jogászkodunk.

"50 megatonna neked nudli? Mókás kis fazon vagy :D 

Ám meg szerinted mi éri meg jobban? Legyártani egy rakat 2-3 megatonnás bombát, vagy egy nagyot, azt lenyomni az USA kellős közepére, és onnantól fogva szét van barmolva az ország (a keleti-nyugati partvidékeket leszámítva esetleg), de még Kanadába is jutna a cuccból bőven."

Na most bizonyítottad be, hogy fogalmad nincs a nukleáris fegyverekről, azok hatóerejéről vagy épp a velük való stratégiai hadviselésről.

Szerintem -meg minden atomhatalom szerint- az éri meg, hogy legyártunk egy rakás változtatható erejű termonukleáris fegyvert, amiknek az ereje néhány száz kilotonnától néhány megatonnáig terjed. De te biztos jobban tudod a nukleáris hadviselés szabályait mint az atomhatalmak.

hozzáteszem addig jó míg olyan tájékozatlan emberek alkotják a többséget mint te vagy, addig ugyanis nagyon fél mindenki az atomháborútól, te is azt hiszed, hogy egy Cár bomba kiradírozná az USA-t, hát nagyon nem. Ha érdekel játssz egy kicsit a a Nukemap app-al

[link]

Ezen láthatod, ha mondjuk ledobod Kansas City-re a Cár bombát, hogy mennyire "lerombolja Kanadát".

Ha Budapestre dobnák le, akkor is mire mennél vele, vinnéd Vecsést is ez oké, de Székesfehérvár már megúszná.

Szóval nekem 50 megtanonna nem nuku, hanem egy jó nagy nukika,, de semmivel több értelme nincs mint egy 2-3 kilotonnásnak. A Cár bomba is csak egy technológiai demonstátor volt, semmi több.

"Igen, biztos, azért szorgalmazta Golikov még a hetvenes években is az Egyesült Államok ellen mérendő atomcsapást..."

Igen, mert sikeres első csapásról még nem tetszettél hallani, se sikeres lefejező csapásról, nukleáris hadviselés alapjai pedig itt kezdődnek. Franciaország képes lenne kilőni az USA atomarzenáljának nagyobbik részét nem, hogy a szovjetek. Amire én reagáltam, hogy itt az egyik válaszoló szovjet atomfölényről értekezett az 50-es, 60-as években, mikor messze nem volt.

Hozzáteszem mióta minden nagyhatalom az SLMB-ket (lefordítom: tengeralattjáróról kilőhető ballisztikus rakéta) tartja a legfontosabb csapásmérő fegyvernek, épp azért mert nagyon nehéz kilőni 10-15 hordozó tengeralattjárót egyszerre (bár az amcsik általában minden szovjet Deltát meg Typhoon-t igyekeztek követni egy-egy támadóval épp azért, hogyha kitör a háború a szovjetek tengeralattjáróit is el tudják intézni, ez a jó szokás a mai napig megvan a tengeralattjárósoknál, tulajdonképpen minden atomhatalom megpróbálja követni a másik hordozóit.

Tehát, aki itt elégtelen érdemel hadászatból, történelemből meg jofból az szerintem nem én vagyok...

2017. júl. 6. 19:50
 24/36 anonim ***** válasza:
9%
Emberségből viszont te vagy az egyetlen aki megbukott...
2017. júl. 6. 20:18
 25/36 anonim ***** válasza:
48%

"Mennyivel is igazságosabb lenne konvencionális fegyverekkel háborúzni, nem igaz?"

Aranyapám, az fel se merült benned, hogy bevethetik az atomfegyvert, de katonai célpontok ellen? NEM civil célpontok ellen?

Persze hogy nem, mert neked nem a győzelem vagy a vereség a lényeg, hanem hogy pusztuljon a polgári lakosság, és emellett véresszájúskodsz. Kiirtani milliókat az statisztika. Undorító vagy, ugyanolyan mint Lenin meg Sztálin, semmi különbség sincs.

"Igen, ha odakerülök, majd fölolvasom leendő kivégzőimnek a Genfi Egyezmény idevágó passzusait, akik ettől összecsinálják magukat, és megbocsátásért esedeznek."

Nem tökmindegy neked? Civileket gyilkolni szerinted tök jó atom (szó szerint!!!) dolog, akkor az ellen se legyen kifogásod, ha valaki önös érdekből vagy puszta rosszindulatból téged akarna kiirtani. Tudod aranyapám, aki A-t mond, az mondjon B-t is.

"Ezt kéne végre fölfogni, a halott az halott és háborúban bizony abból sok van, és nekik aztán marhára mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul haltak meg!"

Összemosni a háborús veszteséget a civil tömeggyilkosságokkal nettó csúsztatás. Ezt nevezem! A szovjetek anno jó pénzt fizettek volna az ilyen legalja surmóknak, te meg ingyen és bérmentve csinálod. Hányinger.

Ennyi erővel börtönök se legyenek, hanem lőjünk le mindenkit, aki bűnt követ el, mondván, jogos a dolog...

"a második világháborúban semmiféle nemzetközi és hadijogi korlátozás nem volt a légi hadviselésben."

Ez meg úgy, ahogy van, baromság.

"Katyn igen, a holodomor nem, a Holodomor népirtás, de nem háborús bűn, ha már jogászkodunk."

Ellentmondasz saját magadnak. Egy perccel azelőtt azt állítottad, hogy a halott az halott, tökmindegy hogy jogosan vagy jogtalanul haltak meg. Akkor ezekszerint mégse?

"Na most bizonyítottad be, hogy fogalmad nincs a nukleáris fegyverekről, azok hatóerejéről vagy épp a velük való stratégiai hadviselésről."

Aranyapám, egy jó ideje már ezzel foglalkozok, úgyhogy vélhetően több fogalmam van a témáról, mint neked. Honnét szedted te ezt az úgynevezett "tudásodat" az atomfegyverekről? Red Alert 2 Yuri's Revenge???

"Szerintem -meg minden atomhatalom szerint- az éri meg, hogy legyártunk egy rakás változtatható erejű termonukleáris fegyvert, amiknek az ereje néhány száz kilotonnától néhány megatonnáig terjed. De te biztos jobban tudod a nukleáris hadviselés szabályait mint az atomhatalmak."

Szerinted ez éri meg. Az atomhatalmak szerint meg nem. End of story.

"hozzáteszem addig jó míg olyan tájékozatlan emberek alkotják a többséget mint te vagy, addig ugyanis nagyon fél mindenki az atomháborútól, te is azt hiszed, hogy egy Cár bomba kiradírozná az USA-t, hát nagyon nem. Ha érdekel játssz egy kicsit a a Nukemap app-al"

Pffff :D Nukemap app :D ezt képzeled mérvadónak, és még te nevezel másokat tájékozatlannak :DDDDDD LOL vattafák :D

Már tényleg csak a Red Alert 2 hiányzik mint referencia...

"Tehát, aki itt elégtelen érdemel hadászatból, történelemből meg jofból az szerintem nem én vagyok..."

De bizony. De még mennyire.

2017. júl. 6. 20:29
 26/36 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem 57%-os barátom állítsd le magad, mert itt valaki nagyon kamuzik, és az nem én vagyok!

Ordít rólad, hogy nincs fogalmad a atomfegyverekkel vívott hadviselésnek az elméletéről, se a nemzetközi jogról, megcáfolni nem tudtad egyszer sem, amit írok, csak mondod, hogy nem,nem nem nem így van, és meg várnám azt a részt, hogy azért nem így van, mert, de nem jön sosem érv.

És várnám mondjuk a bizonyítékokat, de eddig csak a szád járt. Ne akard magad atomfegyver szakértőnek meg jogásznak beállítani, ha láthatóan nem vagy az, én se, csak én legalább olvastam róluk pár dolgot, és nem a magyar wikipédia a tájékozódási pontom. A Nukemap igenis hasznos kis app az olyan laikusoknak mint te, hajrá élj vele. Nézd, ami a Cár bomba rombolóerejéről írtál (Kanadát is elintézi LOL) fájdalmasan nyilvánvalóvá teszi a "szakértelmed".

Meg most jut eszembe, olvastam pár választ itt a Gyakorin, ahol valami muksó osztotta az észt hadászati kérdésekben, és közben fogalma nem volt az alapokról sem, és aki nem értett vele egyet, és teljesen jól leírta, hogy miért beszél hülyeséget, annak rögtön jött ez a Red Alert-es duma, csak nem te voltál az is?

2017. júl. 6. 21:31
 27/36 anonim ***** válasza:
33%

Egy civil várost ahol annyi fegyveres jelenlét volt mint egy átlag rendőrőrsön igenis háborús bűn lebombázni.

Önellentmondás volt Usa részéről tömegpusztító fegyvert bevetni civilek ellen, főleg hogy a 731-es alakulat biofegyver gyárosait meg alig várták hogy kifaggassák NEM ELÍTÉLJÉK!!!

Azok pedig akik azt állítják hogy az USA rá volt kényszerítve rettentő buták, Japán katonailag egy nulla volt addigra sem nyersanyaguk sem a katonákat ellátni képes infrastruktúra nem létezett hisz addigra már hónapok óta lángokban álltak a Japán civil városok IS az USA gyújtóbombáitól.

Simán köthettek volna békét de az USA minden áron teljesen el akarta pusztítani Japánt. Kicsit megnézed az előzményeket tulajdonképpen Japánt az Usa kényszerítette háborúba hisz gazdasági szankciókat vezetett be, befagyasztotta a számláikat stb.

Tedd a szívedre a kezed és mond azt hogy hagysz egy nemzet vezetőjeként egy egész nemzetet éhen halni csendben vagy háborút indítasz?

Két Japánra ledobott nukleális tömegpusztító fegyver az USA részéről egy nagyszabású emberkísérlet volt.

2017. júl. 6. 22:41
 28/36 anonim ***** válasza:
Nagyon semleges módon kérdezem mindenkitől, aki az atom bevetése ellen van: mit tettetek volna az elnök helyében? Ugyebár ő rendelte el a bombák bevetését.
2017. júl. 6. 23:52
 29/36 anonim ***** válasza:
9%

"Szerintem 57%-os barátom állítsd le magad, mert itt valaki nagyon kamuzik, és az nem én vagyok!"

Nem gondolod, hogy kissé önhatalmú vagy? Nem sértettem meg az oldal szabályzatát, olyan kitétel nincs, hogy feltétlen egyet kell értenem másokkal, pláne ha totál baromságokat írogat vagy csak trollkodik á lá natúr. Én nem korlátoztalak téged abban, hogy irkálj ide, szerintem neked se nagyon kéne.

"Ordít rólad, hogy nincs fogalmad a atomfegyverekkel vívott hadviselésnek az elméletéről, se a nemzetközi jogról, megcáfolni nem tudtad egyszer sem, amit írok, csak mondod, hogy nem,nem nem nem így van, és meg várnám azt a részt, hogy azért nem így van, mert, de nem jön sosem érv."

Ezt enyhén szólva röhejes olyasvalakitől olvasni, aki civil alkalmazásokra alapozza a tudását, és meg van róla győződve, hogy az a valóság. Már tényleg csak az hiányzik, hogy felhozd a Red Alert 2-t mint hiteles forrást. A nemzetközi jogban pedig mindenhol, minden normális országban elítélik a polgári lakosság sérelmére elkövetett háborús bűncselekményeket, attól hogy te erről nem tudsz, és nagyképűen másokat idiótázol, ez még így van.

"És várnám mondjuk a bizonyítékokat, de eddig csak a szád járt. Ne akard magad atomfegyver szakértőnek meg jogásznak beállítani, ha láthatóan nem vagy az, én se, csak én legalább olvastam róluk pár dolgot, és nem a magyar wikipédia a tájékozódási pontom."

Senki nem állította be itt magát atomfegyver-szakértőnek, meg jogásznak, aranyapám, álljál le a szalmabábozással. Wikipédiát azért linkeltem, mert a magadfajták másnak úgyse adnak hitelt. Kigyűjthetnék még mást is, ami helyből megcáfolja az összes állításodat, de úgyis elintéznéd annyival, hogy azok mind hülyék, hozzá nem értőek meg hazudnak, mert te odahaza a fotelből megmondod az igazat. Tisztára mint az MLM-zombik...

De tudodmit? Ha mindenáron bizonyítékot akarsz, ott van mondjuk Csernobil. Annak a hatását konkrétan egész Európában érezték? Ha beszélsz idegen nyelvet, szívesen kigyűjtöm neked az ezzel kapcsolatos mérési meg egyéb eredményeket, bár értelme úgyse lesz, mert majd kijelented nagy paripa arccal megint, hogy azok ott mind hazudnak meg hülyék, és majd addig mazsolázgatsz, amíg téged igazoló cikkekre nem bukkansz. Ismerjük már, óvodás módszer, úgyhogy kímélj meg minket tőle.

"Meg most jut eszembe, olvastam pár választ itt a Gyakorin, ahol valami muksó osztotta az észt hadászati kérdésekben, és közben fogalma nem volt az alapokról sem, és aki nem értett vele egyet, és teljesen jól leírta, hogy miért beszél hülyeséget, annak rögtön jött ez a Red Alert-es duma, csak nem te voltál az is?"

Szeretném kérni a Heavy Troopers-től a "Paranoia" című számot, és küldeném...

Nem én vagyok az egyetlen ember, akinek a Red Alert 2 ugrott be a gondolatfejtésedtől? Nem vagyok meglepve. Pláne ha ott is azzal kezdted a műsorodat, hogy civilt ölni csudajó, hajrá márió, hajrá luigi...

2017. júl. 6. 23:55
 30/36 anonim ***** válasza:
35%

Kezdjük a kedvenc részemnél:

„Senki nem állította be itt magát atomfegyver-szakértőnek, meg jogásznak, aranyapám, álljál le a szalmabábozással.”

kontra

„Aranyapám, egy jó ideje már ezzel foglalkozok, úgyhogy vélhetően több fogalmam van a témáról, mint neked.”

Most akkor azt mondod, hogy nem értesz hozzá, vagy igen?

Mondjuk azt már levágtam tök egyedül, hogy nem értesz hozzá, csak akkor korábban nem kellett volna az ellenkezőjét mondani.

Ilyeneket mondtál eddig, hogy minden atomhatalom tele van 50 megatonnás nukikkal, közben nincs, az oroszok épp most szerelik le a 15 megatonnát is elvben tudó termonukleáris fegyvereiket, az amerikaiaknál a legerősebb is 1.2-t tud mindössze. A francia és brit bombák pedig el sem érik a megatonnás tartományt "csak" 100-800 Kt-sek. A kínaiaknak valószínűleg vannak 5-10 Mt-t tudó bombáik csak ők meg titkolóznak, India és Pakisztán megint csak Mts bombák alatt marad tudtommal.

Aztán belementél a jogászkodásba, ahol mint látom nem vágod, hogy a hadviselés szabályait a Hágai és Genfi egyezmények szabályozzák, épp azért mert ez nemzetközi jog nem állami, csak egy a baj, a hangzatos érvelés, hogy a stratégiai bombázás háborús bűn nem igaz, mint írtam korábban egészen 1977-ig nem volt az, ma is csak akkor az, ha az adott ország úgy dönt és aláírja az egyezmény ezen részét.

Ezek után feltetted az i-re a pontot azzal, hogy szerinted a Cár bomba vinné a fél USA-t, majd amikor leírom, hogy nem, akkor abba kapaszkodsz, hogy Red Alert 2 meg a Nukemap civil alkalmazás, nem tud semmit, nyilván nem pontos, de a rém vagy vágy álmaidat, miszerint egy bomba elintézné az USA-t elég csúnyán megcáfolja, amúgy ha érdekel olvass utána mekkora az atombombák pusztítóereje, meg fogsz lepődni, hogy a hivatalos KATONAI adatok milyen jól egyeznek a szimulátor adataival, mondjuk nem is csoda, azokat felhasználva lett kifejlesztve épp az ilyen laikusoknak mint te.

Aztán vannak állítólagos forrásaid, de még szerinted is elég gyengék, meg se mered őket mutatni, és még ott van, hogy úgyis találok valamit és abba kapaszkodok, hát kérlek ezt hívják alaposságnak, ha ugyanis egy teória egyik eleme hibás és anélkül nem működik, akkor az egész hibás.

A vége pedig...Csernobil. Jaj, most komolyan össze akarod hasonlítani egy termonukleáris fegyver irányított fúziós robbanásából származó energiát és radioaktív izotópokat egy hibás tervezésű RBMK reaktor gőzrobbanása során kiszabadult izotópmennyiséggel? Ez nagyon jól példázza a hozzá nem értésedet, már bocs, már egyáltalán a gondolat, hogy egy reaktorbaleset referencia lehet téves.

Amúgy csak azért írtam, hogy fog vissza magad, mert itt te véresszájúzol meg hisztériázol, én nem, tudod, akinek nincs gyomra a háborúhoz az ne foglalkozzon vele. Persze a győzelem az kell, meg minél kevesebb halál, de ne legyen csúnya, hát elszomorítalak, a háború az csúnya, csak neked nincs gyomrod hozzá meg a széplelkeknek. Meg tőlem aztán olyan szám pöröghet a fejedben, amilyet csak akarsz, ahhoz a kérdéshez én nem szóltam hozzá, csak ott is volt egy ilyen tag mint te, aki nagyon osztotta az észt, nem értett hozzá, és folyton ezzel jött, hogy mert csak a Red Alert 2, mert Red Alert 2 stb. Nagyjából ezt csinálod te is.

Ui: amúgy kíváncsi lennék azokra az oldalakra, és szerintem mások is, még ha hülyeség is szerintem belinkelheted, ha megígérem, hogy nem szólok többet a kérdéshez akkor be mered tenni vagy akkor lesz más kifogás?

2017. júl. 7. 01:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!